HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2017 Cuma - 12:08

AK Parti'nin İzmir vekillerinden Başkan Kocaoğlu’na destek: Takdirle karşılıyoruz

AK Parti’nin İzmir milletvekilleri, yaptıkları ortak açıklama ile yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde başlatılan girişimleri desteklediklerini belirtti.

AK Parti nin İzmir vekillerinden Başkan Kocaoğlu’na destek: Takdirle karşılıyoruz

Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan yerli otomobil üretimi projesine ev sahipliği yapmak isteyen İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde başlatılan girişimler ile ilgili olarak bir destek de AK Parti İzmir Milletvekillerinden geldi.

AK Partili vekiller, Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, Nükhet Hotar, Necip Kalkan, İbrahim Turhal ve Necip Kalkan tarafından yapılan ortak açıklamada Başkan Kocaoğlu’nun yerli otomobil konusunda işbirliği yapma isteği takdirle karşılandı.

İşte o açıklama:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerli araç üretim merkezinin İzmir olması adına yaptığı girişimleri memnuniyetle karşıladık. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekilleri olarak hemşerilerimizin bize verdiği yetki ve sorumluluk gereği şehrimizi kalkındıracak ve cazibe merkezi haline getirecek her projeyi destekleriz ve yapılacak bir şey varsa elimizden geleni yaparız.

Böyle bir konuda Aziz Kocaoğlu’nun bizimle işbirliği yapma isteği takdir edilmesi gereken bir durumdur. Biz yıllardır şehrimiz için partiler üstü politikalar benimsenmesi gerektiğini dile getiriyoruz ve arzu ediyoruz. Aziz Bey’in biraz geçte olsa bu konuda ilerleme kaydetmesi bizleri sevindirmiştir.

Beş babayiğit firma bir araya gelerek elini taşın altına koymuştur. Yıllardır herkesin hayalinde olan bu projenin merkezinin İzmir olması için bizde gerekli girişimlerde bulunacağız. Görüyoruz ki, Aziz Bey’in şahsı bu projenin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu idrak etmiştir fakat maalesef CHP’nin geneli hakkında aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Aziz Kocaoğlu’nun bu proje adına yapması gereken ilk şeyin kendi partisini ikna etmesi olduğunu düşünmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon ve irade ile Sayın Başbakanımızın süreçte vermiş olduğu destek ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB’un koordinasyonunda yürütülen müzakereler sonrasında bir araya getirilen sektör lideri Beş Babayiğit firmanın Yerli Otomobili, AK Parti Hükümetinin desteğiyle ve kolaylaştırıcılığıyla üretecek olması, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her türlü gayreti ve özveriyi sarf eden bizleri ayrıca memnun etmektedir.

Başlangıç aşamasında olan Yerli Otomobil üretim projesi 2 faz şeklinde uygulanacak olup, 1. fazında; 2019’a kadar prototipin üretilmesi aşması ve 2. fazında; üretim süreçlerinin hayata geçirilmesi ve nihai ürünün ortaya çıkması şeklide planlanmıştır. 

Yerli otomobilin illerinde üretilmesi için İstanbul, Ankara, Bursa Eskişehir, Adana, Kayseri, Malatya, Hatay Kütahya, Kastamonu, Bursa, Konya, Sakarya, Manisa, Kocaeli, Van, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep şehirlerinin temsilcilerinden bir talep gelmiştir ve bu şehirlerin arasında İzmir’in de olması bizler için önemlidir. Ancak şu da bilinmelidir ki, yatırım yapacak beş babayiğit karar aşamasında; üretim merkezlerinin sağlayacağı avantajları, yerel yönetimlerin kolaylaştırıcı imkânlarını ve yerel yönetime olan güvenilirliği göz önünde bulunduracağı kanaatindeyiz. Bilindiği gibi şu aşamada yer belirleme gibi bir durum söz konusu değildir. Yer belirleme ile ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Toplantının olacağını basın yoluyla duyduğumuzu ve davetin elimize geç ulaştığını belirtmek isteriz. Böyle bir konuda yapılacak olan toplantıyı basından duymuş olmamız da bizi ayrıca üzmüştür. Toplantının içeriğinin ve tarihinin bizlerle de istişare edilerek belirlenmiş olması çok daha uygun düşerdi. Kısa süre kala haberimiz olması ve hafta sonu Milletvekili arkadaşlarımızın daha önceden belirlenmiş olan programları olması nedeniyle bu toplantıya iştirak edemeyeceğiz. Bu konu ile ilgili bundan sonra yapılacak programların tarihlerinin ortak istişare sonucu belirlenmesi hem katılım açısından hem de programların verimliliği açısından çok daha faydalı olacağını kanaatindeyiz. İnşallah en yakın zamanda uygun olduğumuz bir tarihte bir araya gelmekten mutlu olacağımızı ifade etmek isteriz."

 
TFF Başkanı Demirören'den Altay'a övgü!
 
Minik Alperen'in ölümüyle ilgili yeni gelişme! İtiraz edildi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 18 Kasım 2017 Cumartesi 02:35

gözünüzü seveyim elektrikli araba için altyapı oluşsun

Yorumu oyla      11      5  
sezo 17 Kasım 2017 Cuma 19:04

Bursa gibi otomotiv alt yapısı olan ve %60 ı akp ye oy veren bir şehir varken. Hakkı oldugu halde İzmire verilmez. izmir bugün çift limanıyla tam bir lojistik devi. İstanbuldan sonraki potansiyel şehir ama malesef izmrie verilmeyecek. siyasi sebepler bunu gösteriyor.

Yorumu oyla      11      5  
konuk 17 Kasım 2017 Cuma 16:28

Bu anlayışınızı izinler konusunda neden göstermediniz, göstermiyorsunuz? Neden İzmir Belediyesinin Narlıdere metrosunda kullanılmak üzere İslam Kalkınma Bankasından kullanmak istediği krediye izin vermediniz? İzin diyorum bakın, izin! ödeme falkan değil, izin! Sizin bakanınızın (Şehircilik) kaprisinden dolayı (biz Kocaoğlu Haseki'nin istediği rantı vermediği için olduğunu elbette biliyoruz!) tam tamına her yıl için 1,050,000 Avro fazla faiz ödeyecek Belediye! Bunu her fırsatta, her ortamda anlatacağımızı da bilmeniz gerekiyor! Sizden her şey beklenir, biz feto dedik, siz hocaefendi, sonuç FETÖ! Biz Atatürk dedik, siz ...., sonuç büyük Atatürk! Daha bakalım ne noktaya geleceksiniz.

Yorumu oyla      16      5  
BAŞLANGIÇ 17 Kasım 2017 Cuma 14:54

Anketler böyle geldikçe, İzmir'li metro konusunda sesini genel merkeze ulaştırdıkça, büyükşehir başarıları arttıkça sizlerin Aziz KOCAOĞLU ile ortaklaşa çalışmaya zorunlusunuz.Yoksa 2019 çok zor

Yorumu oyla      16      5  
Ali Cengiz Kurt 17 Kasım 2017 Cuma 13:01

Tren kaçıyor.Çin elektrikli araba konusunda çok iddialı.30.000 Tl civarında yapacaklar 2019 a yetişecek diyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den sürpriz davet!.. Çiller de çağrıldı
CHP, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Ankara’da 25 bin kişilik kadın ...
Erdoğan: Sakın ha, dedikodulara kulak asmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında konuşuyor. ...
Akşener’den flaş açıklama: CHP ile ortak aday...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de katıldığı canlı yayında ...
 
CHP'li Sındır'dan Karşıyaka çıkarması: Milletin tahammülü kalmadı
İl ve ilçe ziyaretlerine ülke çapında devam CHP Genel Sekreteri ve İzmir ...
Erdoğan: MHP ile her adımı atmaya varız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse ...
Meclis Başkanlığı seçiminde tarih belli oldu
TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı seçimi 20 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
 
Bakan açıkladı: Sarraf için iki kez nota verildi!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rıza Sarraf için ABD'ye iki kez nota verildiğini açıkladı.
Ümit Yaldız yazdı... Atatürk açılımı!
Ümit Yaldız yazdı... Atatürk açılımı!
CHP Konak’ta muhalefet beyaz bayrak salladı: Kongrede tek aday Başak!
Mahalle delege seçimlerinde hakimiyeti hissedilen İlçe Başkanı Başak’ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva