HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
30 Aralık 2017 Cumartesi - 10:51

AK Partili Kaya'dan İzmir'in o ilçesine 'yerinde dönüşüm' müjdesi

Karabağlar’da muhtarlar, kentsel dönüşüm derneklerinin yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yerinde kentsel dönüşüm müjdesi geldi.

AK Partili Kaya dan İzmir in o ilçesine  yerinde dönüşüm  müjdesi

TBMM’nin verdiği aranın ardından seçim bölgesini karış karış turlayan Kaya’nın dünkü durağı Karabağlar ilçesiydi. Karabağlar’da güne ilk olarak Kaymakamlık’ta düzenlenen kentsel dönüşüm başlıklı toplantıyla başlayan Kaya, ardından esnaf ziyaretleri yaptı, Reis, Vatan ve Basın Sitesi Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği programlarda vatandaşlarla buluştu.

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in de katıldığı kentsel dönüşüm istişare toplantısında konuşan Kaya, “Kentsel dönüşümde önceliğimiz vatandaşlarımızın tam memnuniyeti. Yapılan işten herkes memnun olmalı. Yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz. İmar planlaması yapılan yerlere talip olan müteahhitlerle vatandaşlarımız bizzat kendileri irtibat kuracak. Kimse sokağından, mahallesinden ayrılmayacak. Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz Karabağlar’daki kentsel dönüşümü koordine edecek bir daire başkanı görevlendirdi. Bu konuyla ilgilenecek, buradaki sorunları çözecek, vatandaşımızın bire bir muhatap olabileceği bir daire başkanı Karabağlar Kaymakamlığı ile birlikte çalışma yapacak. Bu süreçte vatandaşlarımız sadece resmi açıklamaları esas almalı. 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanında müteahhitler bakanlıktan yetki almış şeklinde dedikodular dönüyor, öyle bir şey kesinlikle yok. Kimsenin yetkilendirdiği biri yok. İsteyen 101 dönümlük rezerv alanında yapılan konutlardan faydalanacak, isteyen de yapılacak imar planlarıyla birlikte kiminle isterse onunla anlaşacak ve evini yenileyecek” şeklinde konuştu. 

540 HEKTARLIK ALANDA 20 BİN KONUT 
Kentsel dönüşümün, merkezi hükümetten ziyade yerel yönetimin çözmesi gereken bir konu olduğunun da altını çizen Kaya, Karabağlar’da yerel yönetimin bakanlıktan yetkiyi almasına rağmen bir adım atmadığına dikkat çekti. Bu konunun, 540 hektarlık alanda, 20 bin konutu ilgilendiren, Karabağlar’ın büyük bölümünü ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Kaya, “Bu, sosyal bir sorun. Biz bu konulara siyasi bir konu olarak bakmıyoruz. Bu konulara çözülmesi gereken sosyal bir sorun olarak bakıyoruz. Şehrin neresine gitsek, yerel yönetimlerin yapamadığı planlar yüzünden mağdur insanlar görüyoruz. İzmir’deki yapıların yüzde 65’i bu tür yapılar. Ortada bir sorun var ve bu sorun çözülmeli. Karabağlar’da belediye yetkisi olmasına rağmen bir adım atmadı. Oysa aynı yetkiyi alan belediyelerden Narlıdere ve Kemalpaşa’da bir süreç yürüyor. Karabağlar yetkiyi aldı, beş yıldır ortaya bir proje dahi çıkaramadı. Narlıdere ve Kemalpaşa’da ise belediyeler bir çalışma yapıyor ve bizler de destek veriyoruz. Burada önemli olan Karabağlar’ın geleceğidir. Modern hayatın gerektirdiği sosyal yaşam donatılarıyla bezenmiş, yeşili bol, suyu ve havası temiz bir Karabağlar hedefliyoruz. Eğitim ve sağlık tesisleriyle donatılmış, sağlam bir ekolojik dengesi olan yerleşim alanlarına sahip bir Karabağlar hedefliyoruz” dedi. 

 
İran...Bu kez mollalar sokağa indi
 
Konak ailesi yeni yıla umutlu ve mutlu girdi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozzy 31 Aralık 2017 Pazar 06:22

Boş arazide yerinde kentsel dönüşüm?çok komiksin

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:35

ben anlamıyorum. söz konusu izmir olunca. herşeyi yerel yönetimlerin çözmesi gerekiyor zaten? belediye metroyu yapsın, belediye tramvay yapsın, belediye yol yapsın, belediye kentsel dönüşümü yapsın. belediye körfezi temizlesin, belediye alt geçit yapsın, belediye alt yapı sın, herşeyi yerel yönetimelr yapıyor zaten ? siz ne yaptınız bugüne kadar?

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 30 Aralık 2017 Cumartesi 14:31

Ballıkuyu'da 48 hektar alanda 3400 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm yapılıyor.Karabağlar'daki alan 540 hektar ve 20 bin konutu ilgilendiriyor.Hangisi daha kolay acaba ? Mavişehir'deki imar duzenlemesini yerel yönetim yerine merkezi hükümet yapıyor ama kentsel dönüşüme sıra gelince merkezi hükümetten ziyade yerel yönetimin çözmesi gereken bir konu oluyor.

Yorumu oyla      12      5  
Narlıdere 30 Aralık 2017 Cumartesi 13:14

ormanlık askeri arazileri imara aciyorsunuz ist da bakirkoy zeytinburnu sahillerini gormedikmi saniyosunuz mavisehirde bos arsa birakmadiniz millete kufreden cengiz insaat bloklari sizin eseriniz kim satti bu arazileri ? milletin akliyla oynamayin ulkeyi korku tuneline cevirdiniz rantcilar!!

Yorumu oyla      13      5  
Bayraklı ve Karabağlar 30 Aralık 2017 Cumartesi 11:34

Kentsel dönüşüm çok teferruatlı işler, siz önce sade işleri hallediniz.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını insanlar hala kabul etmiyor gelin bunu önce çözüme ulaştırın.

Yorumu oyla      13      5  
volkan nicolas 30 Aralık 2017 Cumartesi 11:24

siz anca rantsal donusum yaparsiniz istda kentsel dönüşümleri gorduk aman izmire dokunmayin metro yapin metroooo biktik artik otogar metro!!!

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve İzmir'de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olacak!
İzmir'e birçok eser kazandıran merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin ...
Mimarlar Odası'ndan Karabağlar planlarına eleştiri
İzmir'de Mimarlar Odası Karabağlar planlarının eksikliklerine dikkat çekerek ...
EGE-KOOP’tan İzmir'e yeni yıl armağanı
150 bin kişiyi mülk sahibi yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi olan ...
 
İzmir’deki o belediyeden paket satış: Kat sınırlaması yok!
Torbalı Belediyesi, Pancar Mahallesi’nde 4 adet taşınmazın ihalesine çıkacak. ...
Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun açıkladığı kentsel dönüşüm ...
Kınık'ta TOKİ konutlarının kurası çekilecek
İzmir'in Kınık ilçesinde Belediye ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ...
 
İzmir’de yeni yaşam: Aryom Koru’da İtalyan rüzgarı
İzmir’in  prestij ikonu ARYOM KORU bir farklılık daha yaratarak, sanal ...
Folkart'a iki ödül birden
Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin En Çok Satış ...
EGE-KOOP’tan altın fırsat... 5 bin TL peşinatla daire
Ege-Koop ev sahibi olmak isteyenlere altın fırsat sundu. 190 konutluk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva