HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2012 Pazar - 09:58

Türeli: Sıfır sorun değil, sıfır dost politikası

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Milletvekili Türeli, Türkiye’nin dış politika ve terörle mücadele konularına ilişkin olarak Hükümeti eleştirdi ve yaşananların tam bir fiyasko olduğuna dikkat çekerek “Dış politikada ‘sıfır sorun’ dediler, ancak sorunlu olmadığımız komşumuz kalmadı” dedi.

Türeli: Sıfır sorun değil, sıfır dost politikası

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, TEMAD İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. 1.dereceye yükselen ve 3600 ek göstergeye hak kazanan muvazzaf subay ve astsubaylar ile emeklilerinin, görev tazminatı alabilmesini öngören kanun teklifini vererek konuyu Meclis gündemine taşıyan Türeli, meclisteki diğer çalışmalarına ilişkin olarak da dernek yöneticilerini bilgilendirdi.

Dernek üyelerinin alkışları arasında konuşmasına başlayan Türeli, Hükümetin her alanda olduğu gibi dış politika ve terörle mücadele alanlarında da çok başarısız olduğunu, bunun Türkiye’nin prestiji açısından ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğini söyledi. CHP’li Vekil yaptığı değerlendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yıpratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek bu bakış açısının ülkeye zarar vereceğini söyledi.

Türeli, “Herkes bu vatanın evladı. Herkes CHP’li olmak zorunda değil. İnsanlar başka partilere de oy vermiş olabilir. Buna itirazımız yok. Ama bu uygulanan politikalara itirazımız var. AKP Türkiye’yi ateşe attı. Terörle mücadelede yapılan hatalar sonucunda bugün gelinen nokta çok vahim. Açılım adı altında Habur’da yaşanan kepazelikleri hepimiz gördük. Oslo’da terör örgütü ile yaptıkları gizli pazarlığı bütün Türkiye biliyor. Şimdi ise terör örgütünün Türkiye’nin her tarafında yaptığı eylemler ile olay daha vahim bir noktaya geldi. Dış politikada yaşananlar da tam bir fiyasko. Komşularımızla ‘sıfır sorun’ dediler, sorunlu olmadığımız komşumuz kalmadı. Türkiye’yi Suriye ile savaşın eşiğine getirdiler. Suriye toprakları üzerinde Türk uçaklarının ne işi var? Yönetim karşıtı milislerin Türkiye'de eğitilmesi, silahlandırılması ne demek? Böyle dış politika, böyle komşuluk olur mu? Ulusal çıkarlarımız zedelenmiş olsa, ya da ulusal çıkarlarımızı gerektirecek bir durum söz konusu olursa elbette gerekeni yaparız. Ancak böyle bir durum ortada yokken olaylar neden bu noktaya geldi.” dedi.

KİMSENİN TAŞERONU OLMAYACAĞIZ
Yaşanan bazı gelişmelerin Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının moralini bozduğunu, askerin yıpratıldığını belirten Türeli, askeri alanda sadece silah ve teçhizata ihtiyaç olmadığını moralin de ciddi bir güç olduğunu ifade etti. Türeli şöyle konuştu.

“Dış politikada önemli olan bir ülkenin kendi çıkarlarının savunulmasıdır. Türkiye kimsenin taşeronu değildir. Bir tehdit olduğunda bizi savunacak en önemli güç de TSK’dır. Ancak siz askeri bu kadar yıpratırsanız, komuta kademelerini kendi istediğiniz doğrultuda şekillendirmeye çalışırsanız, bu ülkeye hizmet etmiş askerleri ne olduğu belirsiz, delilleri tartışmalı iddianamelerle cezaevlerinde tutmaya devam ederseniz olmaz. Yarın bir gün (Allah korusun) bir savaş çıksa kim savaşacak? Askeri alanda sadece modern silaha ve teçhizata sahip olmak yetmez. Moral de en az onun kadar önemlidir. Böyle bir şey yapmaya kimsenin hakkı yok. Tabii ki bir hukuk devletinde suç işleyen kim olursa olsun, sivil veya asker, herkes bunun bedelini ödemelidir. Buna itirazımız yok. Ama hukuk devletinde yargı bağımsız olmalıdır, hızlı işlemelidir ve verdiği kararlar hukuk alanında olduğu kadar, toplumun vicdanında da kabul görmelidir. Biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bu ülkede yaşayan insanlar arasında ayrım yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. İnsanları ayırt ederseniz, kendinizden gördüğünüz insanları her alanda üst noktalara taşırsanız bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkede yaşayan insanların vicdanları kanar. Bir yere gelmede aslolan liyakat olmalıdır.”


BU SÖYLEMLER BİZİ ÖLDÜRÜYOR
Toplantıda dernek üyeleri, Türeli’nin Mecliste başarılı çalışmalarda bulunduğuna dikkat çektiler ve CHP’li vekile bir teşekkür plaketi verdiler. TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Emeklilerin durumunu iyileştirmek ekmek kadar, su kadar şart oldu. Özlük hakları içerisinde en mağdur olan astsubaylar. Sayın Türeli bizim Ankara’daki gözümüz, kulağımız, sesimiz. Her zaman bizim sorunlarımıza sahip çıktı” dedi. Bu arada, toplantıda söz alan bazı emekli astsubaylar ise Bakan Çelik’in askerlere ilişkin değerlendirmelerinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler ve “Bu söylemler bizi resmen öldürüyor” açıklamasında bulundular. Dernek üyeleri ayrıca, Türeli’nin verdiği kanun teklifinin çıkıp çıkmayacağına ilişkin de bilgi istediler. CHP’li vekil ise bu konuda “Yeni yasama döneminde bu mümkün gözüküyor. Ben de, bu konuda olduğu gibi, diğer konularda da ve tüm sorunlarınızda sizlerin Meclisteki sesi olmaya devam edeceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray ‘harç vaadini’ sordu: Şimdi değilse ne zaman?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan’ın “Harçları kaldıracağız” vaadini hatırlattı!
“Peygamberimiz de düğüne giderdi”
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, düğünlerde eşinin ve kızının oynamasına ...
Engin’den ilginç itiraf: Kadro yetiştiremiyoruz!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak kadro yetiştiremediklerini, ...
 
Davutoğlu'ndan Suriye bakışı: Esad'a ömür biçti
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ...
Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına inceleme
İçişleri Bakanlığı, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayıyla ilgili inceleme başlattı.
Bakan Günay cenaze marşını susturdu!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehit Osman Çelik'in cenaze töreninde, ...
 
Türeli: 30 bin dövizzede yardım bekliyor
2007 ve 2008 yıllarında Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi ...
CHP İzmir 'dağ'a çıkıyor
Yaklaşan yerel seçim öncesi üye yapısını inceleme altına alan muhalefet ...
Cumhurbaşkanı Gül: ABD'nin desteği yetersiz
Cumhurbaşkanı Gül, ABD'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye verdiği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva