HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2021 Çarşamba - 11:51

'Ey Biden, dostum Biden oluverdi'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

 Ey Biden, dostum Biden oluverdi

Biden görüşmesi öncesi, “24 Nisan’ı gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil” diyen Erdoğan’ın görüşme sonrasında, “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” dediğini hatırlatan Akşener, “Hesap soramadığı gibi, bir de hamdolsun çeken ezikliğe bakar mısınız? Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ama hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız? "Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan'ın bipolar dış politika anlayışının son örneği" diyen Akşener, "İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koronavirüs’e karşı Biontech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin Meclis olarak Nobel Ödülü’ne aday gösterilmesini talep edeceklerini söyledi.

İyi Parti lideri, önceki grup toplantısında Safranbolu'daki esnafın açtığı "açız" pankartını göstermesinin ardından Erdoğan'ın yaptığı, "Aç olanları da buyurun siz doyuruverin" sözlerine bir kez daha sert bir dille tepki gösterdi. "Bunu bırakın bir siyasinin cumhurbaşkanlığı makamına seçilmiş bir insanın, ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşın dahi söylemesi ayıptır günahtır!" diyen Akşener, "Lafa gelince ellerinde imanmetre ile hepimizin imanını ölçerek gezenler, komşun açken sen tok yatamazsın. Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun! Alıştılar ellerini yıkayıp gitmeye. Yok öyle yağmaz. Sen bostan korkuluğu musun! İn oradan gör bakalım nasıl doyuruluyormuş. Şu kadronun gözünün içine bak ve gör" sözlerini kaydetti.

Akşener, bu hafta kürsüyü Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Köktürk'e bırakın ise, TRT ve Meclis televizyonuna, "Ancak bir uyarıda bulunmak istiyorum TRT ve Meclis televizyonunun sıra milletin kürsüsüne geldiğinde yayından çıkmasına alıştık. Bari bu sefer yapmayın. Vatanın gerçek sahibi şehidimizin babası konuşurken bu vefasızlığı yapmayın, yapmayın" diyerek seslendi. Akşener, "Canlarımıza kıyan teröristin bile çıkıp konuşabildiği ekranlarınızı şehitlerimizden esirgemeyin. Orada görevli olan kardeşlerime sesleniyorum. Size yukarılardan talimat gelmiş olabilir. Bir defalığına o talimata uymayın. Bu sizin ülkenize ve aziz şehitlerinize olan borcunuzdur" diye konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Covid süreci iktidar tarafından maalesef yönetilemedi. Maddi manevi çok ağır bedeller ödedik. Aşı bu sürecin fiyaskosu oldu."

"İyi Parti olarak TBMM'nin Türklerin gurur olan bu iki bilim insanımızı bilim dünyasına ve insanlığa yaptıkları katkılarından dolayı Meclis olarak Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz."

“Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi”

“Biliyorsunuz Sayın Erdoğan geçtiğimiz pazartesi NATO zirvesine katıldı. Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO, bir anda değerli oluverdi. Bu arkadaşların tamamı muhalefetin dostu Biden diyorlardı. 'Hain Biden' diyorlardı. Sonra ne oldu? Pazartesi günü basın toplantısında Sayın Erdoğan, 'Dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan'ın bipolar dış politika anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta.”

"Halimize bakar mısınız?"

“14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna göre Sayın Erdoğan "NATO zirvesinde 24 Nisan soykırım iddiasını da soracağım. Yani arkadaş oraya had bildirmeye gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Bir de 'Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi' dedi. Hesap soramadığı gibi, bir de hamdolsun çeken ezikliğe bakar mısınız? Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ama hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız?”

"Yazıklar olsun"

"Yazıklar olsun. Biz ilişkimiz olan tüm ülkelerle müşterek çıkarların öne çıkarıldığı kurumsal bir çerçevede sürdürülen onurlu ilişkileri destekleriz. Önümüze gelenle kavga edelim diye bir önermemiz yok bizim. İsteriz ki  bölgemizdeki ülkelerle AB ile Amerika ile olan ilişkilerimiz de bu ciddiyetle sürdürülsün. Böylece Türkiye  ekonomik coğrafyasının potansiyelinden en üst seviyede yararlanabilsin. O nedenle bu arkadaşların garip zihniyetleri doğrultusunda iç politikada siyasi rant devşirmek için ilişkileri gerim gerim gerip sonra da sözde soykırım yalanı açıklamasını yutma pahasına yaptıkları bu fantastik geri vitesin sonucunda olacakları gerçekten merak ediyorum. Biliyorum ki aziz milletim de merak ediyor. "

"O görüşme ülkemizin için kritik bir görüşmeyse milletimizin de Meclisi aracılığıyla ne olup bittiğini bilmeye hakkı var"

"Sayın Erdoğan milletin evi gazi meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor ama yapmalısın. O görüşme ülkemizin için kritik bir görüşmeyse milletimizin de Meclisi aracılığıyla ne olup bittiğini bilmeye hakkı var. Amerikan gazetelerinden öğrenmenin ne derece onur ve gurur kırıcı olduğunu tekrarlamak isterim. O nedenle iktidara çağrıda bulunmak istiyorum; buyurun gereğini yapın."

"Lafa gelince ellerinde imanmetre ile hepimizin imanını ölçerek gezenler..."

"(Erdoğan'ın "Aç olanları da buyurun siz doyuruverin" sözlerine) Bunu bırakın bir siyasinin cumhurbaşkanlığı makamına seçilmiş bir insanın, ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşın dahi söylemesi ayıptır günahtır! Lafa gelince ellerinde imanmetre ile hepimizin imanını ölçerek gezenler, komşun açken sen tok yatamazsın. Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun! Alıştılar ellerini yıkayıp gitmeye. Yok öyle yağmaz. Sen bostan korkuluğu musun! İn oradan gör bakalım nasıl doyuruluyormuş. Şu kadronun gözünün içine bak ve gör."

"Sayın Erdoğan ağzından çıkanı kulağın duysun"

"Sayın Erdoğan ağzından çıkanı kulağın duysun. Sen bu ülkede iktidarın başısın. Vatandaşın dertlerini inkar edemezsin. Milletimizin zor durumu ile dalga geçemezsin. Türkiye'de tek bir vatandaşımız bile geçim sıkıntısından geceleri uyuyamıyorsa sen de uyuyamayacaksın. Emeklimiz, çiftçimiz memurumuz çalışanlarımız zor durumdaysa gerekeni yapacaksın. Yapamıyorsan gideceksin yerine yapacaklar gelecek. Sen işini yapmıyorsan, milletten aldığın yetkiyi sarayda sefa sürmeye kullanıyorsan milletimizin derdinin vebali de utancı da sana aittir. "

Akşener'den TRT ve Meclis televizyonuna: Bu vefasızlığı yapmayın, yapmayın

"Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Köktürk Bey aramızda. Ancak bir uyarıda bulunmak istiyorum TRT ve Meclis televizyonunun sıra milletin kürsüsüne geldiğinde yayından çıkmasına alıştık. Bari bu sefer yapmayın. Vatanın gerçek sahibi şehidimizin babası konuşurken bu vefasızlığı yapmayın, yapmayın. Canlarımıza kıyan teröristin bile çıkıp konuşabildiği ekranlarınızı şehitlerimizden esirgemeyin. Orada görevli olan kardeşlerime sesleniyorum. Size yukarılardan talimat gelmiş olabilir. Bir defalığına o talimata uymayın. Bu sizin ülkenize ve aziz şehitlerinize olan borcunuzdur."

Erdoğan'a: İstersen ben sana bu mektubu gönderirim

"(Akşener babası şehit olan gencin kendisine gönderdiği mektubu okudu) Sayın Erdoğan, beş maaş lanlar, beşli çeteye ödedikleriniz esnafı çiftçiyi işsiz genci görmüyor ve onlara inanmıyorsunuz hep birlikte. Yahu bir şehit babası ve bir şehit çocuğu. Sayın Erdoğan istersen ben sana bu mektubu gönderirim. Böyle bir ülkede bu çocukları yaşamak zorunda bırakmanın bırakın dünyadakini de ahirette vebalini başta sen olmak üzere hepimiz nasıl ödeyeceğiz? Azıcık gözünü aç, in uçaklardan, yazıktır günahtır. Devleti yönetenler adına şehit ailelerimizden özür diliyorum, onlara reva görülen onca dert için tüm kalbimle özür diliyorum."

 
Işın Karaca’dan yeni single
 
Altınordu'da transfer: Ali Dere'den iki yıllık imza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayyıldız'ın Genel Başkanı Ümit Özdağ: İzmir’e ara sıra uğramayacağız!
Kordon'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayyıldız Hareketi Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
Kobani davasında Ayhan Bilgen'e tahliye
6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında tutuklu yargılanan HDP'li eski ...
 
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'trafik' salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'deki trafik sorunu ...
AYM'nin HDP incelemesi tarihi belli oldu
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak.
Didim Belediye Başkanı beyzbol sopalı saldırı... Kılıçdaroğlu, saldırının nedenini açıkladı!
Aydın’ın Didim İlçe Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir restoranda ...
 
Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uluslararası ilişkilerde artık başı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Bahçeli'ye çağrı: Meclise sunmalıdır, aksi boş lakırdıdır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Siyasi Ahlak Yasası'nın bir an önce çıkarılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva