HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2017 Perşembe - 20:55

'Hero' tişörtlü sanığa ceza yağdı!

FETÖ'cü darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin karara bağlanan davada, daha önce duruşmaya "Hero" yazılı tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 25,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Hero  tişörtlü sanığa ceza yağdı!

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda görülen davanın 13 Temmuz'daki duruşmasına "Hero" yazılı tişörtle gelen ve mahkeme heyetinin uyarısına rağmen tişörtü çıkartmak istemeyen Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden eski astsubay Güçlü, davada en çok ceza alan sanıklar arasında yer aldı.

Güçlü'ye "Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 2 kez "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan 18 yıl, "nitelikli kasten yaralama"dan 6 yıl ve "nitelikli konut dokunulmazlığını i?hlal"den 18 ay hapis cezası verildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI"NDAN YARGILANACAK

Sanık Güçlü ve tişörtü cezaevine gönderdiği belirlenen ablası Bahar Güçlü hakkında "terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Güçlü kardeşler için 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası, suç basın yoluyla işlendiği için cezanın yarı oranında artırılması isteniyor.

İddianamede, "Soruşturmaya konu olan tişörtün özel üretilmiş nitelikte bulunmadığını belirtseler de sanık Gökhan Güçlü'nün Cumhurbaşkanına yönelik suikast teşebbüsü eyleminin sanıklarından olduğu, duruşmaların şehit yakınları ve katılanların yanı sıra ulusal ve uluslararası basın tarafından yoğun şekilde takip edildiği, duruşma sürecinde yaşanan herhangi bir olağan dışı olayın haber niteliği taşıdığı, gerek basın organları gerekse de sosyal medya kullanıcıları tarafından derhal haberleştirilerek kamuoyunun takdirine sunulduğu, dolayısıyla bu ortamın sanıkların kamuoyuna mesaj göndermesine ve algı yaratmasına imkan yarattığı bir gerçek olup, şüphelilerin böyle bir halin varlığından haberdar olamadıklarını düşünmek mümkün değildir." ifadelerine yer verilmişti.

KAMU DAVASI

Sanığın, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimini övme ve özendirmeye, eylem dolayısıyla mağdur olan Türk milletini rencide etmeye, örgüt mensuplarına ise moral vermeye elverişli davranışta bulunduğu vurgulanan iddianamede, Bahar Güçlü'nün de suçta kullanılan eşyayı temin suretiyle silahlı terör örgütü propagandası yapma suçundan yardım eden sıfatıyla sorumlu olduğu için hakkında kamu davası açılmasına karar verildiği belirtilmişti.

Güçlü'nün "Hero" yazılı tişörtle duruşmaya gelmesiyle ilgili açılan idari soruşturma kapsamında, Muğla E Tipi Cezaevi İkinci Müdürü ve bir idare memuru ile 3 infaz koruma memuru açığa alınmıştı. (AA)

 
Erdoğan-Gökçek görüşmesi sonrası ilk açıklama
 
HDP Sözcüsü Baydemir'e 1 yıl 5 ay hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Müftü nikahı' tasarısı komisyonda kabul edildi
Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
Ödemiş'te zehir operasyonu: 1 tutuklama
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polisin evlerine düzenlediği operasyonda toplam ...
ABD ile Türkiye arasında tutuklu gerginliği
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T'nin tutuklanmasının ardından ...
 
Şok görüntüleri çekmişti... Kendini böyle savundu!
İstanbul'da Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in ...
39 hakim ve savcıya FETÖ'den ihraç
FETÖ soruşturması kapsamında 39 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi.
İzmir'de 6 aylık sahte içki raporu
İzmir polisinin 6 ayda ele geçirdiği sahte içkiler imha edildi.
 
Savcılık düğmeye bastı: Soruşturma açılıyor!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, yazar Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'ün ...
Denizli'de korkutan deprem!
Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de fabrikada korkutan yangın
İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikanın bahçesinde çıkan yangın, hasara neden oldu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva