HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2017 Perşembe - 14:03

CHP Konak’ta muhalefet beyaz bayrak salladı: Kongrede tek aday Başak!

Mahalle delege seçimlerinde hakimiyeti hissedilen İlçe Başkanı Başak’ın karşısına aday çıkarma çalışmaları sonuç vermedi. Muhalefet ve Başak bir araya geldi. Toplantı sonrasında konuşan Başak, “Herkesi kucaklayacağız. Partide buna ihtiyaç var. Her rengin olmasını sağlayacağım” dedi.

CHP Konak’ta muhalefet beyaz bayrak salladı: Kongrede tek aday Başak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu olağan kurultay süreci devam ederken mahalle delege seçimlerinin geride kalması sonrasında gözler gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

İzmir’de parti içi yarışın her dönem hareketli yaşandığı ilçeler arasında bulunan Konak’ta bu süreçte İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın hakimiyeti mahalle delege seçimleri itibariyle kendini göstermişti.

İlçede 113 mahallede üyelerin önüne konulan sandıkların çoğunluğunda tek listeli seçimler gerçekleşirken Başak’ın karşısında oluşması muhtemel muhalefetin sesi iyice kısılmıştı. Ayrıca geçmiş dönemde arasında mesafe bulunan partinin sembol ismi Alaattin Yüksel’in Alsancak Mahallesi’nde Başak’ın tek listesine yazılması ve ikilinin sandık başında verdiği fotoğraf önemli bir detay olarak öne çıkmıştı.

MUHALEFETTEN BEYAZ BAYRAK!

Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçede öne çıkan bazı isimlerin aday arayışına girdiği öğrenilmişti. Kulislerde Muhsin Kurt, Hüseyin Saygılı, Kazım Umdular, Ali Yılmaz, Mustafa Düzyol gibi partililerin zaman zaman bir araya geldiği öne sürülüyordu. Bir isim üzerinde uzlaşmaya çalışan muhalefetin son gelişmeyle geri adım attığı öğrenildi. Aday çıkarma noktasında sıkıntı yaşayan muhalefet ile İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi. Buna göre Konak’ta büyük bir sürpriz yaşanmadığı taktirde kongrenin tek adaylı geçeceği ön görülüyor. Başak’ın ilk seçildiği 4 adaylı, ikinci kez göreve geldiği iki adaylı yarışların ardından 3’üncü kongreye tek aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HER RENGİN OLMASINI SAĞLAYACAĞIM!

Başak gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Herkesi kucaklayacağız. Partide buna ihtiyaç var. Biz CHP Konak Örgütü olarak en azından herkesin kendini görebileceği anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Elimizden gelen imkanlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Herkesi memnun etmem mümkün olmayabilir ama elimden geldiğince her rengin olmasını sağlayacağım. Dün de böyleydim bugün de böyleyim. Ayrıca ülkenin bulunduğu durumu göz önünde tutuyorum. CHP sokaktaki insanı yüzde 51’de buluşturmaya çalışırken biz de Konak İlçe Örgütü olarak partimiz içindeki arkadaşlarımızı en azından yüzde 51’de bir araya getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

KULİSLERDE NE KONUŞULUYOR?

Öte yandan parti kulislerinde Konak’ın durumuyla ilgili yapılan yorumlar dikkat çekiyor. Gelinen nokta Başak’ın hakimiyeti olarak değerlendiriliyor. Örgütte ‘Muhalefet aday çıkarabilseydi, çıkarırdı’ görüşünün öne çıktığı öğrenildi. Başak’ın kucaklayıcı politika yürüttüğü ve bunun devam edeceğinin beklentiler arasında olduğu dile getirildi.

Toplantı teklifini muhaliflerin yaptığı öğrenildi. Süreçte Başak’ın karşısına aday çıkarmak için tur atan isimlerin devreye zaman zaman Alaattin Yüksel’i, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ve İl eski Başkanı Ali Engin’ sokmaya çalıştığı iddia edildi. Öte yandan Milletvekili Tuncay Özkan ile birlikte Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı olaylı il kongresinde destekleyen Başak’ın mahalle delege seçimleri sürecinde Alaattin Yüksel ile arasındaki buzlar erimişti. Başak’ın listesinde Yüksel’in delege olarak yazılması bekleniyor.

 
AASSM'de Akdeniz buluşması... Bu sempozyum kaçmaz
 
Satılıyor! Deniz Gezmiş'in idam kararı, Ahmet Kaya'nın cüzdanı...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arda cevahir 17 Kasım 2017 Cuma 02:04

Konak kaldığı yerden dolu dizgin devam eder başkada birşey olmaz korkmayın. Zira sayın şakir bey çıtayı gözle görülür bir biçimde yükseltmiştir. Yönetiminin kendisine destek olan tüm emekcilerine de emeğinize sağlık denmeli.....

Yorumu oyla      11      5  
Göztepeli 16 Kasım 2017 Perşembe 17:45

Kazım umdular denen protokol kaç tane ilçe etkinliğine gelmiş kaç kere örgütle içiçe olmuş? Keza Hüseyin Saygılı da öyle. Ali Yılmaz menfaati doğrultusunda her dönem başkasıyla hareket eder. Mustafa düzyol hala oturduğu yerden delege yazılır dönemlerinde kalmış. Yani böyle bir muhalefet zaten aday çıkaramazdı. Zaten muhalefete de gerek yok bu dönem. Şakir başkan bazı mahallelerde seçim yapmadan dosya delegelerini yazması haricinde sürecin hakkını fazlasıyla vermiştir. Başarıları daim olsun..

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 16 Kasım 2017 Perşembe 14:23

Konakta muhalefet Kazım Umdular gibi milletvekili adayı olmuş, bir kaç kez Genel Başkanın listesinden Parti Meclisine aday gösterilmiş,Konak ve İzmir örgütünü tanıyan birini neden aday göstermemiş? Çok büyük bir fırsat kaçırılmış.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’na İzmir dosyası
CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç ve Barış Erel ile Büyükşehir ...
Mahmekeden Sırrı Süreyya Önder kararı
HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, 2012 yılında Mardin’in ...
Kılıçdaroğlu'dan "SSK'yı batırdı" iddiasına yanıt
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Benim SSK'yı batırdığım söyleniyor" dedi ve ...
 
CHP Buca’da muhalefet ‘Akdağ’ dedi, Başkan Kaya konuştu: Sıkıntı yok!
Kongre süreçlerinin her dönem hareketli geçtiği Buca’da muhalefetin, Meclis ...
Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz'da mesafe...
Başbakan Yıldırım, '15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, ...
İYİ Parti'de 'küskünler' sıkıntısı!
İYİ Parti'de özellikle Cevher Cevheri'nin istifası sonrasında sıkıntı ...
 
CHP’li Sertel Bakan Canikli'ye çürük raporu iddialarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye ...
MHP Karşıyaka'dan Alevilik konferansı
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, “Türk Milli Kültüründe Alevilik ve Hacı ...
Bakan Soylu: Kandil'e gidip oturacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Soylu, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva