HABERLER>EGE
15 Şubat 2016 Pazartesi - 18:32

AK Partili Başkan’dan Vali’ye şok suçlama!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, kentle ilgili yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Uğur, toplantı sonunda bir soru üzerine yaptığı değerlendirmede Vali Mustafa Yaman'ı 'nitelikli dolandırıcılık ve yatırımları sabote etmekle' suçladı.

AK Partili Başkan’dan Vali’ye şok suçlama!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bugün Fırıntaş Kafe'de basın toplantısı düzenledi. Belediyenin kent genelinde yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcıları, daire başkanları, birim müdürleri de toplantıda hazır bulundu. Toplantı sonunda soruları yanıtlayan Başkan Uğur, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile aralarında bir çekişme olup olmadığı sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Vali Cumhurbaşkanının, devletin temsilcisi. Bizim Valilik makamına karşı saygımız sonsuz. Benim Valiler ile olan münasebetim, 1983 yılında ticaret odası başkanıyken başladı. 33 yıldır valisiyle, bakanıyla, milletvekilleriyle münasebetimiz var. Biz bir valiye kaşı nasıl hitap edileceğini, nasıl davranılacağını bilen bir insanız. Benim 16 yıl milletvekilliğim, 7 yıl genel başkan yardımcılığım var ve şu anda Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tabi maalesef Balıkesir bu konuda talihsiz. Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş bir kişi Balıkesir Valisi. Nitelikli dolandırıcılık."

Balıkesir'e sevdası olduğunu, buraeda hancı olduğunu söyleyen Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok milletvekilleri bile milletvekilliği bitince Balıkesir'de durmaz. Ben kalkmışım İstanbul'dan servetimi Balıkesir'e getirmişim. Balıkesir'e yatırım yapmışım. Organize Sanayi Bölgesi'nde örnek olmuşum. Organize sanayi bölgesindeki yeri Amerikalı'ya vermişim. Dünyanın tarım sektöründeki en büyük kuruluşu Cargill, Balıkesir'e gelmiş. Bizim yaptığımız işler ortada; yatırımlar ortada. Ama bizim en büyük mülki amirimiz, 'Balıkesir büyük bir aile olsun devletle milleti buluşturalım', istedik. Yaptığımız hizmetler ortada. O işi gücü her şeyi sabote etmekle meşgul. Yazık! Balıkesir'in talihsizliği. Balıkesir'de hiçbir vali bu terekeye düşmemiştir. Her vali gittiğinde, bütün basın, aman vali gitmesin diye yaygarayı koparır. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biz burada hancıyız."

VALİ İDDİALARI REDDETTİ
Balıkesir'deki yerel bir gazete, Vali Mustafa Yaman'ın Ankara Çayyolu'ndaki evinin heyelan ve yer kayması sonucu zarar gördüğünü, valinin konuyu sigorta şirketinden gizleyerek sigorta yaptırdığını, daha sonra zararı temin için sigortadan talepte bulunup sigorta bedelini almak maksadıyla dolandırıcılık suçu işlediğini öne sürmüştü. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bugünkü basın toplantısında konuyu gündeme getirerek Valiyi suçladı.

İddiaları reddeden Vali Yaman, kendi kendine kovuşturma açtırdığını, Cumhuriyet Savcılığı'nca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktığını belirtip, "Ben de hakkımda suçlama yapıldığını duydum. Ben o konuda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar aldım. Bu konuda burada yayın yapan gazete hakkında savcılık soruşturma açtı. Dosyası var zaten. O dava devam ediyor. Bana iftira atmadan dolayı burada bir yerel gazete hakkında dava açıldı. Ben bununla ilişkin kendi kendime kovuşturma açılmasını şikayette bulunup, konunun incelenmesini istedim. Kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verildi hakkımda. Burada bir sıkıntı yok. Ben bu konuda çok müsterihim. Konu niye ısıtılıp gündeme getiriliyor anlamış değilim. Böyle bir şey olmadığı halde niye yapılıyor? Onlar da biliyor. Bir algı operasyonu yaptırılıyor" dedi. (dha)

 
Denizli’de yürek yakan veda: 10 bin kişi uğurladı
 
CHP'li Özel'den Soma çıkışı: Biraz daha uzarsa...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’de yürek yakan veda: 10 bin kişi uğurladı
Hatay’da şehit düşen Sözleşmeli Er Mustafa Uyğun 10 bin kişinin katıldığı ...
Aydın'da aranan 3 hükümlü yakalandı
Aydın'da, hırsızlık suçundan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
Botları bozulan kaçakları balıkçılar kurtardı
Ayvalık'tan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken botları arızalanan, ...
 
Şehitler için 3 bin Türk bayrağı dağıtıldı
Şehzadeler'de terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçleri için kentte ...
Uşak'ta kaçak sigara operasyonu!
Uşak'ta, polisin durdurduğu iki TIR ve bir yolcu otobüsünde gümrük kaçağı ...
Sur'daki güvenlik görevlilerine ev yapımı yiyecek!
Fethiye'de öğrencilere burs sağlamak için yardım kermesleri düzenleyen ...
 
Soma’da acının kalbinden ilk fotoğraflar!
301 madencinin çoğunun can verdiği noktanın 21 ay sonra ilk kez fotoğrafları ...
CHP İzmir EGOD'u ağırladı: Yüksel'den yerli otomobile tam destek
Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet ...
Amatör küme maçında önce kavga, sonra dostluk!
Tavşanlı'da oynanan ve 1-1 biten Bağlıkspor- Moymulspor 1'inci Amatör ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva