HABERLER>GÜNCEL
13 Mayıs 2017 Cumartesi - 16:28

İzmir'de Anneler Günü'nde matem: Kriz masası kuruldu, başsağlığı mesajları...

İzmir’den Marmaris’e Anneler Günü'nün kutlamak için giderken Muğla'da gerçekleşen kazada hayatını kaybeden 23 İzmirli vatandaşımız için İzmir'de matem var. İzmir'de ise Büyükşehir, Valilik, Buca Belediyesi ve Jandarma koordinesinde kriz masası kuruldu.

İzmir de Anneler Günü nde matem: Kriz masası kuruldu, başsağlığı mesajları...

EGEDESONSÖZ - İzmir, bugün öğlen saatlerinde gelen haberle yasa boğuldu. ‘Anneler Günü’ dolayısıyla Buca'daki Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Derneği tarafından Marmaris'te düzenlenmesi planlanan programa gittikleri öğrenilen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kafileyi taşıyan otobüs Muğla Sakarkaya mevkiinde kaza yaptı.

- EN ACI ANNELER GÜNÜ... İZMİR AĞLADI, TÜRKİYE AĞLADI...

Kazada 23 vatandaşımız hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı. İzmir'de ise Buca'daki Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Derneği'nde toplanan vatandaşlar ailelerinden haber almaya çalışıyor. Dernek binasına İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'da giderek başsağlığında bulundu.

KRİZ MASASI KURULDU

Diğer yandan İzmir'de Valilik, Büyükşehir, İl Sağlık Müdürlüğü, Buca İlçe Kaymakamlığı, Müftülük ve Jandarma Komutanlığı tarafından kriz masası oluşturulduğu öğrenildi. Kriz masasının aileleri ambulans ve polis eşliğinde Muğla'ya götüreceği öğrenilirken ve hayatını kaybeden vatandaşların İzmir'e getirilmesini sağlaması için koordinasyon görevi sağlayacağı öğrenildi. 

İzmir Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajda başsağlığı dilediler.

Aziz Kocaoğlu‏ (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı) Muğla'daki kazada yaşamını yitiren hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Buğra Gökçe‏ (İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri) Buca çıkışlı tur midibüsünün Anneler Günü için Marmarise yaptığı yolculuk yüreğimizi yaktı.Şuan 23 kaybımız var! Çoğu anne-çocuk! Çok üzgünüz

Hüseyin Mutlu AKPINAR‏ (Karşıyaka Belediye Başkanı) Buca’dan #Marmaris’e gitmek üzere yola çıkan otobüsün yaptığı kazayla kahrolduk. 23 cana Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum

Bülent SOYLU‏ (Menderes Belediye Başkanı) Buca'dan Marmaris'e giden tur otobusünün trafik kazası yapması sonucu yaşamını yitiren hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Olgun Atila‏ (Bornova Belediye Başkanı) Muğla-Antalya kara yolunda meydana gelen kazada, hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet,yaralılara acil şifalar dilerim.

Mahmut Badem (Ödemiş Belediye Başkanı)‏ Muğla'da yaşanan elim  trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine sabır dilerim.

Hasan Karabağ‏ ( Bayraklı Belediye Başkanı ) Kahrolduk! Marmaris'teki trafik kazasında yaşamını yitiren İzmirli hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. #Buca

Sema Pekdaş‏ ( Konak Belediye Başkanı)  Vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. #Marmaris

Nükhet Hotar‏ (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili) Buca'dan Marmaris'e giderken elim bir  kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim

Mahmut Atilla Kaya‏ (AK Parti İzmir Milletvekili) Marmaris'teki elim kazada vefat edenlerin çoğunun Buca'lı hemşehrilerimiz olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Başımız sağolsun.

Kerem Ali Sürekli‏ (AK Parti İzmir Milletvekili)  Marmaris'te yaşanan elim trafik kazasında, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Kamil Okyay SINDIR‏ (CHP Genel Sekreteri) Yüreğimiz Muğla’dan gelen haberle yandı. Elim trafik kazasında hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet,ailelerine sabır dilerim.

Tuncay ÖZKAN‏ (CHP İzmir Milletvekili) Marmaris'deki kazada yaşamını yitirenlerin çoğu İzmir Bucalı hemşehrilerimiz.Ailelerimize tekrar sabır ve başsağlığı diliyorum Buca'mıza.

Ali Yiğit‏ (CHP İzmir Milletvekili) Başımız Sağolsun. Bu sabah Buca'dan Marmaris'e doğru yola çıkan tur otobüsünün yapmış olduğu kaza sonucu 20 kişi hayatını kaybetti.

Tacettin BAYIR‏ (CHP İzmir Milletvekili) Marmaris te Kaza Yapan Tur Otobüsünde Vefat Eden Buca Yaylacıklı Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, Yaralılarımıza da Acil Şifalar diliyorum.

Necip Kalkan‏ ( AK Parti İzmir Milletvekili) Marmaris'te meydana gelen elim kazada yüreğimiz yandı. Kaybettiğimiz, hemşerilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Musa Çam‏ (CHP İzmir Milletvekili) Yastayız Buca Yaylacık Mh. dostlarımızı kaybettik.

Zeynep Altıok Akatlı‏ (CHP İzmir Milletvekili)  İzmir #Buca'dan yola çıkan tur aracı #Marmaris'te kaza geçirdi, 23 hemşerimiz yaşamını yitirdi. Çok büyük acı... Sabır diliyorum.

Murat Bakan (CHP İzmir Milletvekili ) Buca'dan yola çıkan tur aracı #Marmaris'te kaza geçirdi. Hayatını kaybeden hemşehrilerime rahmet,yaralılara şifa diliyorum. Başımız sağolsun.

Ender YORGANCILAR‏  ( Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ) Marmaris te meydana gelen kazada rahmetli olan izmirli hemşerilerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum

PİRİŞTİNA MUĞLA'DA

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Muğla'ya giderek yaralıları ziyaret etti ve yaralılar hakkında bilgi aldı. Piriştina mesajında, "Muğla'daki elim trafik kazasında yaralanan hemşerilerimizi tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tedavileri hakkında bilgi aldık. Dileğimiz bir daha böyle acılar yaşanmasın." dedi.

DELİCAN'DAN ZİYARET
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Muğla'da uçuruma yuvarlanan yolcu midibüsünün hareket ettiği İzmir'in Buca ilçesini ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, midibüsün hareket ettiği Yaylacık Mahallesi'ni ziyaret eden Delican, kazada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarıyla görüştü.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Delican, böyle bir felaket ve acı karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu öyle büyük bir acı ki gerçekten insanın dilinden dökülecekler dahi teselli sayılmıyor. Anneler Günü gezisi planlayarak yola çıkan onlarca kadınımız ve çocuğumuzu felaket ötesi bir kazada kaybettik. Haberi alır almaz, Buca Yaylacık Mahallesi'ne giderek bu acıya ortak olmaya çalıştım. Böyle manevi bir günün öncesinde bir arada olmak, dayanışmak için çıktıkları yolda can veren annelerimize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın durumlarını da yakından takip ediyoruz. İnşallah, kayıplarımız büyümez ve acı haberler almaya devam edilmez. Şifa dualarımız onlarla. Hükümetimiz ve devletimizin tüm kurumları, kazanın ayrıntılarını ortaya çıkarmak için canla başla çalışıyor.  İzmir'imizi ve milletimizi mateme boğan bu türlü kazaların önüne geçmek için alınacak tedbirleri hepimiz önemsemek zorundayız. Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun."

 
Konak'ta görme engellilerin pedal keyfi
 
Çeşme semaları uçurtmalarla doldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Eğlenerek Öğrenme Şenliği başladı
İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ...
Erdoğan'dan elim kaza için açıklama
Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana ...
İzmir'deki Geri Gönderme Merkezi'nde yaşam
İzmir'de sığınmacıların yerleştirildiği Geri Gönderme Merkezi kapılarını ...
 
İzmir'de yabancı anne dehşeti: Üvey ve öz kızlarını...
İzmir'in Foça İlçesi'nde, kızlarını dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ...
Katliam gibi kazada çok sayıda ölü ve yaralı: İzmir'de matem var
İzmir’den Marmaris’e gitmekte olan tur otobüsü, Muğla-Antalya karayolu ...
İzmir’de kaçak yem çiftliğine karadan ve denizden baskın!
Foça ilçesinde, olta balıkçılığında kullanılan canlı yemleri kaçak yollarla ...
 
İzmir’de 'zehir gemisi sökümü'ne yargı freni!
Aliağa’da söküm işlemi tamamlanan Ethan isimli gemiden 405 kilogram zehirli ...
Genelkurmay'dan anlamlı Anneler Günü mesajı
Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’la ilgili “terbiyesizce” ...
O fotoğrafın sırrı yıllar sonra ortaya çıktı
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, mevcut siyasi partilerden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva