HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2012 Cumartesi - 10:22

Engin’den ilginç itiraf: Kadro yetiştiremiyoruz!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak kadro yetiştiremediklerini, halkı kucaklayacak, dokunacak yönetici bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Engin’den ilginç itiraf: Kadro yetiştiremiyoruz!

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2013'ün Kasım ayında yapılması planlanan yerel seçimlere yönelik açıklama yaparken, parti olarak donanımlı ve halkla iç içe yönetici bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre CHP'de parti içi rekabet döneminin bittiğini öne süren Engin, "CHP'de ekip yok, sadece CHP var" sloganıyla yola çıkacaklarını söyledi.
 
‘SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK’
İzmir'den Türkiye'ye önemli bir mesaj vermek istediklerini kaydeden İl Başkanı Engin, "Denizli, Hakkari, Konya, Rizeli vatandaşlarımız 'İzmir'i güçlendirin' diyor. İzmir'i bir sığınma yeri olarak görüyor. Bu yüzden de sorumluluğumuz büyük. Şahsıma yönelik eleştirileri gerekirse duymazlıktan gelirim. Yeter ki partim zarar görmesin. Şimdiye kadar böyle yaptım, yapmaya devam edeceğim. Geçmiş yıllarda gördük ki şahsi tartışmalar partiye büyük zarar veriyor. Gerekirse siyaseten kendimi feda ederim. Seçimden bu yana belediyelerle çok iyi diyalogum var. 28 ilçemizi gezeceğim. Belediye başkanlarımız tekrar aday olabilirler. Onların aday olup olmayacağına halk karar verecek. Önümüzdeki süreçte başkanlarımızın arkasında durmamız gerekiyor. Hepsinin arkasındayız. Kongre hesabını kongrede bitirdim" dedi.

CHP olarak kadro yetiştiremediklerini, halkı kucaklayacak, dokunacak yönetici bulmakta zorlandıklarını kaydeden Ali Engin, "Siyaset gerçekten zor bir iş. Kolay insan yetiştiremiyoruz. Belediye başkanlarının kaç yıl belediye başkanlığı yaptığı ile ilgilenmiyorum. Halkta karşılığı var mı? Gerçekten ona ihtiyaç var mı? Ona bakılması lazım. Bir değişim ihtiyacı varsa buna halk karar verecek. Genel Başkan kamuoyu yoklaması yapıp örgütün eğilimi alacağım diyor. Ama bunlar için bir yılımız var" dedi.
 
HERKES ADAY OLMASIN!
Engin, gönlünden belediye başkan adaylığı geçiren partilileri de eleştirdi. Engin, "Kimse aday adaylığını şimdiden açıklamasın. İlçelerden bana gruplar haline geliyorlar. İyi bir partilinin 'adayım' diye bağırmasına gerek yok. Toplumda karşılığınız varsa zaten takdir görürsünüz. Bağırmakla, belediye başkanını eleştirmekle aday olunmaz. Tam tersine partide kaos çıkaran biri olursun. Bu dönemde bu konulara dikkat edeceğiz. Pozisyon almak için birçok siyasetçi geliyor. Onları uyarıyorum. Adaylık düşünenler ziyaretler yapsın, muhtarla görüşsün, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile görüşsün. Daha önce ne yaptın? İyi bir yönetici misin? Daha önce böyle bir şey yaptın mı? İnsan çalıştırdın mı? Belediye bütçeni doğru yönetebilecek misin? Bunları kendinde bu meziyetleri görüyor musun? Meclis üyesi, milletvekili de olunabilir ama belediye başkanlığı için ciddi bir yönetim tecrübesi ve geçmişin olması gerekiyor. İzmir'de belediyelerin çoğunda 2-3 bin kişi çalışıyor. Bunları orkestra şefi halinde yönetmen, çalıştırman gerekiyor. Biz orkestra şefi, iyi bir yönetici arıyoruz. Her önüne gelen aday olmasın. Hem CHP'li olacak hem de iyi bir yönetici olacak. Vatandaşa dokunabilecek" dedi.
 
"İHTİYAÇ VARSA ADAY OLURUM"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Yerel seçimlerde aday olacak mısınız?" sorusuna, "O gün geldiğinde partinin bana ihtiyacı varsa bakacağız. Gündemimde partiyi derleyip, toparlamak var. Fakat insan kaynağımızın çok olduğunu söyleyemem. Eğer kriterlere uygun bensem ve bana da ihtiyaç varsa... İl başkanlığını başka bir arkadaşımız da yapabilir. Bugün itibariyle herhangi bir kararım yok. Bana görev düşerse, ihtiyaç bensem değerlendirilir. Ancak ben gidip kimseye, 'adayım' demem" yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 31 Ağustos 2012 Cuma 01:57

arkadaş bunlar insan ayırdığı sürece kadro bulamaz niye diye soracal olursan devamlılık yok,bir lafa geldimi sosyal demokratan bahsediyorlar türkiyede en çok işçi çıkarmalar izmir belediyelerinde oluyor ben bir kaç örnek vereyim,karşıyaka,bayraklı,buca,konak,unutmamak gerekir etki her zaman tepki yaratır onun için her zaman chp muhalefeteh kalmaya devam edecektir hep iç çekişme olduğu için millet mecburen ak partiye oy vriyor anlıyan anladı.

Yorumu oyla      11      5  
27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:43

Umut Tekin, Ersoy Uluçay Belediye başkanlığı kolğunu doldururlar. Sevda, Ahmet ise güldürmeyin derim. 23 Nisana başkan seçmiyoruz:)

Yorumu oyla      13      6  
Eski gençlerden 27 Ağustos 2012 Pazartesi 09:20

Şikayet etmeyin tozlu raflara bakın. Bu partiyi yönetecek, bu kenti yönetecek kadrolar var partinizde. Bizim zamanımızda zehir gibi gençler vardı. Mesela Gaziemir İlçe Bşk. Umut Tekin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç bunlardan ikisi. Ayrıca aklıma gelenleri söyleyeyim Ersoy Uluçay, Ahmet Kılıç, Serpil Yıldırım, Ebru Okay, Ozan Ali İlgazi, Asil Kaya, Kerem Yüksek, Umut Karaduman, Şeref Karaoğlu, Osman Mert, Rıfat Öztürk, Burak Alp Ersen ve daha birçoğu... Alın size kadro. Değerlendirmesi sizden.

Yorumu oyla      17      5  
YAVUZ ÖRGÜN 26 Ağustos 2012 Pazar 09:11

SAYIN ALİ BAŞKANIM EĞER KRİTERLERE UYAN BENSEM DEMİŞ KRİTERLERİN ÜZERİNDESİNİZ BAŞKANIM SİZDEN İYİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMI OLUR İNSANI ÖNEMSİYEN,DEĞER VEREN,İLKELİ,ATATÜRKÇÜ VE HERŞEYDEN ÖNCE ADAM GİBİ ADAM ALİ BAŞKAN SANA HER ŞEY YAKIŞIR YOLUN AÇIK OLSUN.

Yorumu oyla      23      11  
mehmet 26 Ağustos 2012 Pazar 02:14

Bu şimdi mi aklına geldi sanki il kongresinde yönetimini kendin yaptın o zaman azizin emir eriydin,geç bunları dün de samimi değildin şimdide değilsin ekibiniz yaptı listeleri şimdi şikayet etme hakkın yok

Yorumu oyla      20      14  
ayda 25 Ağustos 2012 Cumartesi 23:01

üyelikler gönderilmiyorki gelsin.ben tam 2 yıl çalıştım bu insanlarla.istediklerinin üyeliğini gönderip istemediklerini göndermiyolar.ben ilçe başkanlığında çalışırken 3 ayda geliyodu üyelikler.ayrım yapmadığım ve üyelikleri gönderdiğim için işime son veren bi chp ilçe başkanlığı ne beklersiniz ki...

Yorumu oyla      21      5  
ALİ ENGİN GİDERSE HUSEYIN MUTLU AKPINAR GELİR 25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:15

DEMEDİ DEMEYİN... BENCE ALİ ENGİN GİDİCİ... GENEL MERKEZ ALİ ENGİNİ GÖREVDEN ALACAK OLMALI Kİ ALİ ENGİN SİMDİDEN YOL YAPIYOR. GÖREVDEN ALINDIĞINDA BAHANE HAZIR YEREL SEÇİMLERDE ADAY OLMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN İSTİFA EDİYORUM. BUNU ZATEN HUSEYIN MUTLU AKPINARIN ANKARAYA ÇAĞRILMASINDAN ANLAMIŞTIK...ALİ ENGİN GİDERSE BENCE YENİ İL BAŞKANI HUSEYIN MUTLU AKPINAR OLUR. YAKIŞIRDA...

Yorumu oyla      13      19  
sedat 25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:13

deniz baykalın eteğine tutunarak belediye başkanı olan cavat durak artık dinlenmeli.

Yorumu oyla      26      6  
25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:06

Pes yaaa... Ali engin efendi gırgır gecer gıbı acıklama yapmış. sen degılmıydın sarı lısteyı ben yaptım dıyen, sen degılmıydın ıl kongrelerınden sonra zıyaret ettığın belediye başkanlarını ove ove bıtıremıyen. ha birde ıl yonetımı lıstesıne yazdıgın ısımlerı cok ovuyordun. ha bırde buca ılçe başkanı olan sahısla beledıye baskanı olan sahısı cok ovuyorduvun. şimdi ne oldu. ha birde kardesın eskı il yöneticisydı demı yanlıs hatırlamıyorsam:)

Yorumu oyla      18      17  
25 Ağustos 2012 Cumartesi 20:52

Aslında milletvekili diyorsunuzda belediye başkanları mv den daha güçlü bir koltuk çünkü iş gücü belediye başkanların ellinde mv iş arıyan ve işe ihtiyacı olana belediye başkanlarını arıyorlar oda başkanlara ulaşa bilirlerse başkanlar kendilerini bulunmaz siyasetçi sanıyorlar ne varsa bşkanlıkta var mv üst makam olsda güç başkanlarda bunu böyle bilin onunun için başkanlar okoltuğu ve gücü bırakmak istemiyor ALİ ENGİN karşıyaka belediye başkanı olsa daha iyi olur yılardır bunun iin çalışıyor

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Suriye bakışı: Esad'a ömür biçti
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ...
Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına inceleme
İçişleri Bakanlığı, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayıyla ilgili inceleme başlattı.
Bakan Günay cenaze marşını susturdu!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehit Osman Çelik'in cenaze töreninde, ...
 
Türeli: 30 bin dövizzede yardım bekliyor
2007 ve 2008 yıllarında Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi ...
CHP İzmir 'dağ'a çıkıyor
Yaklaşan yerel seçim öncesi üye yapısını inceleme altına alan muhalefet ...
Cumhurbaşkanı Gül: ABD'nin desteği yetersiz
Cumhurbaşkanı Gül, ABD'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye verdiği ...
 
Tanrıkulu Meclis'i terör önergesi yağmuruna tuttu
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; son günlerde artan terör ...
'Tüm okulları imam hatip yapma şansı yakaladık'
AK Parti Milletvekili Ali Boğa, “4+4+4” sistemiyle birlikte bütün okulları ...
Gezisini yarıda kesti, soluğu hastanede aldı
Kulak rahatsızlığının nüksetmesi üzerine Kırgızistan ziyaretini yarıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva