HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2017 Çarşamba - 12:15

AK Partili Hotar, İzmir'de Roman kadınlarla derste: Destek sözü verdi...

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği bünyesindeki kuaförlük ve cilt bakım kursunu ziyaret ederek; kursiyer bayanlarla sohbet etti, onlarla birlikte derse katıldı.

AK Partili Hotar, İzmir de Roman kadınlarla derste: Destek sözü verdi...

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği bünyesindeki kuaförlük ve cilt bakım kursunu ziyaret ederek; kursiyer bayanlarla sohbet etti,  onlarla birlikte derse katıldı.

 İzmir'de Halk Eğitim Merkezi ve İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği işbirliği ile hazırlanan, Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destekli İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İPA) projesi kapsamındaki eğitimleri devam ettiren merkezin çalışmalarını yerinde inceleyen ve Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Dunar'dan bilgi alan Hotar;  mesleki eğitimin önemine vurgu yaparken; bundan sonraki eğitim çalışmaları için destek sözü verdi.  

Roman kadınlarının bu eğitimlere gösterdiği ilgiden mutlu olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; " Biz Roman vatandaşlarımızın daima yanında olduk. Burada çok önemli bir projeyi sürdürme çabası göstermeleri, talebin çokluğu bizi mutlu etti. Elbette her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

15 YILDIR YANLARINDAYIZ...
AK Parti Hükümeti'nin 2002'den bu yana; bir ülkenin kalkınma ve gelişmesinde kalifiye insan gücünün yetiştirilmesinin önemini bilerek büyük adımlar attığını belirten Hotar;  " Burada, roman vatandaşlarımızın sivil toplum güçlerinin ve bakanlığımızın ortaklaşa, gayet verimli bir proje hayata geçirilmekte. Kadınlarımızı iş hayatına kazandırmak üzere önemli bir eğitim hamlesi. Gördüm ki; onlar da bu fırsatın kendilerine sunulmasından çok mutlu. Gelecekten umutlu. Hükümetimiz; 15 yıldır kadınlarımızın çalışma koşullarını teşvik eden, çalışan ve işveren desteklerini yaratıyor. Sadece bu yıl mesleki eğitime ayırdığımız bütçe 13.3 milyar TL. Kadınlarımız; AK Parti iktidarında sosyal ve ekonomik statü açısından yükselebilecekleri pek çok uygulamayla buluştu. Daha ilk yıllarımızda, evlerinde kendi emeği ile iş ve üretim gerçekleştiren kadınlarımıza emeklilik hakkı getirdik. KOSGEB aracılığı ile kadın girişimcilerimizin önünü önemli desteklerle açtık." diye konuştu.

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK...
2002 yılında 1497 olan mesleki eğitim kursu verilen kişi sayısının; 2016 yılında 119 bin 172'ye  2017 yılı Ocak sonu itibariyle ise 4 bin 167 kişi'ye ulaştığını söyleyen Prof. Dr. Nükhet Hotar; bu güne kadar toplam 235 bin 256 kişiye kendi işini kurması için girişimcilik eğitimi verdiklerinin altını çizdi.

İzmir Roman Hakları Merkezi'nin bu proje kapsamındaki çalışma ve çabasının da takdire değer olduğunu vurgulayan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Burada roman kardeşlerimizin, kadınlarımızın bir meslek edinme heyecanını gözlerinde gördüm. Yarın her biri sunduğumuz desteklerden çalışan birer kadın girişimci olarak yararlanacak. Eğitimden, istihdama, çalışma hayatının tüm alanlarına milli bir seferberlik gerçekleştiriyoruz. 6111 sayılı Kanun ile kadınlarımıza yeni istihdam imkânlarının sağlanması amacıyla 24 aydan 54 aya kadar sigorta primlerinin işveren hisselerinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanması uygulamasını getirdik. Düşünün;  2004 yılında kadınların işgücüne katılma oranı %20,8 iken, 2015 yılı sonu itibarıyla %31,5’e yükseldi. Bunlar çok önemli gelişmeler. Bu adımlarımız; onların yaşam kalitesini artırırken, ülkemizin de yükselişi anlamına gelmekte. Hedeflerimizi gerçekleştirirken; en büyük katkıyı kadınlarımızın gücünden aldığımızı biliyoruz."

 
İzmir'de yerli otomobil için 'ikinci' hamle... Yol haritası çiziliyor!
 
Başkan Selvitopu velilerle... 'Onlar gözbebeğimiz'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayat pahalılığı 15 Kasım 2017 Çarşamba 13:22

Akaryakıt zamları, enflasyon, işssizlik,döviz, gıda maddeleri ithal milletin mutfağındaki yangın sönmüyor buna bir çare bulun yoksa en büyük destekçileriniz bile Ak Parti'nin vatandaşın geçim derdine çare yerine kendi gündemini anlattığını kabulleniyor.15 yıldır iktidarsınız sakın ekonomi başarısızlığınızı başkalarına yıkmaya kalkmayın inandırıcı değil

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Güven'den eleştirilere sert yanıt... Çarpıcı Kocaoğlu mesajı!
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti tarafından son günlerde ...
Kahraman-Kılıçdaroğlu zirvesi: Neler konuşuldu?
AK Parti tarafından Meclis Bakanlığı için bir kez daha aday gösterilen ...
Bahçeli'nin sözlerine AK Parti'den ilk yorum
AK Parti Sözcüsü Ünal, Bahçeli'nin "AK Parti ile yanana mücadele sürecek" ...
 
CHP'li Sertel TRT'deki Atatürk skandalını Meclis'e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu ...
Kılıçdaroğlu: Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ...
AK Parti İzmir'den 'Çiğli' bombardımanı: Hastane salvosu!
Çiğli Belediyesi’nin faaliyet ve çalışmaları üzerinden Başkan Arslan’a ...
 
Yıldırım'dan Rakka tepkisi: Neler olmuş neler
Başbakan Yıldırım, DAEŞ'li teröristlerin Rakka'dan çıkmasına izin verildiği haberlerine değindi.
Bahçeli: Partimiz AK Parti ile yan yana!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP'li Sındır'dan Atatürk çıkışı: AK Parti ve Erdoğan'ın endişesi İyi Parti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva