HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2017 Perşembe - 12:28

CHP Buca’da muhalefet ‘Akdağ’ dedi, Başkan Kaya konuştu: Sıkıntı yok!

Kongre süreçlerinin her dönem hareketli geçtiği Buca’da muhalefetin, Meclis Üyesi Akdağ’da uzlaştığı öne sürüldü. İlçe Başkanı Kaya ise, “Aday çıkmasını bekliyorduk. Sıkıntı yok. Buca İlçe Örgütü’nün gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Parti örgütümüz ikinci çıkacak adaya sıcak bakmıyor” dedi.

CHP Buca’da muhalefet ‘Akdağ’ dedi, Başkan Kaya konuştu: Sıkıntı yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, süreçte adaylığını ilk açıklayan başkanlar arasındaki yerini aldı. İlçede muhalefetin göstereceği refleks merak ediliyordu.

AKDAĞ’IN ADAYLIĞI KESİN GİBİ
Süreçte muhalefetin kongrede aday olarak çıkaracağı ismi uzlaşıyla belirlediği öne sürülüyordu. Muhalif yapının Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ismi üzerinde birleştiği dile getiriliyordu. Fakat son anda yaşanan gelişmeyle diğer bir Meclis Üyesi Kasım Akdağ’ın ismi ön plana çıktı.

18 KASIM CUMARTESİ İLAN EDECEK!
Muhalif yapının görüşmelerinin hala sürdüğü ifade edildi. Kalmaz ve Akdağ’ın ilçede çok yakın siyaset yaptığı biliniyor. Örgütte ‘etle tırnak’ olarak nitelenen ikilinin ilerleyen süreçte birlikte yol yürüyeceği kesin görünüyor. İki isim arasında bir kırılma yaşanmadığı ve birbirlerine destek içinde oldukları aktarıldı. Akdağ’ın resmi adaylık açıklamasını 18 Kasım Cumartesi günü yapması bekleniyor.

SÜNE NE YAPACAK?
Geçmiş dönemde belediye başkan aday adayı olan ve ilçenin önemli siyasi figürleri arasında gösterilen Mehmet Süne’nin herhangi bir tavır sergilememesi kafalarda soru işareti yarattı. Süne’nin ilçe kongresi için adaylığını açıklaması halinde seçimin üçlü bir yarışa sahne olabileceği belirtildi. Öte yandan Süne’nin, Akdağ- Kalmaz yapısıyla birlikte hareket etmesi de bekleniyor.

İKİDEN FAZLA ADAY DÜŞÜK İHTİMAL…
10 Aralık’ta gerçekleşecek Buca İlçe Kongresi’nde 2 aday kesin çıkacak gibi görünüyor. Bu sayının yükselmesi düşük olasılık olarak değerlendiriliyor.  Muhalefetin adayını belirleme noktasında geç kaldığı ve bunun da kongre için bir handikap oluşturduğu kulislerde konuşuluyordu. Gelişmelerin ardından Başkan Kaya’nın karşısına çıkacak en azından bir rakip ilçedeki dengeleri değiştirebilir. Mahalle delege seçimleri öncesinde parti büyüklerinin yaptığı ‘tek adaylı, uzlaşı’ çağrıları çoğu ilçede karşılık bulmuyor. Buca da çoklu yarışa sahne olacak ilçeler arasında yer alıyor.

ÖRGÜTÜN GEREKLİ CEVABI VERECEĞİNE İNANIYORUM, SIKINTI YOK!
İlçe Başkanı Kaya oluşan tablo hakkında açıklamalarda bulundu.  Muhalefetin süreçte gösterdiği refleksi değerlendiren Kaya, “Aday çıkmasını bekliyorduk. Sıkıntı yok. Buca İlçe Örgütü’nün gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. CHP’de hiçbir şey asla iki koltuğu kabul etmez. Arkadaş hem meclis üyesi hem ilçe başkan adayı. Bunu taktir etmek örgüte kalmış tabi” dedi.  

GEÇ KALDILAR!
Kaya muhalefetin hamle yapmakta geciktiğini söylerken, “Şu olsun, bu olsun mantığıyla hareket ettikleri için geç kaldılar. Ben çoğu delegeye ulaştım. Bunlar şimdi yolun yarısından bir şeyler yapmaya çalışacaklar ama olmayacak. Geç kalmaları bizim örgütümüzün demokrasi şölenini iyi yönetmesinin gerçeğidir. Burada bir birliktelik, barış havası uzun yollar sonra sağlandı. Söyleyecek argümanları olmadığı için zorlandılar ve geç kaldılar. Asıl done bu” diye konuştu.

İNSANLAR ‘NE EKSİK DE NEYİ YAPAMADIN?’ DİYE SORUYOR
Kaya, “Bizim 2 yıllık süreçte gösterdiğimiz ortak akıl, herkesi sürece dahil etmemiz, belediye ve ilçe örgütünün kavgasını ortadan kaldırmamız, örgütü bütünleştirmemiz, kadın ve gençlik kollarıyla örgütü bir bütün haline getirmemiz, referandumda başarı öyküsü çıkarmamız örgütte taktir buldu. Gittikleri insanlardan ‘ne eksik de neyi yapamıyorsunuz?’ sorusu yönelince geride kaldılar. İnsanlar, ‘sen meclis üyesisin. Ne istedin de neyi yapamadın?’ diye soruyordu. 2 yıllık tek yürek ses onların geçen dönemdeki çıkardığı sesi çıkaramamasına yol açtı. İki cumartesidir açıklayacak, bakalım bu cumartesi açıklayacak mı?” açıklamasını yaptı.

PARTİ ÖRGÜTÜMÜZ İKİNCİ ÇIKACAK ADAYA SICAK BAKMIYOR!
Kaya ayrıca, “Parti örgütümüz ikinci çıkacak adaya sıcak bakmıyor. Geçen dönem benim yanımda olmayıp bu dönem bana katılan çok insan var. Bu bir başarı öyküsüdür. İnsanları dahil etmişiz. Geçen dönem gelmediler. Bizi yanlış biliyorlardı. Bizi tanıdılar, biz onlarla beraber süreç yöneteceğimizi söyledik ve gördüler” ifadelerini kullandı.

 
Altınordu'nun ilk 11'inde taşlar yerinden oynayacak
 
İzmir ve Bremen fotoğrafları 'sınır ötesi' sergide!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 17 Kasım 2017 Cuma 23:42

Bucanın talihsizliğine üzülüyorum komşu bir ilcenin partilisiyim çağdaş kaya buca için talihsizlik o kadar diyeyim bu kadar kötü bir bakış ve kötü bir açıklama

Yorumu oyla      12      5  
bucalı 17 Kasım 2017 Cuma 09:38

bende hem meclis üyesi hem de ilçe başkanı olmak istiyorum.. bir görevi layıkıyla tamamlamadan ikinci bir göreve talip olmak ne kadar doğru tartışılır..

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCİ 17 Kasım 2017 Cuma 09:07

İkinci aday değil üçüncü aday bile çıkar sıcak bakılmıyor diye birşey yok o sizin zihniyetiniz kabuğundan çık artık adaletli olun sözünüzün eri olun insan ve mezhep ayrımcılığı yapılmasın gerisi teferruat kim seçilirse benim ilçe başkanımdır yeterki ayrımcılık ve fırıldaklık olmasın

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCİ 17 Kasım 2017 Cuma 09:07

İkinci aday değil üçüncü aday bile çıkar sıcak bakılmıyor diye birşey yok o sizin zihniyetiniz kabuğundan çık artık adaletli olun sözünüzün eri olun insan ve mezhep ayrımcılığı yapılmasın gerisi teferruat kim seçilirse benim ilçe başkanımdır yeterki ayrımcılık ve fırıldaklık olmasın

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCİ 17 Kasım 2017 Cuma 09:07

İkinci aday değil üçüncü aday bile çıkar sıcak bakılmıyor diye birşey yok o sizin zihniyetiniz kabuğundan çık artık adaletli olun sözünüzün eri olun insan ve mezhep ayrımcılığı yapılmasın gerisi teferruat kim seçilirse benim ilçe başkanımdır yeterki ayrımcılık ve fırıldaklık olmasın

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI 17 Kasım 2017 Cuma 02:20

Yakıştıramıyorum birlik ve beraberlikten dem vurup tabanın sesine kulak verip çıkan adayı böyle eleştirmek evet sıkıntı yok olmayacakta söz karar tabanın bırakalım delege hür iradesini beyan etsin evet sayın ilce bşknı siz ne yaptınız ilçemizi oyun parkına döndürdünüz o benim ayağıma bastı bu bana yan baktı.doğum günü kutlamaktan başka ne yaptınız böyle açıklama yapıp delegeyi balık hafızalımı sanıyorsunuz bence bu genç yaşta size sunulan imkanı bu kadar kolay harcadığın için özeleştiri yap ve bu arada dikkat ettimde bu dönem kadar parti ici kırgınlık olmamıştır chp bu ilçede sebebide ne yazık ki sensin genel başkanımız partimizi partilimizi basın kanalı ile eleştirmeyin diyor siz ilce başkanı olarak ne yaptınız diyorsunuz peki onlar birşey yapmamış diyorsunuz ya siz idari amir olarak neden mudahale etmediniz demez mi delegasyon yazık gerçekten yazık......

Yorumu oyla      11      5  
SİNAN DENİZ 16 Kasım 2017 Perşembe 19:33

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLMUŞ NE DEMEK ÖRGÜT 2. ADAYA SICAK BAKMIYOR. ÇOK DİKKATE ALMAMAK LAZIM

Yorumu oyla      13      5  
Bucalı 16 Kasım 2017 Perşembe 14:44

Parti içinde insanları ötekileştirerek disipline verdiğiniz günleri ne çabuk unuttun. seçimlerde ve çalışmalarda sana destek vermeyen delegelere yer vermediniz. Evet Buca gerekli cevabı verecektir emin olun adaletsizliğinize. Bir ilçe başkanı gibi davranmıyorsun belediye çalışanı gibi davranıyorsun ve öylesine zaten

Yorumu oyla      12      5  
TC DEMOKRAT 16 Kasım 2017 Perşembe 14:15

Ne demek ikinci çıkacak adaya sıcak bakmıyor.O zaman seçim yapmayalım böyle şeymi olur.Hatta daha çok aday olmalıydı.Kasım Akdağ seçilmesi garanti gibi,

Yorumu oyla      13      5  
Adatepe 16 Kasım 2017 Perşembe 13:07

İlçe başkanının bu denli kötü acıklaması olabilirmi,git maaşını al otur

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz'da mesafe...
Başbakan Yıldırım, '15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, ...
İYİ Parti'de 'küskünler' sıkıntısı!
İYİ Parti'de özellikle Cevher Cevheri'nin istifası sonrasında sıkıntı ...
CHP’li Sertel Bakan Canikli'ye çürük raporu iddialarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye ...
 
MHP Karşıyaka'dan Alevilik konferansı
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, “Türk Milli Kültüründe Alevilik ve Hacı ...
Bakan Soylu: Kandil'e gidip oturacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Soylu, ...
Meclis Genel Kurulu'nda gergin anlar!
TBMM Genel Kurulu'nda CHP, HDP ve MHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
 
AK Partili Delican ve Başkan Kocaoğlu’ndan ‘yerli otomobil’ zirvesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İşte CHP'nin seçim barajı önerisi
CHP olarak seçim barajının tamamen kalmasının illa olacaksa da yüzde 3'ün ...
CHP Ödemiş'te ilk aday Birlik... 2019 mesajları...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Kongresi için başkan adaylığını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva