HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2012 Pazar - 10:16

'Hükümetin engelli politikası insan haklarına aykırı'

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven , CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcısı Züleyha Bingöl engelli vatandaşlarla bir araya geldiler.

 Hükümetin engelli politikası insan haklarına aykırı

İZMİR - İki günlük yoğun ziyaretler sırasında Buca Engelli Derneği’ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili   Hülya Güven ve beraberindeki heyet Buca engelli dernek başkanı Kamuran Parıltı ve dernek üyelerinin yoğun katılımıyla karşılandı. Toplantı öncesi kısa bir basın açıklaması yapan Güven “Bir ülkenin gelişmiş olup olmadığını engellilerine nasıl davrandığına bakarak anlayabilirsiniz. Toplumsal ve kültürel yaşama entegre olamıyorlarsa burada sorumluluk başta hükümete aittir. Engellileri evlerine hapsedip görmezden gelmek insan hakları açısından da utanç verici bir tablodur” dedi.
 
Engellilerin sorunlar yumağıyla boğuştuğunu belirten Kamuran Parıltı “Engellilerin birçok sorunu var. Bunların başında sağlık , rehabilitasyon  ve sosyalleşme geliyor. Özellikle sağlık konusunda büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Devlet , engelli vatandaşlara yeşil kart veriyor ama özel hastanelerden yararlanma hakkı tanımıyor. Zaten hastaneye gitmesi büyük sıkıntıyken bir de orada sıra beklemek ve katları çıkmak engellilerin sağlık sorunlarını daha da arttırıyor. Bizler sayın vekilimiz Hülya hanıma güveniyoruz. Milletvekili olmadan önce de, olduktan sonra da bizlerin her zaman yanında. Şimdi de yanımızda olduğu için mutluyuz” diye konuştu.
 
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN ENGELİ KENDİLERİ DEĞİL DEVLET
Konuşmaların ve soruların ardından açıklama yapan Güven, “Engelli vatandaşlarımız görmezden geliniyor. Düşünün ki nüfusumuzun % 12’si engelli. Ancak sosyal, ekonomik ve kültürel önlemler asla yeterince alınmıyor. Engelli yurttaşlarımızın sağlık sorunları çok büyük. Sadece yeşil kart vermekle bu sorunlar çözülmez. Engelli vatandaşlarımız tüm hastanelerden ücretsiz yararlanabilmeli. Hastaneye gitmek isteyen bir engelli vatandaşlarımızı evinden alıp istediği hastaneye götürmek devletin görevidir. Üstelik bunun güzel bir örneği de var. İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlarımızı evinden alıp hastaneye taşıyabiliyorsa bu uygulamayı tüm ülkeye yaymak da bizlerin görevidir. Her hastane, kendisine muayene ve tedavi için gelmek isteyen her engelli hastayı taşıma görevini üstlenmelidir.Bu taşıma işi için helikopter gerekli değildir. Yalnızca engelliler için tahsis edilecek bir ‘hasta taşıma ambulansı’ yeterli olacaktır. Bugün ki tabloya bakınca engelli vatandaşlarımızın engelleri kendileri değil, maalesef onlara daha büyük engel olan devlet mekanizmasıdır” dedi.

ENGELLİLERİN SORUNLARINA KULAK VERİLMELİ
Engellilerin sorunlarını yakından izlemek ve sorunları ortadan kaldırmak ve verilebilecek destekleri saptamak için fırsat buldukça engelli vatandaşlarla bir araya geldiğini,ilgili sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirten Güven “Daha önce de söyledik ve hep söyleyeceğiz. Engellilerin meselesi partiler üstü bir meseledir. Bana yollanmış birçok engelli vatandaşımızın mektupları var. İstekleri de sosyalleşmek, sağlıktan tam faydalanabilmek ve ekonomik sıkıntılarının giderilmesidir. Özellikle sağlık ve eğitim hizmeti alma konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorunları meclise taşıyarak sorunlarına çözüm bulunması için hükümeti zorlayacağız. Sağlık ve milli eğitim bakanlıklarının televizyonlarda verdikleri sağlık ve eğitim reklamlarının televizyonlarda kaldığını gördük.Gerçek yaşamda uygulanmıyorlar. Engellilerin talepleri çok insani istekler olup derhal karşılanmaları gerekmektedir.Bu konuda çalışmalar yapılırken sorumlulukla hareket etmek gereklidir” dedi.

AKP BELEDİYELERİ ENGELLİLERE EZİYET EDİYOR
CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç toplantı çıkışı şu açıklamayı yaptı: “Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’ li ilçe belediyelerinin engelliler konusunda gösterdikleri hassasiyet ve çalışmalar Türkiye’deki tüm belediyelere örnektir. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarına hastanelerden yararlanmalarına ve eğitimlerine çok büyük önem göstererek çalışmalarını her geçen gün artırıyor. İşte belediyecilik böyle olmalıdır. Ancak AKP Belediyelerinin hali ortadadır. Engelli vatandaşlarımız başta İstanbul ve Ankara’da adeta ev hapsindeler. Kaldırımlarda ve otobüslerde engelliler adına yapılan hiçbir düzenleme yok. Bunun adı engelliye eziyettir. Ancak önümüzdeki yerel seçimlerde bu belediyeleri CHP’ye katarak tıpkı İzmir’de olduğu gibi bu sorunları çözeceğiz.’’

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güler'den 'Çapıt davası'na destek isteği
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler kitle ...
Türeli: Sıfır sorun değil, sıfır dost politikası
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret ...
Çıray ‘harç vaadini’ sordu: Şimdi değilse ne zaman?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan’ın “Harçları kaldıracağız” vaadini hatırlattı!
 
“Peygamberimiz de düğüne giderdi”
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, düğünlerde eşinin ve kızının oynamasına ...
Engin’den ilginç itiraf: Kadro yetiştiremiyoruz!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak kadro yetiştiremediklerini, ...
Davutoğlu'ndan Suriye bakışı: Esad'a ömür biçti
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ...
 
Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına inceleme
İçişleri Bakanlığı, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayıyla ilgili inceleme başlattı.
Bakan Günay cenaze marşını susturdu!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehit Osman Çelik'in cenaze töreninde, ...
Türeli: 30 bin dövizzede yardım bekliyor
2007 ve 2008 yıllarında Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva