HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2015 Salı - 09:27

İZSU'dan 11 yıl raporu: 1.8 milyarlık yatırım

İZSU Genel Müdürlüğü, geçen 11 yıla 11 büyük arıtma, 3260 km. yeni içme suyu şebekesi, 796 km. uzunluğunda yeni kanalizasyon şebekesi, 283 km. yağmur suyu hattı ve 201 kilometrelik dere ıslahı sığdırdı. Büyükşehir sınırlarına dahil edilen susuz, alt yapısız ilçe, mahalle ve köyler, sağlıklı alt yapıya ve kesintisiz suya kavuşturuldu. İZSU’nun bu dönemde yaptığı yatırımların toplam bedeli 1.8 milyar oldu.

İZSU dan 11 yıl raporu: 1.8 milyarlık yatırım

Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2004-2015 yılları arasında gerçekleştirdiği yatırım miktarı açıklandı. İZSU’nun 11 yılda gerçekleştirdiği yatırımların toplam bedeli 1 milyar 817 milyon TL. oldu. Yatırımların çoğu, yıllardır alt yapı yatırımı alamadığı için çevre sorunlarıyla boğuşan ve Büyükşehir sınırlarına 2004 yılından sonra dahil edilen Kemalpaşa, Bayındır, Torbalı, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Urla, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde gerçekleştirildi. 5216 Sayılı Belediye Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren bu 10 ilçe, geniş çapta belediye hizmeti aldı.

Yüksek tempoda geçen 11 yılda çevre yerleşimlerin tüm alt yapı sorunları çözüldü. Başta ilçe merkezleri, ardından mahalle ve köyler sağlıklı ve kesintisiz suya, kanal sistemine kavuştu. Kansere neden olabilecek asbest borular sökülerek yerine sağlıklı ve uzun ömürlü borular döşendi. Eskiyen içme suyu depoları yenilendi, yeni kuyular açılarak yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı giderildi. Kaçaklar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları ortadan kaldırıldı. Taşkınlara neden olan dereler ıslah edildi. 2014 yılında Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürütüldü.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s358844.jpg

RAKAMLARLA İZSU YATIRIMLARI
İZSU, 2004 – 2015 yılları arasında toplam 2 bin 715 kilometre içme suyu şebekesi döşedi. Su Tesisleri Daire Başkanlığı ise kendi ekipleriyle merkez ilçelerde zamanla eskiyen ve kaçaklara neden olan 545 kilometrelik içme suyu şebekesini daha yeniledi. Böylece İZSU Genel Müdürlüğü’nün 11 yılda yenilediği içme suyu şebekesi uzunluğu 3260 kilometreye ulaştı. 796 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 283 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendi. Ayrıca 201 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapıldı.
 
24 SAAT KESİNTİSİZ VE KALİTELİ SU
Küresel ısınma nedeniyle yeraltı sularında ortaya çıkan arsenik sorununu gidermek amacıyla 15 milyon Euro’luk yatırımla Menemen, Manisa ve Halkapınar’da arsenik arıtma tesisleri çok kısa bir sürede hizmete alınarak İzmir’de arsenik sorunu tümüyle ortadan kaldırıldı. Manisa’daki Gördes Baraj suyunun arıtılması için 20.1 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi yapıldı. 55.9 milyon liralık yatırımla yapımına başlanan ve bu yıl sonunda tamamlanacak Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi ile birlikte İZSU,  Gördes Baraj suyunu kente getirmek için 76 milyon liralık yatırım yapmış oldu. 
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s407832.jpg

ÇEVRE İLÇELER ARITMAYA KAVUŞTU
2008-2013 yılları arasında 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 10’u ileri biyolojik olmak üzere 11 arıtma tesisi hizmete alındı. Torbalı, Bayındır, Ayrancılar-Yazıbaşı, Kemalpaşa, Menemen, Aliağa, Özdere, Doğanbey, Seferihisar, Kemalpaşa, Urla ve İzmir Yüksek Teknoloji arıtmaları ile bu ilçelerdeki evsel atık su sorunu çözüldü. 11 arıtma için 90 milyon liralık yatırım yapıldı. Nif, Küçük Menderes, Gediz nehirleri ile Yarımada kirlilikten kurtuldu. Türkelli ve Yeni Foça atık su arıtma tesisinin temeli atıldı. Bayındır Hasköy Atık Su Arıtma Tesisi’nin de temeli atılacak.
 
YENİ İLÇELERDE YÜZLER GÜLÜYOR
Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ilçelerin en büyük problemlerinden biri olan eski içme ve kanal alt yapısı sorununa da el attı. Bergama, Dikili, Kınık, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Çeşme ve Karaburun'da büyük çaplı içme suyu, yağmur suyu ve kanal alt yapısı oluşturmak için proje çalışmalarını sürdüren İZSU, kısa vadede acil müdahale edilmesi gereken yerler için de imalat çalışmalarına başladı. Yeni ilçeler için su ve kanal aracı satın alınarak hizmet kalitesi artırıldı.
 

 
Asgari ücrette kötü haber: Önce çıkacak sonra...
 
CHP İzmir’de kongre mesaisi tam gaz: 3 günde 9 seçim!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2015 Çarşamba 08:38

İzsu ne iş yapar? Mesela Çiğli Egekent kısım şefliği? Egekentte tüm mazgallar ağzına kadar yaprak ve kumla dolu. Defalarca iletiyoruz. Hiçbir çalışma yok. Neredeyse şikayet ediyoruz diye gelip dövecekler. Mazgalları temizle İZSU. Siz ne işe yararsınız? Aziz Başkan, biraz Çiğli'ye uğrada kurumlarını teftiş et.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 24 Kasım 2015 Salı 10:43

Nankörlük budur verdigin para neree gitmis oku iste ayip be

Yorumu oyla      19      7  
Seydiköylü 24 Kasım 2015 Salı 10:32

Ali Tanıl, eleştiri kapasiten sadece bu kadarla sınırlı, yaptığın kıskançlık göstergesi, İzmir'li herşeyin farkında merak etme sen !

Yorumu oyla      19      8  
ali tanıl 24 Kasım 2015 Salı 09:54

SON AYLARDA ALINAN FAZLA SU ÜCRETLERİNİ TOPLARSANIZ AZ BİLE..

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu’dan 24 Kasım Mesajı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ...
Karşıyaka’da üniversite sevinci
Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut’un ...
Büyükşehir’de ESHOT gerilimi, Başkan patladı: Çalmadık, çırpmadık…
ESHOT bütçesinin görüşüldüğü oturumda AK Parti cephesinden eleştiri yağmuru ...
 
Urla'da çocuk gelişimi semineri
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ...
Selçuk'a Arnavutluk'tan kardeş şehir teklifi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Arnavutluk Ulusal Meclis ...
Güzelbahçe'den Eskişehir çıkarması: Örnek alacağız
Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi’nin organizasyonuyla belediye başkanı, ...
 
Karabağlar'da satranca yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'yla ortaklaşa düzenlediği ...
Tepecik’in çehresini değiştirecek dokunuş
Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir ...
Emir Facebook'tan mesaj attı, Başkan Görmez hemen yaptı!
Torbalı Çetineller Ortaokulu Öğrencisi Emir Yüksel, Belediye Başkanı Adnan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva