HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2011 Pazartesi - 12:58

AK Parti Karabağlar ve Narlıdere'de ipi kimler göğüsledi

Mevcut İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın kongreyi kazandığı Karabağlar’da eski Milletvekili Tevfik Ensari, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu gibi isimler delege olurken Narlıdere’de de Mehmet Acar’ın başkanlığında oluşturulan listede ise eski Milletvekili Tuğrul Yemişçi, eski ülkücü Abidin Dursun Kaleli gibi isimler kendine yer buldu.

AK Parti Karabağlar ve Narlıdere de ipi kimler göğüsledi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan hareketlilik devam ederken kongrelerde sona yaklaşıldı. İlçelerin neredeyse tamamına yakınında sandığa giden delegeler ilçe başkanlarını seçti. AK Parti Genel Merkezi’nin baskıları ve tek aday diretmelerine rağmen çoğu ilçede aday bolluğu yaşanırken kongre salonlarında zaman zaman gerginlikler yaşandı kavgalar çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Koordinatörü Kütahya eski Milletvekili Abdullah Cantimur ve milletvekillerinin da katıldığı gergin geçen Karabağlar kongresinde kazanan taraf mevcut İlçe Başkanı Kadir Uçar olmuştu. Genel merkezin tek liste baskısına direnen Karabağlar’da Uçar’ın karşısında yer alan İlçe Başkan Adayı Engin Uğurlular, yeterli sayıya ulaşamadı. İki listenin yarışından sonra Uçar, neredeyse mevcut yönetimin tamamına yakınını korudu ve aynı yönetim ile devam etme kararı aldı.

Karabağlar mevcut başkanla yola devam dedi haberi için tıklayınız
 
KİMLER DELEGE OLDU?
Genel merkez tarafından desteklenen İlçe Başkanı Uçar’ın delege listesinde eski İlçe Başkanı Sinan Demirci, Milletvekili Adayı ve eski İlçe Başkanı Osman Sakman, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Genel Meclis Üyesi Hacer Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısının gelini Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Satoğlu, İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Maksut Karaosman, Karabağlar Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Emin Aşkın, Mehmet Çelik, Şemsettin Güner, Ünal Öztürk, Erol Körüklü, Fatma Jale Şenelmas, Hızır Seymenoğlu, Faik Dalgıç, Necati Polat, Leyla Okyay delege oldu. Belediye Meclis Üyeleri arasından sadece Serdar Kuçhan delege yazılmadı. İzmir Bütüngaz Satıcıları Odası Başkanı Osman Canbaz da hem ilçe yönetiminde hem de delege listesinde bulunan isimler arasında yer aldı.
 
İL YÖNETİMİ BİNDİRME YAPTI
Geçtiğimiz hafta yapılan Konak İlçe Kongresi’nde tek liste ile giden ve başkanlık koltuğuna yeniden oturan Yaşar Ötnü’nün listesine İl Yönetimi adeta bindirme yapmıştı. Aynı durum Karabağlar’da da geçerli oldu. Karabağlar’da kazanan listede İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sabri Koç, Perihan Nalçacıoğlu, Hüseyin Ahmetoğlu, Şule Özdin, Mehmet Karayel, Mustafa Gedikoğlu gibi isimler de yer aldı.
 
BAŞKA İLÇELERDEN GELDİLER
Uçar’ın listesinde ilginç bir gelişme daha yaşandı. Bayraklı’da Erdal Seyitler’e karşı seçimi kaybeden eski İlçe Başkanı İsmail Sarı, Konak’tan il delegesi olurken Sarı’nın listesinde yer alan ve kazanamayan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Akdemir ile Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir’in en yakınındaki isimlerden Belediye Meclis Üyesi Hakan Yıldız da Karabağlar’dan il delegesi olmayı başardı. Listede İzmir eski Milletvekili Tevfik Ensari ve İl eski Başkan Yardımcısı, Milletvekili Adayı Bilal Doğan da yer aldı. Doğan’ın her iki listede de yer alması dikkatlerden kaçmadı. Kazanan listeye Bayraklı dışında diğer ilçelerden de girenler oldu. Listeye, kendi ilçelerinde delege olamayan Kanal 35 TV Genel Müdürü Konak eski İlçe Başkanı Nurettin Memur’un ağabeyi Çiğli İl Genel Meclis Üyesi Niyazi Memur, Çiğli Belediye Meclis Üyesi İrfan Eskin, Buca Belediye Meclis Üyesi Zafer Kürkçü gibi isimler de girmeyi başardı.
 
Öte yandan İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Yıldırım Kaya ve Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Yakup Karaca’nın bir dönem danışmanlığını yapan Belediye Temizlik İşleri Şirketi Müdürü Kazım Erten, Eski İl Yöneticisi Numan Arıcı, Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Sağır, DP eski İl Yöneticisi Kamuran Temel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Birsen Türkoğlu, Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Gülhan Pehlivanlar da  Karabağlar’dan il delegesi oldu.
 
KONSOLOS KAYBETTİ
Karabğlar’da Uçar’ın karşısında yer alan listenin başkan adayı Engin Uğurlular listesinde meclis üyeleri ve Uçar’ın yönetiminden istifa edenlere yer verse de başarılı olamadı. Uğurlular’ın listesinde yer alan İlçe Kadın Kolları 2. Başkanı Aydan Nacar, Belediye Meclis Üyesi İzmir İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Hızır Seymenoğlu’nun oğlu Selim Seymenoğlu, Hannan Halime Yılmaz, Milletvekili Adayı Doğan Bayram, Aykut Dikencik, Erol Sevgican, Ali Osman Atmaca gibi isimler kaybetti. Kaybeden tarafta, İl Genel Meclis Üyesi Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan da yer aldı.
 


YEMİŞÇİ NARLIDERE’DEN
İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar’ın genel merkez tarafından geri çekilmesi ve yerine Eczacı Mehmet Acar’ın aday gösterilmesi ile başlayan Narlıdera’daki süreç de tamamlandı. Sadece 9 il delegesi kontenjanının bulunduğu ilçede eski Melletvekili Tuğrul Yemişçi listeye girdi. Yemişçi’nin yanı sıra delege listesinde,  İl Eski Başkanı Ömür Kabak döneminde Milletvekili Ali Aşlık ile birlikte İl Hakem Heyeti’nde çalışan MHP eski Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in en yakınındaki isimlerden eski ülkücü Bisan Bisikletlerinin Sahibi Abidin Dursun Kaleli de yar aldı. Lstede’ye eski İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar, Acar’ın göreve gelmesinde aktif rol oynayan Rizeli Müteahhit eski İlçe Başkanı Erol Bekar, Seferihisar eski Tarım İlçe Müdürü Recep Kökten, Belediye Meclis Üyeleri Ali Erten ve Hasan Göztepe girdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irfan bey bekliyoruz 30 Aralık 2011 Cuma 15:58

katiliyorum bende evet irfan beyden istifa bekliyoruz yuregi yetiyorsa istifa eder ADNAN YILMAZ LA calismaz herhalde

Yorumu oyla      12      5  
bekliyoruz 29 Aralık 2011 Perşembe 08:35

biz irfan beyden iştifa beklerken bir baktıkkı karabaglardan il delegesi olmuş.adnan yilmaz ilçe baskanı olursa iştifa ederim diyen arkadaş bekliyoruz hala hadi bakalım

Yorumu oyla      12      5  
R T E SEVDALISI 27 Aralık 2011 Salı 21:58

bırakmadılar demokratik bir secimler olsaydı, eğer bu düşünceyi genel merkez diyorsa ve hala doğru olduguna kanaat ediyorsa söylenecek birşey yok. ama genel merkez yat desede yatılmaz. siyaseti bir tek onlar yapmıyorlar.bizler siyaset yapiyoruz. o zaman secim zamanlarında gelip bayrak asıp mahallelerde dolaşsınlar.

Yorumu oyla      12      5  
R T E SEVDALISI 27 Aralık 2011 Salı 21:56

ben 10 yıllık bir ak partiliyim, böyle bir sistemi bnen ilk defa görüyorum, küskünlük olmasın diye yapiyorlarmış, hadi canım ne ALAKASI var, teşkilat namına bişey kalmadı, yazık oldu 2014 hayallerimize.

Yorumu oyla      12      5  
ali akpartili 27 Aralık 2011 Salı 14:49

çiğli belediye meclis üyesi irfan eskinin ne işi var karabağlarda acaba evi çiğlide , iş yeri çiğlide çiğli teşkilatı seni delege olarak neden yazmadı çünkü adnan yılmaz ilçe başkanı olursa istifa ederim dedi genel merkezin adayının karşısına aday çıkarmaya çalıştı soluğu karabağlarda aldı. evinide taşır herhalde karabağlara

Yorumu oyla      14      5  
27 Aralık 2011 Salı 09:45

sayın il başkanımın dikkatine başkanım bu yazılan il delegeleri birer ödül veriyormuşunuz gibime geldi şimde basına bakıyorum ilçelerde hiç bir iş yapmamış başk. meclis üyeleri şimdi ildelegesi bir partili sormazmı bunlar başka ilçelerde ne işi var bu haksızlığı ne den yaparsınız bu partiyi bir dönemin anavatan partisine bezetmeyin vekillerin bile yarısı gitti ama izmirde bir o ilçe bir bu ilçe dolaşıp duruyorlar ozaman bizlere ne gerek var artık bu oyuna bir son verin

Yorumu oyla      16      6  
sercan tak 27 Aralık 2011 Salı 09:36

Asıl kaybedenler gece gündüz demeden çalışan, sandıkta duran, mitinge adam dolduran, mh.lerde birebir çalışma yapan teşkilatlar oldu.Kazananlar sıcak makam odalarında teşkilatın kuyusunu kazanlar, dik duranların arkasından dedikodu yapanlar oldu.Asıl olan çalışmaya geldi mi canım gülüm, listelere yazılmaya geldi mi tükaka olan teşkilatlara oldu.Narlıdere'de 400 delegeninn 282 si kongreye gidiyor tek listeli genel merkezin adayına 61 oy çıkıyor.İşte tek liste mucizesi.bu iş bir tek ile yaradı.

Yorumu oyla      17      5  
Şakir Turan 27 Aralık 2011 Salı 08:25

Adalet ve Kardeşliğin ön planda olduğu bir parti seçimiydi.Ayrılık gayrılık yok bizim çatımız altında.

Yorumu oyla      13      11  
unutulanlar 27 Aralık 2011 Salı 00:42

arkadaşlar her ilçede gerçek partili kardeşlerimiz var partiyi taşıyan mahalle başkanları ilçe yönetim kurul üyeleri bunlar nerede bunların arkasında kimse yok bunlar harbi akpartili bunlar rantçı değil bunlar yine yerel seçimlerde bu menfaatçılara çok iyi bir ders verecekler allahını seven baksın şu listelere bayraklıda yer bulamıyor k.bağlara bucada yer yok n.dereye sizden başka yiyici yokmu birazda adam gibi çalışanları yazın il delegesi olarak bu insanlarkimseyi satmaz.genelde varız amaa

Yorumu oyla      14      7  
Yılmaz Yakar 26 Aralık 2011 Pazartesi 22:58

Serdar bey, onlarca kişiye AK Parti'den cuma günü istifa edeceğine dair SMS gönderdi.Kendisini bir kez dahi olsa dik durmaya, sözünü tutmaya bekliyoruz. Hiç olmazsa bu sefer bizi kandırma, zaten başımızı yaktın, bize gaz verdin, sonumuz hüsran oldu.Artık kaybedenler kulübünden çıkmak istiyoruz.Sözünü tut, gereğini yap. Kendini de bizi de yakma.....

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birgül Ayman Güler'den yoğun Aliağa mesaisi
Aliağa’da kurulması planlanan termik santraller CHP kurmaylarını da harekete ...
Meclis tatilde, Moroğlu mesaide
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu bütçe mesaisi ardından, İzmir mesaisine ...
CHP'li vekilden Menderes için ilginç iddia
'Menderes CHP'ye katılacaktı' Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in geçtiğimiz ...
 
Çıray: 500 metrelik cinayetin sorumlusu kim?
Tiresporlu genç futbolcu Serkan Tuğal’ın maç sırasında hayatını kaybetmesini ...
Bülent Arınç'tan MHP’ye 'kart kurt' yanıtı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Meclis’te yaptığı ve BDP’liler tarafından da ...
Bakan Zafer Çağlayan: Onlar artık Türk şirketi
Ekonomi bakanı Çağlayan, S. Arabistan’dan seslendi: Türkiye’de faaliyet ...
 
Babacan: Fransa'da yaşanan akıl tutulması
Başbakan Yardımcısı Babacan, Fransa'da Türkiye aleyhinde yaşanan gelişmeleri ...
'Gece yarısı operasyonuyla zam yapılmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekili maaşlarına yapılan düzenlemeyle ...
Hasgür'den çok tartışılacak sözler!
AK Parti İzmir eski Milletvekili İbrahim Hasgür, Kürt vatandaşları vergi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva