HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2017 Pazar - 10:45

AK Partili Delican Zübeyde Ana'nın huzurunda: Ona uzatılan dil...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ' Anneler Günü ' mesajını yüce Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri başından kutladı

AK Partili Delican Zübeyde Ana nın huzurunda: Ona uzatılan dil...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Anneler Günü vesilesi ile Zübeyde Hanım'ın huzurundaydı. Zübeyde Hanım'ın kabri başında aldığı Muğla'daki kaza haberiyle birlikte çok sarsıldığını ifade eden Delican; "Anneler günü, bu matemin acılı gölgesinde hepimiz için çok buruk geçiyor biliyorum. Anneler Günü gezisi için yola; evlatları ve dostlarıyla güle oynaya çıkan annelerimizin, vatandaşlarımızın katliam gibi bir kazada can vermeleri büyük acı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına sabır diliyorum. Şifa dualarım,  yaralanan hemşerilerimle..."

HAKARETE TEPKİ!
Açıklamasında; annelerin 'dünümüz, bugünümüz ve yarınımız' olduğunu vurgulayan Başkan Delican; geçtiğimiz günlerde Zübeyde Hanım'a yapılan sözlü saldırıları da kınadığını belirterek, "Tarihimiz; öyle yürekli ve bilge, öyle kahraman annelerimizin, kadınlarımızın omuzlarında yükselmiştir ki. O omuzlara basıp varlık göstermeye çalışmak; emeklerini, onurlarını çiğnemek, kişiliklerine hakaret etmek hadsizlikten öte ahlaksızlıktır." sözleriyle tepkisini gösterdi.

"Zübeyde Ana'ya uzatılan dil; bu ülkenin şanlı tarihine, milli onuruna ve Cumhuriyet'e uzanmıştır." diyen Delican; "Bu menfur saldırılara müsamaha göstermemiz söz konusu dahi olamaz. Kendini bilmez, haddini bilmez bu çirkin ithamlar; sahiplerini tarihe kara bir leke olarak düşürmekten öteye geçemeyecektir. " diye konuştu.

YÜCE BİR ÖNDER...
Başkan Bülent Delican; açıklamasını şöyle sürdürdü; "Tarihimiz onların kahramanlıkları, gözü peklikleri ile bu denli güçlü ve sarsılmazdır. Bu dünya da gerçek dünya da annelerimizin eseri, onların emeklerinin yarattığı dünyadır. Onların bilgeliği ve cefakarlığını tartışmak olmaz. Bu toprakların vatan oluşuna da Zübeyde Hanım'ın dünyaya getirdiği Mustafa'nın kahramanlıkları damgasını vurmuştur. Ki o Mustafa; Yüce bir önder, olağanüstü bir stratejist olarak, dünyayı dize getirmiş; Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, geleceğimizin aydınlığı için pek çok yeniliğe imza atmıştır. "

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; nice kahramanları, yiğitleri, vatanına, milletine bağlı nice evladı dünyaya getiren annelerimizin gücünün; en doğal ve en erişilmez güç olduğuna dikkat çektiği açıklamasında şunları kaydetti; "Onların sabrı sabrımız, hoşgörüsü hoşgörümüz, üretme ve çoğaltma becerileri becerimiz olsa; dünya üzerinde hiçbir ana ağlamazdı. Emeklerinin karşılığını ölçüp biçmek imkânsız olan bu değerli varlıklarımız; hayatın her alanında izi olanlardır. Toprağı işleyen analarımız, evinde ocağının tütmesi için sebatını ailesinden esirgemeyen analarımız, atölyelerde, fabrikalarda, okullarda alın teri döken analarımız... Her birinin emekleri önünde hürmetle, saygıyla eğiliyorum."

ONLARIN HUZURU MEMLEKETİN HUZURUDUR
"Annelerimizin mutluluğu, huzuru; ailemizin, sokağımızın, şehrimizin, memleketimizin, dünyanın mutluluğu ve huzurudur." diyen Başkan Delican; şunları söyledi; "Mücadelemiz 'annelerimizin' ağlamadığı, güven ve huzur içinde çocuklarını büyütecekleri bir Türkiye'nin inşası içindir. Bu yoldaki en büyük itici gücümüz de onların emekleri ve dualarıdır. Onlar ki; merhamet, vicdan ve karşılıksız sevgi gibi insani tüm ulvi meziyetleri doğasında taşıyanlardır. Annelerimiz ve anne olamasa da tüm kadınlarımız; gerçek gücün ve fedakârlığın timsalidir. Arzumuz ve çabamız; annelerin gözyaşı dökmediği, emeğinin karşılığını aldığı, çocuklarını güven ve inançla yarına hazırlayabildiği bir ülke yaratmak içindir. Zübeyde Ana'mızın huzurunda; bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyorum; gazi ve şehitlerimizin annelerini minnetle selamlıyorum. Hakka kavuşan annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum."...

 
Sakin Şehir'de bayram günü: Tohumdan geleceğe...
 
Liderler acının merkezinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan açıkladı: İzmir'deki o ilçede öğretmenden çocuklara şiddet iddiası
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Bayındır’a bağlı Yusuflu köyünün ...
CHP'li Sertel'den şehit annelerine ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anneler Günü öncesinde, Aralık 2016'da ...
Erdoğan'dan Çipras'a zor soru
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Çipras'la Çin'de ...
 
AK Partili Kaya'dan Körfez Geçiş Projesi'ne dava için çarpıcı yorum
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ...
AK Partili Sürekli'den Kınık'a teşekkür ziyareti
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli dün Kınık ilçesini ziyaret ...
CHP referandum sonrasını bilim insanlarıyla tartışacak
CHP’nin 2019 seçimleri öncesi yüzde 49’luk ‘hayır’ oylarını koruyarak ...
 
Erdoğan'dan Trump'a 2 önemli mesaj
Başbakan Binali Yıldırım, ABD'li yetkililerin kendisine Suriye'de YPG ...
Kılıçdaroğlu'dan 'ortak aday' sorusuna yanıt
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ...
7 yıllık beddua tuttu: AK Parti Eski İl Başkanı o gözaltı için ne dedi?
Facebook paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Ayşe Rabia Y. tarafından ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva