HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2017 Pazar - 00:05

En acı Anneler Günü... İzmir ağladı, Türkiye ağladı...

İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden tur midibüsü virajı alamayınca uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 24 kişinin öldü, 10 kişi yaralandı. Cenazeler İzmir'e getirilirken bugün büyük bir tören tören düzenlenecek.

En acı Anneler Günü... İzmir ağladı, Türkiye ağladı...

İzmir'in Buca ilçesinden anneler günü etkinliği için yola çıkan 6 araçtan 03 FR 747 plakalı midibüs Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanarak, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen kara yoluna düştü. Bu sırada midibüs, yoldan geçen 35 AL 1645 otomobile de çarptı.

- MATEM GÜNÜ: BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI...

- KAZADA KAHREDEN DETAY: MOLA YERİNDE...

Feci kaza sonucu midibüsteki yolculardan 17'si olay meydana geldiğinde, 3'ü müdahale esnasında olmak üzere toplam 20 kişi olay yerinde, 4 kişi de hastanede olmak üzere toplam 24 kişi hayatını kaybetti. 1'i bebek 3'ü çocuk olmak üzere 10 kişi de ağır yaralandı.   


VALİ ÇİÇEK: BÜYÜK İHTİMALLE FRENİ BOŞALMIŞ
Muğla Valisi Amir Çiçek trajik kaza sonrasında yaptığı açıklamada 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

Çiçek basın toplantısında, Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Sakargeçidi mevkisinde 12.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak, bölünmüş yoldaki beton ve yol kenarındaki çelik bariyerlere çarpıp yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığını söyledi. Çiçek, midibüsün yoldan çıkmasının ardından düştüğü noktada 35 AL 1645 plakalı araca da çarptığını belirterek, bu araçta sadece hasar meydana geldiğini, otomobildekilerin yaralanmadığını söyledi. 

YARALILARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydeden Çiçek, kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten (12) ve Bahar Sinur'un, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde, Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaştı. 

Çiçek, midibüste 3'ü erkek ve 31'i kadın olmak üzere 34 kişinin bulunduğunu ifade etti. 

Hayatını kaybedenlerin bilgilerinin ellerinde olduğunu, kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceğini aktaran Çiçek, bunun için Yerkesik mevkisindeki Adli Tıp Kurumu morgunda cumhuriyet savcıları eşliğinde çalışma yapıldığını anlattı. 



ANNELER GÜNÜ İÇİN GELİYORLARDI
Vali Çiçek, grubun Anneler Günü için bir gece kalmak üzere İzmir Buca'dan yola çıktığının bilindiğini, grubun Pazar gününü Marmaris'te geçirdikten sonra dönmeyi planladıklarını söyledi. Grubun daha önce de bölgeye benzeri turlar düzenlediğini ve gruptakilerin birbirlerini tanıyan komşular olduğunu ifade eden Çiçek, aracın tur şirketine bağlı olmadığını vurguladı. Çiçek, "Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç." dedi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Öte yandan kazada hayatını kaybeden ve ardından cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilen 24 kişinin kimlikleri de belirlendi. Kazada, yaşamını yitiren 1 kişinin kimliğinin tespitine yönelik çalışmanın ise devam ettiği aktarıldı.  Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Topuz, "Şu anda ailelerine teslim edilmeyen 2 kişi kaldı. Onlar da aileleri tarafından sabah alınacak. Soruşturmamız devam ediyor" dedi.

Kazada hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle: Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ.

İZMİR'DE KRİZ MASASI KURULDU
İzmir'de ise aile yakınları ve vatandaşlar Buca'daki Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Derneği'ne akın etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, MHP İzmir İl Başkanı Necat KaratAş, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican derneğe giderek vatandaşların acısını paylaştı. İzmir'in siyaset, iş ve sanat dünyasında çok sayıda isim ise sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladı. Valilik, Büyükşehir, İl Sağlık Müdürlüğü, Buca İlçe Kaymakamlığı, Müftülük ve Jandarma Komutanlığı tarafından kriz masası kuruldu. Kriz masasının aileleri ambulans ve polis eşliğinde Muğla'ya götürürken hayatını kaybeden vatandaşların İzmir'e getirilmesini sağlaması için koordinasyon görevini üstlendi. Vali Ayyıldız, cenazelerin teslim alınması için ise bizzat Muğla'ya gitti.

CENAZELER İZMİR'E GETİRİLMEYE BAŞLADI
Marmaris Karayolu'nun Sakar Geçidi rampasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile  Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu.

BAKAN KAYA MUĞLA'DA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı kazanın meydana geldiği yerde incelemede bulundu. Makam aracından inmeden olay yerini inceleyen Bakan Kaya, daha sonra Muğla'ya geçerek Özel Yükselen ve Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti. 

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, beraberindeki partililerle birlikte hayatlarını kaybeden kişilerin yakınlarına başsağlıgı diledi. Menteşe Belediyesi de Adli Tıp binasının bahçesine seyyar ikram aracı getirerek, cenazelerini almayı bekleyenlere sıcak içecek ve yiyecek servisi yapıldı.

YARALILARIN 5'İ YOĞUN BAKIMDA
Hastane çıkışı açıklama yapan Bakan Kaya, 5'i yoğun bakımda, 10 hastanın tedavisinin sürdüğünü belirterek, "5 tane yoğun bakımda olan hastamız var. Genel durumu iyi olan hastalarımız var. Hastalarımız yoğun stres yaşamış. Biz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kaza hakkında soru sormadık. Çünkü çok yoğun bir stres yaşamışlar. Çok büyük bir acı yaşamışlar. Akrabalar var yaralıların akrabalarını kaybedenler var içlerinde o yüzden kazanın oluşuyla ilgili sorular sormadık. Ama arabanın aşağıya yuvarlandığı olay yerinden geçtik, gördük. Çok büyük bir acı" dedi.

Bakan Kaya, tedavisi süren 10 aylık Nehir Sertbaş'ın durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

PİRİŞTİNA: TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL
İzmir'in Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı. Piriştina, yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını belirterek, "Sabaha kadar tüm cenazelerin İzmir'e götürülmüş olacağını söyledi.

Şu an 10 hemşehrisinin tedavi gördüğünü belirten Piriştina, "Onlardan iyi haberler bekliyoruz. Genel itibarıyla şu an isimler konusunda bir netleşme sağlandı gibi. Ben iki saat önce Buca'dan çıkmadan bütün endişemiz buydu. Oradaki tüm hemşehrilerimiz isim merak ediyorlardı." diye konuştu.

Priştina, yaşanan acıyı anlatmak ve tarif etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Biraz önce Adli Tıp'tan geldim. Sanırım 2-3 saat içinde tüm cenazelerimizi İzmir'e götüreceğiz. Otoban çıkışında Muğla Büyükşehir Belediyesinin araçlarını İzmir Büyükşehir Belediye ekiplerimiz bekliyor olacak. Onları alıp Buca Kaynaklar'daki gasilhanemize alacağız. Sağlıklı ve yaralı olanlara dua etmekten, ölenlere ve kederli ailelerine rahmet dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Hakikaten çok büyük bir acı. 24 can yitirdik ve bunun tarifi mümkün değil." diye konuştu.

KAZA YAPAN ARAÇ İÇİN KAYITDIŞI OLDUĞU İDDİASI
Bir gazetecinin, "Araç kiralanan şirket kayıtlı bir şirket mi?" sorusu üzerine Piriştina, şu cevabı verdi:

"Bir şirket olduğuna emin değiliz ama bir isim var. Hatta kiralayan kişinin eşi de otobüste hayatını kaybetti. Bu kişiyle biraz önce Adli Tıp'ta görüştüm. O da çok şaşkın ve üzgün. Açıkçası nereden kiralandığı, şirket detaylarını soramadım çünkü o da olayın şokunda, eşinin yasında ama ilerleyen saatlerde netleşir ancak turu düzenleyen arkadaşım bu sorulara cevap verecek haletiruhiyede değildi."

Belediye Başkanı Piriştina, kazada hayatını kaybedenler için tören yapılıp yapılmayacağının henüz netleşmediğini ifade etti.

Şu an tüm hemşehrilerinin kendi mahallelerinde gerek cenaze işlemleri gerekse farklı farklı mezarlıklarda defin işlemleri için hazırlıkların tamamlandığını belirten Piriştina, "Sadece cenazeleri Muğla'dan İzmir'e teslim almayı bekliyoruz. Sabahın ilk saatleri olmadan sanırım bu teslimatla hemşehrilerimizi biz alacağız." dedi

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'teki trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen kazanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.               
CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifalar dileğinde bulundu.    

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Elim kaza sonrası Başbakan Binali Yıldırım yetkilileri arayarak konu hakkında detaylı bilgi alırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Muğla'ya geldi. Hava yoluyla Dalaman Hava Limanına inen Bakan Kaya'nın önce Marmaris'te tedavileri süre yaralıları ziyaret edeceği, ardından kaza mahallinde incelemelerde bulunacağı ve son olarak Muğla'daki yaralıları hastanede ziyaret edeceği öğrenildi. (Haber Merkezi, DHA, AA)
 

 
Yolsuzluk yasası halkı sokaklara döktü
 
Ev sahibi finalde Eurovision Yarışması'ndan çekildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şirinyerli 14 Mayıs 2017 Pazar 00:29

Çok acı çok.....daha ne denebilir.yüreğimiz yandı....Allah rahmet eylesin.Başımız sağolsun.Allah sabırlar versin.Allah yaralılara acil şifalar versin.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliam gibi kazada ölen ve yaralananların kimlikleri açıklandı
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden ...
Sudan'da FETÖ okulları o vakfa teslim edildi
Sudan'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulların yetkisi Türkiye Maarif Vakfı'na verildi.
Şehit emniyet müdürünün ismi deniz aracına verildi
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığında ...
 
Karaburun'da balık çiftliği isyanı
İzmir'in Karaburun İlçesi'nde, özel bir şirket tarafından balık çiftliği ...
YÖK'ün 'sessiz devrimine' tepki
Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) önceki gün açıklanan ve YÖK Başkanı Prof. ...
İbrahim Erkal son yolculuğuna uğurlandı
Beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şarkıcı ...
 
Kazada kahreden detay: Mola yerinde araç değiştirdi
Muğla’da tur midibüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada aracın altında kalan ...
İzmir'de Anneler Günü'nde matem: Kriz masası kuruldu, başsağlığı mesajları...
İzmir’den Marmaris’e Anneler Günü'nün kutlamak için giderken Muğla'da ...
İzmir'de Eğlenerek Öğrenme Şenliği başladı
İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva