HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2021 Salı - 15:54

AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'trafik' salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'deki trafik sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Sayın Soyer nasıl körfezin temizliği konusunda hiçbir şey yapmadan körfezin kendi kendine temizleneceğini  iddia ettiyse, şimdi de trafik konusunda da şehre hiçbir yatırım yapmadan, bu sorunu ortadan kaldıracağını dile getiriyor. Bu aslında İzmirlilerin akılları ile dalga geçmekten başka bir şey değildir" dedi.

AK Partili Hızal dan Soyer e  trafik  salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de pandemi ile birlikte artan özel araç kullanımlarının, İzmir trafiğinde yarattığı yoğunluk kentte eleştirilere neden olmuştu.

Kademeli mesainin de son bulması sonrası işten çıkış saatlerinin yeniden tekdüze olması ve okulların kısmi de olsa yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte kent genelinde trafik çilesi yoğun tepkilere neden olurken, Cumhur İttifakı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik sorununa çözüm konusunda sık sık karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CittaSlow İzmir tanıtımında İzmir'deki trafik sorunu ile ilgili 'Trafikteki araba sayısını azaltmak. Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız' ifadelerini kullanmıştı.  Başkan Soyer'in açıklamalarına ise AK Parti'den yanıt gecikmedi. Soyer'in açıklamaları eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Soyer'e sert sözlerle yüklendi.

İZMİRLİLERİN AKILLARI İLE DALGA GEÇMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL
Başkan Soyer'in trafik ile ilgili sözlerini 'körfez' açıklamalarına benzeten Başkanvekili Hızal, "Trafik günümüz dünyasında bütün metropollerin en önemli problemlerinden bir tanesi. Ancak İzmir'in diğer metropollerden ayıran bir özelliği. İzmir'in yöneticileri diğer metropol şehirlerdeki yöneticilerden farklı olarak trafiğe çözüm üretmiyor, trafiğe çözüm üretiyor gibi davranıyorlar… Sayın Soyer nasıl körfezin temizliği konusunda hiçbir şey yapmadan körfezin kendi kendine temizleneceğini  iddia ettiyse, şimdi de trafik konusunda da şehre hiçbir yatırım yapmadan, bu sorunu ortadan kaldıracağını dile getiriyor. Bu aslında İzmirlilerin akılları ile dalga geçmekten başka bir şey değildir" dedi.

SANIRIM BATTI ÇIKTILAR RAFA KALDIRILDI
"Sayın Soyer bundan 2 yıl önce adayken, trafik sorunun görüp bir takım vaatlerde bulundu ve bu vaatlerde oy aldı. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu sorunu çözmek için hiçbir adım atmıyor. Adım atmakla birlikte bu adımların gereksiz olduğunu söylüyor. 3 adet battı çıktılar ile ilgili henüz hiçbir adım atılmadı. Bu açıklamadan sonra da görülüyor ki, Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan 3 adet battı çıktı rafa kaldırıldı ve yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

BU BİR İTİRAFTIR
İzmir'in sorununu yerel yöneticilerin çözmesi gerektiğini belirten Hızal, Soyer'in açıklamalarının itiraf olduğunu belirtti. Hızal, "Bu sorunlar en başta şehri yöneten Tunç Soyer'in ve yerel yöneticilerin vizyonsuzluklarından kaynaklanıyor. Elbette ki araç yoğunluğunun fazla olması, nüfusun artması trafiğe bir sebeptir, ancak bunları ön görebilmesi gereken İzmirlilerin yöneticileridir. Yerel yöneticiler ise maalesef hiçbir sorunu öngöremediği gibi bunu da ön göremediler. Yıllık 10 milyar bütçesi olan İzmir'de, ulaşım altyapısının sağlıklaştırılması için yerel yöneticiler hiçbir yatırım yapmadı. Anlaşılıyor ki Tunç Soyer, trafik probleminin artık çözmeyeceğine/çözemeyeceği konusunda itirafta bulunuyor" diye konuştu.

SORUMLULUĞU İZMİRLİLERİN ÜZERİNE ATMIŞTIR
Soyer'in çözümlerin kendi kendine gelmesi için beklediğine vurgu yapan Hızal, "Kendi sorumluluklarının, kendi görevlilerinin kendisine yüklediği sorumlulukların farkında değil. Aynı açıklamayı körfezin temizliği açısında da söylemiş ve  'körfezi kirletmeyerek temizleyeceğiz' diyerek yine sorumluluğu vatandaşların üzerine İzmirlilerin üzerine atmıştı. Sayın Soyer yaptığı açıklamada ayrıca Çernobil örneğini vermiş ve 'uzun yıllar Çernobil'de kimse yaşamadığı için doğa kendi kendini yeniliyor' demişti. Görülüyor ki Tunç Beyin çözümü kendisinde değil, çözümü sanırım 'İzmir'i boşaltacağız ve kentte kimse yaşamayacak, bu şekilde trafik ve çevre sorunları, altyapı sorunları ortadan kalkacak' diye düşündüğünü tahmin ediyoruz" dedi

 
10 aylık bebek vefat etmişti... Kazadan kaçan sürücü tutuklandı
 
‘Süt banyosu’ davasında yeni gelişme
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Haziran 2021 Çarşamba 13:21

İstanbul'da 25 yılda bir tek trafik sorunun çözemeyenlerin, bu şehir hakkında konuşması biraz garip değil mi? Deniz altından geçit yaptınız, fiyatı yüzünden kimse geçemiyor. Köprüler yollar yaptınız, yandaşın kafasına göre belirlediği fiyat yüzünden kimse kullanmıyor buraları? Sonuç? bunları örtmek için yüklen Cehape'ye değil mi? Asıl dalga geçen sizsiniz beyfendi

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 16 Haziran 2021 Çarşamba 09:17

Sayın Hızal izmir büyük şehir belediyesi meclisinde alınan kararları doğru şekilde yorum ve katkı yapıyorsunuz bir çoğunda vatandaş adına başarılı oluyorsunuz,ama içinizde bulunan Brütüs ne yapacaksınız,bazı ilçelerde birinci sırada olup partinize destek vermeyen oy kullanmayan üyeleriniz var halk bunları biliyor sizin inandırıcılığınızı engel teşkil etmiyor sanırım...

Yorumu oyla      5      4  
ksk 16 Haziran 2021 Çarşamba 09:14

Biraz da hükümet destek veriversin ne olur Binali Yıldırımın söz verdiği 35 projeden sadece Konak tüneli,sabuncubeli tüneli,İstanbul otoyolu yapıldı başka da bir şey yok.Yani oy yoksa hizmet de yok mu acaba...

Yorumu oyla      5      3  
erol göksu 16 Haziran 2021 Çarşamba 07:00

sevgili başkan pandemide 17 günlük kısıtlamada konakta izsu acaba geceleri fazla mesai verilerek çok daha çabuk ve trafik rahatlanamazmıydı?İzsu bu konuda acaba çözüm üretiminde yetersizmi kalıyor.hala bu pandemide konak meydanında vergi dairesinin önü kanalizasyon açıkta duruyor.

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 15 Haziran 2021 Salı 17:40

Istanbul ve Ankara'da 2 yıl önce trafik sorunu yok muydu? Otogar metrosu ne oldu ?

Yorumu oyla      3      4  
Bayraklı 15 Haziran 2021 Salı 17:24

Sayın Hızal sizler önçe bir bayraklıyı çözün sonra Büyük şehire el atın.

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniy 15 Haziran 2021 Salı 17:17

10 milyar bütçe var, ulaşıma yatırım yapılmadı mı? Narlıdere'de metronun tünelleri bitti yahu! Bu, ulaşıma yatırım değil mi? 10 milyarlık Buca metrosu ulaşıma yatırım değil mi? 450 milyonluk Çiğli tramvayı ulaşıma yatırım değil mi? 800 milyonluk buca-otogar arası tünel ulaşıma yatırım değil mi? Alınan otobüsler ulaşıma yatırım değil mi? Yapılmayan altgeçitleri eleştirin ama hiçbir şey yapılmıyor demek esas İzmirli'nin aklıyla alay etmektir. Hayır, bunları diyenler de 8 yıldır otogara metro yapacak.

Yorumu oyla      4      4  
yalan/dolan 15 Haziran 2021 Salı 16:29

Diyeceğim bir şey, sansüre takılacak! 128 milyar doları yokedenler, mafyayla iş tutanlar, bakanlık yapıp Koç'ta, Sabancı'dan daha zengin olanlar, 83 milyonla dalga geçenler, kendiniz gibi mi sandınız? İstanbul ortada, trafik bu kardeşim, yolu genişletmenin yolu yok, karnımızı doyurmaya para yok, bina alıp, yıkıp, yol mu yapalım?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'nin HDP incelemesi tarihi belli oldu
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak.
Didim Belediye Başkanı beyzbol sopalı saldırı... Kılıçdaroğlu, saldırının nedenini açıkladı!
Aydın’ın Didim İlçe Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir restoranda ...
Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uluslararası ilişkilerde artık başı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Bahçeli'ye çağrı: Meclise sunmalıdır, aksi boş lakırdıdır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Siyasi Ahlak Yasası'nın bir an önce çıkarılması ...
MHP'den Soyer'e 'doğu turu' eleştirisi: Ardahan'ı bırak, Bayraklı'ya bak!
İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ardahan ve Kars ziyaretlerini ...
 
AK Parti yerel yönetimler zirvesinde iktidar mesajı: İzmir'de seçimleri alacağız!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis ...
Kritik zirve öncesi art arda görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği ...
CHP'li Sertel'den 'kıyak tazminat' iddiası: 1 yıla 694 bin TL!
Albaraka Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı yaparken 2018 yılında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva