HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2015 Pazartesi - 15:20

Urla'da çocuk gelişimi semineri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında aile içindeki huzurun çocuklara yansımasının ele alındığı ve velilerin çocuk gelişimi ile ilgili soruların uzmanlar tarafından cevaplandırıldığı ‘’Pembe de Bizim Mavi de Bizim’’ etkinliği Urla Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşti.

Urla da çocuk gelişimi semineri

İZMİR - Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, T.C Milli Eğitim Bakanlığı, Urla Kent Konseyi ve Deniz Yıldızı Özel Eğitim/Rehabilitasyon&Psikolojik Danışma Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı Kayseri ve kent konseyi üyeleri ve Urla halkı katıldı.   
 
“HER CİNS İÇİN ADİL TERTEMİZ BİR DÜNYA ÇİZELİM”
Yeni nesillerimize eşit, her cins için adil, tertemiz bir dünya çizelim diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sibel Uyar, “Çocuklarımızı daha doğdukları günden itibaren mavilerle pembelerle ayırıyoruz. ''Sen erkeksin ağlama, sen kızsın ağır başlı ol” diyerek rollerini biçiyoruz. Erkek çocuğuna duygularını saklamayı güçlü olmayı mücadelesini kırıp dökerek vermeyi mutfaktan el işlerinden uzak durmayı ve maalesef erkekliği ile övünmeyi öğretiyoruz. Kız çocuklarına ise toplumun nesiller boyu ahlak diye biçtiği davranışları uygulamayı, her alanda sorumluluğu üzerine almayı tam bir birey olmasının evlilik ve çocuk ile tamamlanacağını anlatıyoruz. Çocuklarımıza kadın ve erkek olmayı değil insan olmayı doğru öğretemediğimiz sürece birbirlerini farklı gören, şiddeti hak gören nesiller yaratmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Biz büyüklere çok iş düşüyor ve bizler bu görevleri üstlenmek için buradayız diyerek sözlerine devam eden Uyar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bir milletin ilerlemesindeki temel taş çocuklardır! Çocuklara gereken değeri verirseniz, ilgiyi, şefkati gösterirseniz, onlar da bir gökkuşağı edasıyla geleceği renklendireceklerdir.” Biz büyükler bu etkinliğin adındaki gibi pembeye de maviye de eşit kucak açtığımızda fiziksel farklılıklarımızı göz ardı edip yaşamın her alanında eşit olmayı paylaşmayı ve kayıtsız sevgi ile her şeyi çözebileceğimizi öğrenip öğrettiğimizde çocuklarımız gökkuşağına, bu mücadele günü de bayram gününe dönüşecektir. İnşaa ettiğiniz gelecekte, kadın ve erkek diye ayrılmayı değil, insan diye tek çatı altında buluştuğunuz yarınlar inşaa edeceğinize inanıyorum ve sizlere güveniyorum” dedi.
 
“REFORMLAR BİR DEVLET DÜZENLEYİCİSİ HATTA DÜNYA DEVRİMİDİR”
Kadının, sözde erkeğe ait pantolon giymesi normal karşılanırken, aynı toplumda bir erkeğin erdemsiz bir davranış da bulunması üzerine “etek giy oğlum’’ denilmesinin kadına hakaret içerdiğini vurgulayan Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı Kayseri; “Erkeğin etek giymesinin ayıp olduğunu ve eteğin kadını temsil ettiğini düşündüğümüzde bu cümle ile kadının, erdemsiz olduğu düşüncesi bilinçaltımıza yüklenmiştir. Kadını böylesine hor gören bir toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi maalesef çok zor. Sözün özü kadına yönelik şiddete bakışımızı değiştirdiğimizde, bazı kesimlerin düşündüğü gibi kadın, sadece aile hayatında önemli değildir. Kadının yaşamında yapılacak olan reformlar, bir devlet düzenleyicisi hatta dünya devrimidir” diye konuştu.
 
Kadına yönelik şiddetin, yasalarda yapılacak değişiklikler ve var olan yasaların uygulamasındaki kontroller ile engellenebileceğini dile getiren Kayseri; “Bütün partilerin genel merkezlerine  mecliste sesimizi duyurmaları için davetiye göndermiştik ama maalesef bugün hiç biri aramızda yok” dedi.
 
Başkan Uyar, etkinliğin sonunda çocuklar ile bir araya gelerek oyun oynadı. Uzman Psikolog Şeyma Gürnal ise Çocuk ve Aile İletişimi hakkında seminer verdi.
 

 
Selçuk'a Arnavutluk'tan kardeş şehir teklifi
 
Flaş! Yüksekdağ: Demirtaş’a yönelik açık bir suikast!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'a Arnavutluk'tan kardeş şehir teklifi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Arnavutluk Ulusal Meclis ...
Güzelbahçe'den Eskişehir çıkarması: Örnek alacağız
Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi’nin organizasyonuyla belediye başkanı, ...
Karabağlar'da satranca yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'yla ortaklaşa düzenlediği ...
 
Tepecik’in çehresini değiştirecek dokunuş
Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir ...
Emir Facebook'tan mesaj attı, Başkan Görmez hemen yaptı!
Torbalı Çetineller Ortaokulu Öğrencisi Emir Yüksel, Belediye Başkanı Adnan ...
İzmir’in bisikletçileri tarihin peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bisiklet yolları ve ...
 
Başkan Akpınar’dan öğretmenlere mektup
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler ...
Sahil Bulvarı’na altın dokunuş: 5’i bir yerde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Mustafa ...
Çeşme'de ‘aşk rüzgarı' esti
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva