HABERLER>GÜNCEL
13 Mayıs 2017 Cumartesi - 15:41

İzmir'de Eğlenerek Öğrenme Şenliği başladı

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan İzmir öğrenme Şenliği İzmir Tarihi Konak Saat Meydanı'ndaki gösterilerle başladı.

İzmir de Eğlenerek Öğrenme Şenliği başladı

İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği organizasyona İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir'in 30 ilçesinin halk eğitim merkezlerinin temsilcileri, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 'İzmir Öğrenme Şenliği'nin hayat boyu öğrenmeye katılmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünü olduğunu söyledi. Yahşi, "Şenlik boyunca açılacak olan stantlarda İzmir'de 33 hayat boyu öğrenme kurumu, mesleki teknik öğrenme kurumlarıyla, 300 etkinlik aktivite tanışmaları, eğitimlerle ilgili olan uygulamalar ve gösteriler düzenlenecek" dedi.

3 gün boyunca hayat boyu öğrenme programlarına yönelik örnekleri İzmir halkının yakından tanıma fırsatı yakalayacağını dile getiren Yahşi, "Şenliğimize katkı sunan stantlarda öğrenci faaliyetleriyle halkımıza ulaşan diğer resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ederim. 30 tane halk eğitim merkezinin bütün İzmir'i halkına hizmet verdiğini belirtmek isterim. 14 yaş üstü yetişkinlere açılan kurslar ücretsizdir" diye konuştu.

Bir kişi bile olsa mutlaka sesine kulak verdiklerini söyleyen Yahşi, hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü olarak verdikleri bazı kursları şöyle sıraladı:

"Halk eğitim merkezlerimiz, olgunlaşma enstitüleri, turizm eğitim merkezleri, açık öğretim kurslarımız, yetişkin okuma yazma kursları, aile eğitim kursları, engelli vatandaşlarımıza yönelik halk eğitim merkezlerimiz hizmetlerine devam ediyor. Unutmaya yüz tutmuş meslekleri öğretmek için kurslarımız da devam ediyor. Ayrıca özel sektör ve belediyelerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 3 gün boyunca sürecek olan bu şenliğimiz kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünler İzmir halkının beğenisine sunulacak."

"EN İYİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"

Yahşi'den sonra kürsüye çıkan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise modern toplumun aynı zamanda bilgi toplumu olduğunu söyledi. Ayyıldız, "Hepimizin bildiği gibi modern toplum aynı zamanda bilgi toplumudur. Bilgi toplumu ise iyi eğitimli bireylerden oluşur. Bu anlamdaki sermayesini geliştirmiş bir toplum hem ekonomi kalkınmada hem de insani kalkınmada başarılı olacaktır. Bu sebeple en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. İlerlemenin de bu anlamda insandan geçtiğini önemle vurguluyoruz" dedi.

Eğitimin konusunu okul yatırımlarıyla sınırlamak gelişmiş toplumların istemeyeceği bir durum olduğunu dile getiren Ayyıldız, "Bu anlamda öğrenmeyi farkındalık haline getirmek ve insanın sürdürdüğü hayatı yakalayarak onu tüm anlamda; doğumundan ölümüne kadar bir eğitim anlayışı içinden geçirmekle mümkün oluyor. Farkında olsun ya da olmasın insan her an her yerde öğrenen kendini yenileyen bir canlıdır. Hayat boyu öğrenme kavramı burada ortaya çıkmış ve günümüzde de evrensel bir nitelik kazanmıştır. Gelişmeleri takip ederek ve geride kalmayarak ve bu farkındalığı ortaya koymak için bu tür etkinliklerle öğrenmeyi hayat boyu sürdürmeyi öğrenme hevesini canlı tutmayı ve toplumdaki tüm bireyleri kişisel ve mesleki donanım yönünden güçlendirmeyi kendine vazife etmiştir" diye konuştu.

ŞÖLEN 3 GÜN SÜRECEK

12-14 Mayıs tarihleri arasında üç gün sürecek olan İzmir Öğrenme Şenliği İzmir'in ilçelerinde bulunan Halk eğitim merkezlerinin ürünlerini sergilediği, çeşitli dans ve gösterilerin düzenlendiği etkinliklerle devam ediyor. (DHA)

 
Göztepe'de Zeki Çırpıcı'ya veda
 
Konak'ta görme engellilerin pedal keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan elim kaza için açıklama
Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana ...
İzmir'deki Geri Gönderme Merkezi'nde yaşam
İzmir'de sığınmacıların yerleştirildiği Geri Gönderme Merkezi kapılarını ...
İzmir'de yabancı anne dehşeti: Üvey ve öz kızlarını...
İzmir'in Foça İlçesi'nde, kızlarını dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ...
 
Katliam gibi kazada çok sayıda ölü ve yaralı: İzmir'de matem var
İzmir’den Marmaris’e gitmekte olan tur otobüsü, Muğla-Antalya karayolu ...
İzmir’de kaçak yem çiftliğine karadan ve denizden baskın!
Foça ilçesinde, olta balıkçılığında kullanılan canlı yemleri kaçak yollarla ...
İzmir’de 'zehir gemisi sökümü'ne yargı freni!
Aliağa’da söküm işlemi tamamlanan Ethan isimli gemiden 405 kilogram zehirli ...
 
Genelkurmay'dan anlamlı Anneler Günü mesajı
Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’la ilgili “terbiyesizce” ...
O fotoğrafın sırrı yıllar sonra ortaya çıktı
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, mevcut siyasi partilerden ...
İngiliz liderden Türkiye için küstah öneri
İngiltere ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn, Türkiye'yi suçlayan küstah ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva