HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Kasım 2017 Perşembe - 13:52

AASSM'de Akdeniz buluşması... Bu sempozyum kaçmaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında kurulan Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği “Devinen Akdeniz” başlıklı sempozyum 9 ülkeden akademisyenlerin katılımıyla başladı.

AASSM de Akdeniz buluşması... Bu sempozyum kaçmaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Akdeniz'in Kültür, Sanat ve Tasarım Kenti İzmir” hedefinin yaşama geçmesini sağlamak amacıyla kurulan "Akdeniz Akademisi", 9 ülkeden katılacak akademisyenlerle birlikte "Devinen Akdeniz" sempozyumu düzenliyor. “Devinen İnsanlar”, “Devinen Fikirler” “Devinen Sanat, Mimari ve Tasarım”, “Devinen İktidar ve Direniş”, “Devinen Çevre”, “Devinen Sermaye ve Emek” başlıkları altında bildirilerin kabul edildiği uluslararası sempozyum başladı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Akdeniz Akademisi çatısı altında gerçekleştirilen tüm etkinliklerdeki temel hedeflerinin Akdeniz kimliğini yaşatmak, Akdeniz kentleri arasında işbirliği gerçekleştirebilmek ve Akdeniz’in sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“HER ŞEYDEN ÖNCE AKDENİZLİYİZ”
“Bu coğrafyada barış ve hoşgörüyü de egemen kılabileceğimizi düşünüyoruz.  Tarih boyunca kıyısında kentlerin sosyal, ticari, siyasi yaşamı geçmiş dünyaya ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşadığımız için çok şanslıyız. Özellikle de biz İzmirliler. Hangi dilden hangi inançtan olursa olsun ruhen ve dini olarak bir arada yaşadığı, tüm insanların bir arada barış içersinde yaşadığı İzmir’de, şiddet ve çatışma kültürünün yerine barış kültürü yeşeriyor. İzmir’de yerel yönetim olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Akdeniz Akademisi de bu amaçla kurulmuş bir özel örgütlenme. Ülkemizdeki yerel yönetim çatısı altında tek örgütlenme. Yaşam biçimimizi, duruşumuzu her zaman koruyarak asla bundan taviz vermiyoruz. Katılımcı yönetim anlayışını tüm projelerimizde yönetim biçimi haline getirerek İzmirlilerle paylaşıyoruz. Hazırlanan yol haritası ve stratejik plan çerçevesinde aklın ve bilimin rehberliğinde hormonlu değil, sağlıklı büyümeyi ilke ediniyoruz. İzmirli olmak yaşam biçimiyle, hoşgörüyle, aydınlık ve çağdaş bir biçimde demokratik olmaktır. İzmirli olmak aynı zamanda geleceğin yanında geçmişi de bilmek ve aynı zamanda ona da sahip çıkabilmektir. Kentimizin Akdeniz’in en önemli bölgesi haline gelmesi için çalışmalarımızı geçmişimizi unutmayarak sürdürüyoruz. Çünkü biz her şeyden önce Akdenizliyiz”

“Devinen Akdeniz” sempozyumunun açılış oturumu İzmir Akdeniz Akademisi Kültür-Sanat Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Serhan Ada başkanlığında gerçekleştirilirken İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı İlhan Tekeli, ‘'Mobilite' Olgusu, 'Akdeniz' ve 'Akdenizlilik' Olgusuyla Nasıl Bir Araya Geliyor?, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç Dr. Fatih Tayfur ise "Doğu Akdeniz’de Geleceğe Geçmişten Bakmak" başlıklı sunumlarını katımcılarla paylaştı.

BU SEMPOZYUM KAÇMAZ
18 Kasım'a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sürecek sempozyumda yurtiçinden katılan akademisyenlerin yanı sıra Yunanistan, İngiltere, Fas, Tunus, Cezayir, Finlandiya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Fransa'dan gelecek akademisyenler de bildirilerini sunuyor.

"SAVAŞ VE GÖÇ" DRAMI BU SERGİDE...
Konser ve sergilerle zenginleşen Devinen Akdeniz Sempozyumu, Kasım ayı boyunca pek çok yönüyle Akdeniz ruhunu  yaşatacak. 30 Kasım tarihine kadar sempozyum kapsamında yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi alt kat sergi salonlarında iki sergi birden düzenleniyor. "Devinen Hafıza" karma sergisinde sanatçılar “Devinen Akdeniz” teması altında buluşarak kendi kurgusal hafızalarından ortaya çıkan özgün çalışmalarını sergilerken, Akdeniz'de Savaş ve Göç başlığıyla gerçekleşecek sergide, 21. yüzyılın en önemli gündemi olan kitlesel göç dramına ilişkin belgesel fotoğraf çalışmaları sergileniyor.

 
Rusya'da üçlü Suriye zirvesi yapılacak!
 
CHP Konak’ta muhalefet beyaz bayrak salladı: Kongrede tek aday Başak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşık Mahzuni Şerif için Karşıyaka'da anma
Âşık Mahzuni Şerif, 77. doğum gününde Karşıyaka’da anlamlı bir etkinlikle ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in sanat haftası...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in sanat haftası...
Büyükşehir'den Güz konserlerine davet!
İzmir’de Kasım ayı, Büyükşehir Belediyesi düzenlediği birbirinden renkli ...
 
Konak'ta 'Ata'ya saygı' sergisi
Sanata ve sanatçıya yaşamı boyunca büyük değer veren, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
İzmir'in gurur festivali Altın Kedi'de ödül gecesi!
18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali sona erdi ve Altın Kedi ...
Gaziemir'de türküler Atatürk için söylendi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Atayı Anma Konseri’nde sahne alan Kültür ...
 
112 eğitimci, '112' yazarı Ataman ile buluştu
"Geleceği Paylaş Platformu" işbirliğinde İzmir Educators Network organizasyonu ...
Karabağlar'da öğrenciler Ata için yarıştı
Karabağlar Belediyesi tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası ...
Karşıyaka'da '103 yıllık Çınar' Atatürk'ü anlattı: Salon doldu, taştı
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva