HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2017 Pazar - 11:14

Liderler acının merkezinde

Marmaris’te 24 kişinin hayatına mal olan kazanın ardından cenazeler için son görev yapılıyor. Başbakan Binali Yıldırım elim kazada yaşamını kaybedenler için İzmir'e geldi, cenaze namazına katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Buca Yaylacık Caminde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Liderler acının merkezinde

Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla'daki midibüs kazasında hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlı Arkan ve Serpil Kaldırımcı'nın Buca Eyüp Sultan Cami'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya, Başkan Kocaoğlu ve diğer yetkililer, başsağlığı diledikleri hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti.

11 YIL ÖNCE BABALARINI KAYBETTİLER
Eyüp Sultan Camisi'nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay'ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, "Evladımı kaybettim" diyerek ağladı.

Altay'ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir'in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri öğrenildi. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı'nın da Selda Altay'ın görümcesi olduğu kaydedildi.

Kazada yaşamını yitirenlerden Ayşenur Namlıarkan'ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

BURUK ANNELER GÜNÜ YAŞIYORUZ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, cenaze töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.  

Bakan Kaya şunları kaydetti:

"Dualarımız, yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için. 80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Ben bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Türkiye'nin Anneler Günü'nü kutlamak istiyorum."

Öte yandan, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi. 

YILDIRIM: KAZA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILACAK
Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazanın her yönüyle araştırılacağını, kazanın sebebinin mutlaka ortaya çıkarılacağını belirtti.

Başbakan Yıldırım, Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 24 kişiden 7'sinin cenaze namazının kılındığı Buca'daki Eyüp Sultan Camisi çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. 

İzmir'de Buca ve Konak'tan her yıl organizasyon yapan vatandaşların bu yıl da Anneler Günü için etkinlik planladıklarını ve güneyde vakit geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, "Fakat gidiş yolunda bu kaza meydana geliyor. 24 vefatımız var, 10 yaralımız var. Acımız büyük, başımız sağ olsun. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz." dedi. 

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin kazayla ilgili soruşturma olup olmadığı yönündeki sorusuna "Büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak. Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor, eksikler eğer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacak." yanıtını verdi.

Türkiye'de son 10-15 yılda altyapının, yolların çok geliştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yollarla ilgili kusurlardan dolayı kazalar hemen hemen yok. İnsan hatasını önleyecek henüz bir makine icat edilmedi, her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor. Yolların kralı olmadığını kuralı olduğu gerçeğini her fırsatta her yerde değinerek, mutlaka ta ilkokul çağından ileri yaşlara kadar eğitim, eğitim, eğitim. 1-2 dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, sevdiklerine kavuşmasıdır."

Anneler Günü'nde 24 ocağa ateş düştüğünü kaydeden Yıldırım, "Bu acı ufak bir acı değil Allah başka acı vermesin, kaza bela vermesin." diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU DA İZMİR'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'daki midibüs kazasında hayatını kaybeden Kemal Öksüz ve eşi Nesrin Öksüz ile Fatma Sevindik'in İzmir Buca Yaylacık Cami'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.  

Kılıçdaroğlu, Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoaroğlu, Marmaris'teki midibüs faciasında ölenlerin cenaze törenine katılmak için geldiği İzmir'de, Anneler Günü nedeniyle Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti, karanfil bırakarak dua etti.

Buca'da kaza kurbanlarının ikindi vaktindeki cenazelerine katılıp, ailelere başsağlığı dileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoaroğlu, daha sonra Anneler Günü dolayısıyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki kabrini ziyaret etti. Zübeyde Hanım'ın anıt mezarına karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, burada dua etti. Yoğun ilgiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, kadınların Anneler Günü'nü kutladı ve onlarla fotoğraf çekildi, 7 yaşındaki bir kızın elini öptü. Kılıçdaroğlu daha sonra İzmir'den ayrılmak üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geçti.(Haber Merkezi, AA,DHA)

 

 
AK Partili Delican Zübeyde Ana'nın huzurunda: Ona uzatılan dil...
 
96 yaşındaki anne Karabağlar'ı tasarlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 20 yaralı
Konya'da düğünden dönenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 20 kişi ...
İzmir'de faciadan dönüldü: Yürüyen merdivende can pazarı
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, üst geçidin yürüyen merdivenlerinden çıktığı ...
İzmir'de dev fuhuş operasyonu: Onlarcası aranıyor!
İzmir ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki eş zamanlı operasyonda 14 kişi ...
 
Cinsiyet değiştirip 'Kaide'ci oldu, çatışmada öldürüldü
Ameliyatla erkek olduktan sonra Alime Ceyhan olan adını Yunus Emre Ceyhan ...
Eurovision 2017'nin kazananı belli oldu
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bu yıl 62’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı ...
En acı Anneler Günü... İzmir ağladı, Türkiye ağladı...
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden ...
 
Katliam gibi kazada ölen ve yaralananların kimlikleri açıklandı
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden ...
Sudan'da FETÖ okulları o vakfa teslim edildi
Sudan'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulların yetkisi Türkiye Maarif Vakfı'na verildi.
Şehit emniyet müdürünün ismi deniz aracına verildi
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva