HABERLER>EGE
15 Şubat 2016 Pazartesi - 13:27

CHP İzmir EGOD'u ağırladı: Yüksel'den yerli otomobile tam destek

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.

CHP İzmir EGOD u ağırladı: Yüksel den yerli otomobile tam destek

EGEDESONSÖZ - Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Üyeleri CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Yeni görevinde Yüksel’e başarılar dileyen dernek üyeleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yerli otomobil üretimi çağrısını dile getirdiler.

Geçtiğimiz hafta Yüksel’i ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yerli otomobil fabrikasının İzmir’de kurulmasını istediğini ve bu konuda CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den destek istemişti.

 Hükümete çağrıda bulunan dernek üyeleri yerli otomobil üretimi konusunda İzmir’in en uygun yer olduğunu ifade etti.

İZMİR'E TEŞVİK YOK
Ziyaretlerinin amacını göreve yeni seçilen CHP İzmir İl Başkanı ve kendi sektörlerinin önemli bir temsilcisi olan Alaattin Yüksel'i, İl başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etmek olduğunu belirten, EGOD Başkanı Mustafa İduğ, “Sayın Alaattin Yüksel hem çok başarılı ve örnek bir siyasetçi, hem de bizlerle aynı sektörde uğraş veren bir temsilcimiz. Kendisi gibi başarılı bir ismin yeniden il başkanlığına seçilmesinden çok mutlu olduk. Otomotiv sektörü olarak kendisiyle gönüldaşlık içinde çalışmaya hazırız,başarılı olacağına hiç kuşkumuz yok. Ayrıca sektörümüz içinde kendisini bir şans olarak görüyoruz. Kendisini ve yönetimin tebrik ediyor, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sektörümüzle ilgili sıkıntılar zaten kendisinin de malumu. Türkiye cari açık veren bir ülke.2015 yılında, kaos ve savaş ortamı yüzünden işletmelerin sermayeleri yüzde 25 azalmış durumda. Gelen son ihracat rakamlarına bakıldığında, 10 milyar dolarlık bir kayıp var, biz de bu durumdan olumsuz etkilendik. Bunun   için ihracat yapmamız şart. 9 milyar dolarlık İzmir’in ihracatı var. Ama 18 milyar dolar İzmir gümrüğünden çıkan ürün var. Bu da İzmir’in lojistikte ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bursa’dan buraya otomobil getirip yüzde 40’lık ihracatı buradan yapmak yerine Burada üretmenin çok daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz.   İzmir hem Otomotiv sektörü konusunda Türkiye'nin en iyi imkanlarına ve altyapısına sahip şehri, hem de ulaşım imkanları ve limanıyla çok önemli bir konumda. İzmir'de her şey var ama İzmir'e teşvik yok. Bizler yapılması düşünülen  yerli otomobil fabrikasının İzmir'e yapılmasını istiyoruz. Bu anlamda  İzmir'den daha uygun yer yok. Bu konuda Sayın İl Başkanımız Yüksel'den de destek istiyoruz. Kendisi 2011 yılında Otomobil fuarını İzmir'e kazandırarak çok büyük bir iş yapmıştı. Bu anlamda sektörümüze katkıları yadsınamaz” ifadelerini kullandı.

YÜKSEL, BİZ SÖLEYİNCE "SİYASET YAPTI" DİYORLAR
Ziyaretin ve kendisi hakkında söylenen güzel sözlerin çok anlamlı olduğu belirten, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel "Uygulanan yanlış dış politikalar sonrasında, komşularımızla aramız bozulmuşken, kendi ülkemizde savaş manzaraları yaratılmışken , bunlara maruz kalan insanların aklına alış veriş yapmak gelmez" dedi. Yüksel, “Türkiye'nin etrafı yangın yerine dönmüş, ülkemizin doğusunda savaş manzaraları yaşanmışken maalesef bu durum hepimizi olumsuz etkilemekte. Bu durumda ki insanların aklına alış-veriş yapmak bile gelmez. Bu durumun en önemli kısmı insani kısmı elbette. Ülkemizde Suriyeli mülteci sayısının 3 milyonu bulduğu, kendi vatandaşlarımızdan yaklaşık 500 bin insanımızın doğuda yaşanan olaylar sebebiyle, adeta mülteci konumuna düşürüldüğü bir ortam varken, istikrardan söz etmek nasıl mümkün olabilir. Bu terör olaylarından, yaşananlardan elbette ki ekonomide olumsuz etkileniyor. Bu süreçten bir an önce ülkenin çıkartılması gerek. Bunu biz söyleyince siyaset yapıyor diyorlar. Bu durumdan en çok etkilenen siz iş dünyası temsilcilerinin de bu durumu dile getirmesi gerek.

YAPILACAKSA, İZMİR'E YAPILMASI İÇİN DESTEKLERİZ.
Alaattin Yüksel, Yerli otomobil konusundaki destek isteğine de olumlu yanıt verirken, Otomotiv sektörünün İzmir'de teşvike ihtiyacı olduğunu belirtti. Yüksel "Yerli otomobil yapılır mı, yapılmaz mı onu bilemiyorum. Ancak, bizi ziyarete gelen AKP İl Başkanı Sayın Bülent Delican ile de bu konuyu konuştuk ve görüşlerimiz ortak. Biz, eğer yerli otomobil için bir yatırım yapılacaksa İzmir'e yapılması ve İzmir'in bu konuda ki avantajının kullanılmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği sizlere veririz. Şunu da belirtmek isterim ki, Türkiye, otomobil üzerinden en fazla vergiyi alan ülkelerden biri. Vergi oranları yüzde 60'a kadar yükseliyor. Her zaman İzmir'e teşvik verilmesi hususunu dile getiriyoruz. Ancak iktidardan karşılık bulmuyor bu isteklerimiz. Artık önemli olan, sektör ve proje bazında teşviklerin uygulanmasıdır. Bu hem yatırımları hem ihracatı arttıracaktır" dedi.

ANKARA’DA GÜÇLÜ ŞEKİLDE DİLE GETİRİLMESİ GEREK
EGOD Yönetim Kurulu üyesi Selami Özpoyraz ise, İzmir’in yerli otomobil üretimine hazır olduğunu ve bunun kentin önde gelen isimleri tarafından Ankara’da yüksek sesle dile getirilmesi gerektiğini ifade etti. Özpoyraz; “Ankara’da güçlü bir şekilde bunu dile getirmek önemli. Hükümet nezdinde bu işe talip olduğumuzun öne çıkması gerekiyor. Belgelerle de bunun ispatı gerekiyor. Bursa’da ciddi bir sıkışma var. Adapazarı’nda var. Otomotivle ilgili İzmir’in bir tecrübesi var. Yıllar önce Opel’in montaj tesisi var. Bunun etrafında üreticiler birikmiş. Şu anda çok miktarda üretim yapan arkadaşımız var. CMS Jant dünya devi ihracat yapıyor, İnci Akü İnci jant, Teriyakiler diyorsunuz üretiyorlar. Serbest bölgede Norm cıvata var. Anormal derecede firmalar var” dedi.

BAKANA SİTEM ETTİ, ‘İZMİR’DEN UYGUN YER YOK’ DEDİ
EGOD Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Gündüz ise, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'ın İzmir’in yerli otomobil üretimi için talebi olmadığını söylediğini, aktaran Gündüz, “Sayın Bakan bütün illerden talep var, sadece İzmir’den talep yok üretim için dedi. Biz bununla ilgili taleplerimizi her platformda dile getirdik. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile otomobilin üretilmesiyle mutabık olmuşsunuz aklın yolu bir çünkü. Analiz yapılırsa İzmir’den uygun bir yer yok. Konya’da hazırlıkların yapıldığı söyleniyor. Konya  otomobil üretmek için stratejik olarak uygun bir yer değil. Ama bunu uygun hale getirmek için büyük bir mücadele veriyorlar. Buradaki en büyük eksiklik maalesef ki bir yanlış anlamanın kurbanıyız biz. Ancak AKP’nin orada yoğun olması nedeniyle Konya’da bir yoğunluk var. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya Milletvekili olmasının da etkisi var. Sanayi Bakanın Kocaelili olmasının bunlarda etkisi var. Bunları da artık seslendirmek ve akıllı olmak gerekiyor. İzmir zaten aktif kullanılıyor. El ele verip bu yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Başka bir çıkış yok. Bu konuda Bülent Delican destek verirse sahaya 1-0 geride çıkmamış oluruz” diye konuştu.

 
DSP’den Yıldırım’a ‘Köykent’ tepkisi
 
Soma’da acının kalbinden ilk fotoğraflar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amatör küme maçında önce kavga, sonra dostluk!
Tavşanlı'da oynanan ve 1-1 biten Bağlıkspor- Moymulspor 1'inci Amatör ...
5 ilde yaban hayvanlarına 42 ton yem!
Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, sorumluluk ...
Denizli’ye şehit ateşi düştü!
Hatay’ın Yayladağı İlçesi'nde kaçakçılar tarafından şehit edilen 23 yaşındaki ...
 
Soma'da 'buruk' sevgililer günü kutlaması
Soma'daki maden faciasında şehit olan madencilerin eşleri, Sevgililer ...
Japon Prensinin fotoğrafçısına yunus sürprizi!
Japon Prensi Tohomito'nun da özel fotoğrafçılığını yapan sualtı fotoğrafçısı ...
Bodrumlu kadınlardan 'sokaktayız' eylemi
Bodrum'da kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için "Alışın! Kadınlar ...
 
Yörükler Fethiye'de buluştu: Birlik beraberlik çağrısı
Fethiye'de düzenlenen 'Yörük Yareni' etkinliği Türkiye'deki Yörük derneklerinin ...
Prof.Dr. Süheyl Batum: Türkiye'de siyaset yok
Uşak'ta Eğitim-İş Uşak Şubesi tarafından Prof.Dr. Süheyl Batum, Prof.Dr. ...
Turgutlu'da operasyonlara karşı eylem: 11 gözaltı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, izinsiz gösteri yapmak isteyen grup, taş ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva