HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2021 Çarşamba - 11:33

Ayyıldız'ın Genel Başkanı Ümit Özdağ: İzmir’e ara sıra uğramayacağız!

Kordon'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayyıldız Hareketi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İzmir'in bizi seveceğine düşünüyorum. İzmir'e büyük önem vereceğiz. İzmir’e ara sıra uğramayacağız. İzmir'e sistematik olarak geleceğim. İzmir, Türk kültürel yapısının öncü şehirleri arasında geliyor. Ne iktidar tarafından gerektiği ilgi görüyor ne de sarı iktidar tarafından hak ettiği yere getirilebiliyor. İzmir şu anki gördüğü ilgiden çok daha fazlasını hak eden bir yer" dedi.

Ayyıldız ın Genel Başkanı Ümit Özdağ: İzmir’e ara sıra uğramayacağız!

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - 2006 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Genel Başkan Adayı olan ancak kongreden 2 gün önce ihraç edilip, sonrasında mahkeme kararı ile MHP geri dönen, 2017 yılında ise MHP'den ayrılan isimlerle birlikte İYİ Parti'nin kurucu kurulunda yer alan Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihracının ardından geçtiğimiz haftalarda Ayyıldız Hareketi'ni kurduğunu açıklamıştı.

Ağustos ayında partileşeceği açıklanan Ayyıldız Hareketi'nin il çalışmaları için İzmir'e gelen Ayyıldız Hareketi Genel Başkanı Ümit Özdağ, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında ülke gündemi ile ilgili konuşmalarda bulunan Ümit Özdağ, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İZMİR'E BÜYÜK ÖNEM VERECEĞİZ
Ayyıldız Hareketi için İzmir'in öneminin ne olduğunun sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Özdağ, "İzmir'in bizi seveceğine düşünüyorum. İzmir'e büyük önem vereceğiz. İzmir’e ara sıra uğramayacağız. İzmir'e sistematik olarak geleceğim. İzmir Türk kültürel yapısının öncü şehirleri arasında geliyor. Ne iktidar tarafından gerektiği ilgi görüyor ne de sarı iktidar tarafından hak ettiği yere getirilebiliyor. İzmir şu anki gördüğü ilgiden çok daha fazlasını hak eden bir yer" diye konuştu.

HALKIN OYUNA İPOTEK KOYAMAZSINIZ
İttifaklara kapılarının kapatması ile ilgili soru sorulması üzerine konuşan Özdağ, "İttifakı seçmen yapar. Ancak siz ittifak yaparak kirli anlaşmalar için halkın oyuna ipotek koyamazsınız. İbrahim Kaboğlu'nun açıkladığı anayasa çalışmaları böyle kirli bir gündemdi. Biz açığız, biz netiz. Biz Türk milletinin bütün kesimleri ile ittifaka hazırız bunun için de Türk milleti ile ittifaka hazırız" dedi.

26 AĞUSTOS'TA PARTİLEŞECEĞİZ
Türkiye'de ilk kez bir partinin kuruluşunun Türkmenistan'da başladığını belirten Özdağ, "19 Mayıs 1921'da Ayyıldız Hareketi ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret ederek yola çıktık ve Türklüğün merkezine gittik. Türkiye'de ilk kez bir partinin kuruluş süresi Türkistan da başladı. Genellikle partiler kurulurken kurucu liderler Pensilvanya’yı ziyaret eder, Washington'u ziyaret eder. İnşallah 26 Ağustos'ta partimizin kuruluşu sonuçlanacak. Bu sene Anadolu'ya gelişimizin 950'nci senesi. ‘Gelecek bin yılda da buradayız’ diyerek partimizi kuracağız.  Türkiye eş zamanlı olarak 4 büyük krizi yaşadı. Devlet krizi, milli birlik krizi ekonomik kriz ve sığınmacılar krizi. Devlet krizini 2004'ten beri yaşıyoruz. Dünya tarihinde ilk kez bir devletin içinde paralel devlet Erdoğan'ın politikaları nedeniyle kuruldu. Ülkede can ve mal güvenliği kalmadığı için devlet krizi yaşandı. Şimdi itiraflar geliyor. İş adamlarını tehdit edip mallarına el koyuyorlar. Türkiye kara para merkezi olduğu için devlet krizi yaşıyoruz. Bilimi terk ettiğimiz için devlet krizi yaşıyoruz. Bilimi terk ettiğimizi için kovid krizinden en fazla zarar gören ülkelerden biri haline geliyoruz. Marmara ölüyor, ölen deniz için çözümü 3 günde makyaj olarak buluyorlar. Bu da yetmiyor Kanal İstanbul gibi deli bir proje ile Araplara yandaşlara ve zenginlere sermaye yapıyorlar" dedi.

MUHALEFET YORUMU: İKTİKAM ALACAKLARDIR
AK Parti'nin iktidara geldiğinden itibaren intikam alma politikası olduğunu belirten Özdağ, "Türk toplumu hiç olmadığı kadar ayrılmış durumdaydı. Erdoğan'ın uyguladığı düşmanlaştırma politikaları sebebiyle Türk halkının cepheleşmesine neden olmuştur. AK Parti, 2002 yılından bu yana intikam siyaseti istiyor. Bundan doymuyor ve kindar bir gençlik yetiştirmek istiyor. AK Parti'nin, bürokrasiden, basın patronlarından, sermayeden intikam aldığını biliyoruz, en son da amirallerden de intikam aldığını gördük. Bunları yaparken de muhalefete düşman ceza hukuku uygulanıyor. Bugün AK Parti'nin intikam aldıklarının bir bölümü de kendilerine sıra geldiğinde AKP'den intikam alacaklardır. Biz Ayyıldız Hareketi olarak intikam öfke ve gözyaşı istemiyoruz. Bu ülkede barışın hakim olmasını istiyoruz. Yeni intikamlara yer yok. Türkiye'nin birleşme zamanı gelmiştir. Gençlerin parkları korumak için polisle çatışmadığı bir ülke istiyoruz. Öğrencilerin rektörü protesto ettiği için polisle kavga etmediği bir Türkiye istiyoruz. Kısacası daha özgürlükçü bir Türkiye istiyoruz. İktidara geldiğimizde Erdoğan'ın yaptığı intikam politikasını yapmayacağız. Biz kendimize Erdoğan'ı değil Atatürk'ü örnek alıyoruz" dedi.

12 YILLIK KALKINMA PLANLARI İLE YOLA ÇIKACAĞIZ
Ekonomide gelinen yer üzerinden eleştirilerini sıralayan Özdağ, "Bu ülkenin vatandaşı işsizlikten intihar ederken, 3-4 maaş alan yandaşlar var. Bundan AK Partililer de rahatsız. Erdoğan 2002'de geldiğinde Türkiye ekonomisi 16'daydı, şimdi ise dünyada 20'nci sırda. Demek ki ortada başarısızlık var. Hukukun üstünlüğünün olmadığı, iş adamlarına çöküldüğü bir ülkede yabancı yatırımcı gelip yatırım yapar mı? Bu nedenle yapmıyor. Biz Ayyıldız olarak gelip köklü değişiklikler yapmak için geliyoruz. Biz piyasanın görünmez elinin artık geçerli olmadığı, ekonominin tekrar serbest ekonomi de yürütülmesi gerektiği yaklaşımı ile yola çıkıyoruz. 12 yıllık kalkınma planları ile yola çıkacağız. Türkiye'nin bütün ekonomisi Marmara çevresinde oluşmuş milli güvenlik tehlikesi haline geldi. Biz AVM'lerin değil fabrikaların damga vurduğu bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

SURİYE POLİTİKASI YORUMU: BÖLGEYİ İLHAK ETME DÜŞÜNCELERİ VAR
Türkiye'de uygulanan Suriye politikalarına da dikkat çeken Özdağ, "Suriye'nin kuzeyinde Türkiye tarafından beslenenlerle birlikte Türkiye toplam 9 milyon Suriyeliyi besliyor. 9 Milyon Suriyeli, Türk halkının cebinden besleniyor. Bunu Recep Tayyip Erdoğan kendi cebinden vermiyor. Yediriyoruz, içiriyoruz, okullarımızda eğitim veriyoruz, hastanelerimizde bedava tedavi ediyoruz, esnafımız vergi veriyor, onlar vergi vermiyor. Sonunda Türk esnafı batıyor ve onlar Türk esnafının dükkânını devir alıyor. Şehitlerimizin evleri sıvasız iken, bakanlar çıkıyor ve diyor ki Suriye'nin kuzeyinde Suriyelilere 5 yıldızlı ev yapıyoruz diyor… Kendi cebinden mi veriyorsun bu parayı? Ortalama her ailenin Suriyeliler için harcadığı para 2011'den beri 27 bin TL'ye yaklaşıyor. Türkiye 'de nüfus dengeleri değişiyor. Suriyeli kadınlar kişi başı neredeyse 5 çocuk doğururken, Türk kadınları 1 çocuk doğuruyor. Güneydoğu Anadolu'da nüfus dengesi değişiyor. Suriyelilere Türk vatandaşlığı veriyorlar. Seçmen ithal ediyorlar. Saray, Suriye meselesini farklı bir boyuta taşımak istiyoruz. Suriye'nin kuzeyindeki bölgeyi, Türkiye'ye ilhakına hazırlanıyorlar. Bu bölgede 5 milyon insan yaşıyor. Bu bölgede yapılan yatırımların tamamı bölgenin ilhak politikası ile ilgili. Uluslararası konjonktür buna izin verirse bu ilhak politikasını yapacaklar. Bunu sadece analiz için söylemiyorum. AK Partili üst düzey yetkililerin bana söylediğini söylüyorum. Bu Türkiye için büyük bir tehdit.  Burayı ilhak etmek emperyalizmin istediği iç savaş politikasını gerçekleştirmektir.  Biz krizleri somut adımlarla çözmek için çalışmalara başlayınca sarı muhalefetten ses yükseldi. 'Parti kurarak muhalefeti bölüyorsunuz ve  iktidara yarıyor' dediler.  AKP oy kaybediyor" dedi.

SORUMLUSU MUHALEFETTİR
AK Parti'nin iktidarda olmasının kaynağının muhalefet partileri olduğunu belirten Özdağ, "Bugün ülkeyi kötü yönetmesine rağmen AK Parti iktidardaysa bunun sorumlusu sarı muhalefettir. Biz bütün Türk milletinden, Atatürk'ü seven Cumhuriyeti seven tüm vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. Hırsızdan bölücüden ve talancıdan da oy istemiyoruz. Biz muhalefet yaptığımız için Ergenekon'a dahil edildik. Biz ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı ile ittifakta bulunmayacağız" diye konuştu.

ALTIN MADENİ YORUMU: MUHALEFET KENDİ ŞEHRİNDE SES ÇIKARMIYOR
Muhalefeti doğa olaylarına tepki vermemekle suçlayan Özdağ, "İzmir'deki altın madeninde muhalefetin hiç sesi çıkmıyor. Doğa felaketi ile ilgili sarı muhalefetin hiçbir şey yapmadığını görüyoruz. İktidarın doğaya nasıl düşman olduğunu görüyoruz da, Kaz Dağları'nda gösteri yapan sarı muhalefet kendi şehrinde hiç ses çıkarmıyor" ifadelerini kullandı.

 
İzmir İtfaiyesi'nde şeffaf sınav: Hak eden kazanacak
 
İki haftaya aşılama başlıyor: Yüzde 97 koruma
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asker Emeklisi 16 Haziran 2021 Çarşamba 14:17

İzmir sizi İYİ partiden ayrılışınız sırasında yarattığınız kaos ve muhalefeti hedef alan yalan yanlış sözlerinizden iyi tanıdı. İzmir'in Karnı tok kendi ikbal arayışında olan ve lidercilik oynamaya çalışanlara. Burdan ekmek çıkmaz size.

Yorumu oyla      6      7  
Vatandaş rıza 16 Haziran 2021 Çarşamba 12:16

Bravo Özdağ,her partiden ayrılan bir parti kurduğu zaman ülke parti dolacak seçmen nereye oy atacak acaba? Özdağ durduğu yerde parti kuralımda siyaset yapalım diyerek parti kurmadı sanırım,parti içinde demokrasi ve kıdem liyakata dikkat edilmezse bu parti kurma işlemleri devam edecektir...

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
Kobani davasında Ayhan Bilgen'e tahliye
6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında tutuklu yargılanan HDP'li eski ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'trafik' salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'deki trafik sorunu ...
 
AYM'nin HDP incelemesi tarihi belli oldu
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak.
Didim Belediye Başkanı beyzbol sopalı saldırı... Kılıçdaroğlu, saldırının nedenini açıkladı!
Aydın’ın Didim İlçe Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir restoranda ...
Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uluslararası ilişkilerde artık başı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Bahçeli'ye çağrı: Meclise sunmalıdır, aksi boş lakırdıdır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Siyasi Ahlak Yasası'nın bir an önce çıkarılması ...
MHP'den Soyer'e 'doğu turu' eleştirisi: Ardahan'ı bırak, Bayraklı'ya bak!
İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ardahan ve Kars ziyaretlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva