HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2017 Perşembe - 12:06

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz'da mesafe...

Başbakan Yıldırım, '15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar' dedi.

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz da mesafe...

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da "8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Trafik güvenliği açısından geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Ölümlü trafik kazalarındaki can kaybını son 15 yılda yüzde 30 aşağı çektik. Bölünmüş yollar hayat kurtarır. 2003'te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4 bine yakındı. Araç sayısı ve yolculuk artmasına rağmen ölümlü kaza sayısı sabit kaldı.

Hedef sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Bunun çözümü de eğitim. İnsan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor. Uygulamalı eğitimi daha da artırmamız lazım. Müfredatta trafik güvenliği ve trafikle ilgili öğretici bilgilerin çok daha fazla yer alması lazım.

İçişleri Bakanlığımızda trafikle ilgili bölümü güçlendireceğiz, güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye'de trafik yükü ve yolculuklar artıyor ve teknoloji çok gelişti, yol standartları çok arttı, buna uygun yapılanmayı yeniden gözden geçirmek gerekiyor.

Şu ana kadar hizmete giren yatırımlar ve yapımı devam eden dev yatırımlarla ülkemizin dünyadaki konumu çok daha güzel bir yerde olacak. Son 10 yıl içerisinde dünyada bir kriz var. Halen de devam ediyor. Dünyada 10 tane büyük proje başlamış mega proje diyorlar. Bunlardan 6 tanesini Türkiye yapmış. 10 dünya projesinin 6'sını yapan ülke Türkiye'dir. Nasıl yaptı? Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin sayesinde yaptı. Hayal anlatmıyoruz hayalleri gerçeğe dönüştüren kadroların eserlerini anlatıyoruz.

Bugünlerde 15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Anafartalar'da ve Kut'ül Amare'de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz.

Artık belirli bir eğitim almadan taşımacılık sektörüne girmek ve sürücü olmak mümkün değil. 2006 yılından bu yana ticari taşımacılık faaliyetlerinde yönetici olmak sürücü olarak katılmak isteyenler için sınav şartı var. Denetim görevini sadece polislerimizden jandarmamızdan beklemeyelim. Hepimizin böyle bir fahri görevi var. Kıyakçılık olsun diye kırmızıda geçen insanı söylememek başka bir insanın hayatına mal olabilir.'' (NTV)

 
İzmir'de kritik yerde görev yapıyor... İşte makam arabası...
 
Başkan Sepil'den Yasin ve Selçuk açıklaması: Hepsini çok isteriz...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAYAT PAHALILIĞI DAYANILMIYOR 16 Kasım 2017 Perşembe 14:27

Sayın Başbakanım; ben hiç kimse ile bağı olmayan ülkesini seven bir vatandaşım. 15 yıldır iktidarsınız. İnanın hayat pahalılığı canımıza tak ettirdi. Eylül ayından beri akaryakıt zam sağanağı belimizi büktü, enflasyon ortada, işsizlik ortada, gıda maddelerinin çoğunluğu ithal ve pahalı alamıyoruz.Dövizin hali ortada.Kırmızı eti unuttuk tavuk eti bile 8 ayda %20 zam gördü malum çalışan ve emekliye %4 zam yapıldı.İhracat artışı %8 ithalat artışı %31 Şimdi ihracat rekor kırdı diye bayrammı yapalım? Yabancı plakalı araçların ülkede (Bulgaristan ve Gürcistan plakalı araçlar) kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkartıldı.Mtv zammından sonra bu araçlar sizce artmaz mı?Durum vatandaş açısından böyle.İster makro ister mikro ekonomiyi bu ülkenin insanı yaşıyor.Bence derdini anlatmaya çalışan sade vatandaş ile art niyetlileri ayırmak gerekir.Ülkem TÜRKİYE derdimi anlatacak Başbakanımda Sayın Binali YILDIRIM'dır.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de 'küskünler' sıkıntısı!
İYİ Parti'de özellikle Cevher Cevheri'nin istifası sonrasında sıkıntı ...
CHP’li Sertel Bakan Canikli'ye çürük raporu iddialarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye ...
MHP Karşıyaka'dan Alevilik konferansı
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, “Türk Milli Kültüründe Alevilik ve Hacı ...
 
Bakan Soylu: Kandil'e gidip oturacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Soylu, ...
Meclis Genel Kurulu'nda gergin anlar!
TBMM Genel Kurulu'nda CHP, HDP ve MHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
AK Partili Delican ve Başkan Kocaoğlu’ndan ‘yerli otomobil’ zirvesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İşte CHP'nin seçim barajı önerisi
CHP olarak seçim barajının tamamen kalmasının illa olacaksa da yüzde 3'ün ...
CHP Ödemiş'te ilk aday Birlik... 2019 mesajları...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Kongresi için başkan adaylığını ...
AK Partili Hotar, İzmir'de Roman kadınlarla derste: Destek sözü verdi...
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; İzmir Roman Hakları ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva