HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2021 Salı - 11:54

Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uluslararası ilişkilerde artık başı eğik, aciz bir Türkiye olmadığını söyledi. Türkiye'nin önüne gelenin azarlayacağı bir ülke olmadığını da belirten Bahçeli, ''Başkalarının ağzına bakmıyoruz. Ağzımızdan ne çıkacağına baktırıyoruz'' dedi.

Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

MHP lideri, konuşmasında NATO ve ABD'ye tepki gösterdi.

Bahçeli, Türkiye-ABD ilişkileri konusunda iki ülke arasındaki kalın buzların çözülmesi dileğinde bulundu.

Bahçeli ABD'ye ''Arkamızdan dolanıyorlar müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Teröristlerle iş tutuyorlar stratejik ortaklıktan bahsediyorlar'' sözleriyle tepki gösterdi.

''15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE NATO NEREDEYDİ?''
Devlet Bahçeli'nin hedefinde NATO da vardı. Bahçeli,  ''NATO'nun güncel tehditlerine uyum konusunda tereddüt yaşamayan ülkemizle hangi vahim sorunlar karşısında dayanışma içine girilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde NATO neredeydi? Uzaktan bakınca saf mı gözüküyoruz?'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrılarına da bir kez daha tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye'nin 98 yıllık milli siyaset ve stratejisi hükümetler üstü anlayışla tezahür etmiştir. Türkiye önüne gelenin azarlayacağı onun bunun tehditlerine boyun eğeceği savaş mağlubu bir ülke olarak görülemeyecektir.

''BAŞKALARININ AĞZINA DEĞİL, AĞZIMIZDAN NE ÇIKACAĞINA BAKTIRIYORUZ''
Türkiye Cumhuriyeti milli mücadelenin onur tacıdır. Uluslararası ilişkilerde başı eğik aciz bir Türkiye artık yoktur. Ön alan önden giden istikamet çizen sesini yükselten bir Türkiye gerçeği vardır. Başkalarının ağzına bakmıyoruz. Ağzımızdan ne çıkacağına baktırıyoruz. Türkiye'yi aciz ülke olarak görenler zillete düşmüş bir avuç kimliksizdir. Kılıçdaroğlu'nun ve zillet yedeklerinin ne yapacağını bilemeyiz ama bizim gideceğimiz başka bir ülke, gurur duyacağımız başka bir bayrak yoktur. Başkalarının gelecekte ne olacağı nerede duracağı bizi hiç ilgilendirmiyor.

BRÜKSEL'DEKİ NATO ZİRVESİ VE TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ
Bütün dünyanın gözü NATO Karargahı'na çevrilmiştir. Türkiye ile ABD arasında soğuk rüzgaların estiğini bilmeyen neredeyse kalmamıştır. İki ülke arasında kalın buzların çözülmesi dileğimizdir. Biden'ın Türkiye'yi hangi seviyede müttefik gördüğü belirsizliğini korumaktadır. ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin S-400 almasının rahatsız edici olduğunu yüzsüzce ifade etmiştir. Arkamızdan dolanıyorlar müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Teröristlerle iş tutuyorlar stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. Darbecileri koruyorlar, bize parmak sallıyorlar. ABD menşeli silahlar teröristlerin elinde kurşun atarken NATO müttefikliği hiç düşünülmüş müdür?

''UZAKTAN BAKINCA SAF MI GÖZÜKÜYORUZ?''
Türkiye NATO misyonlarına samimiyetli uymuştur. NATO'nun güncel tehditlerine uyum konusunda tereddüt yaşamayan ülkemizle hangi vahim sorunlar karşısında dayanışma içine girilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde NATO neredeydi? Uzaktan bakınca saf mı gözüküyoruz? Rusya'dan silah almayın diyorlar, tamam da ihtiyaç duyduğumuz silahları siz verdiniz mi? Parasını verdiğimiz F-35'leri gasp ederken aklınız neredeydi?

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanımız devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelmiştir. Cumhurbaşkanı ile Biden arasındaki görüşme 45 dakika gerçekleşmiştir. Biden ilk açıklamasında çok iyi bir görüşme yaptıklarına temas etmiş. Sayın Cumhurbaşkanı ikili görüşmede meseleleri yapıcı şekilde ele aldıklarını vurgulamıştır.

''TÜRKİYE'NİN HAKLI BEKLENTİLERİ AKTARILMIŞTIR''
Türkiye'nin haklı beklentileri ve milli hassasiyetleri ABD Başkanı'na tüm berraklığı ile aktarılmıştır. Terör örgütleri konusundaki ikircikli tavır müttefikli ülkelere kalıplaşmış şekilde egemenlik kurmuştur. Türkiye'nin terörle mücadelede tek başına bırakılması trajik bir yanlıştır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI
Türkiye'de siyasal istikrar hakimdir. TBMM açık ve çalışmaktadır. Covid-19 ile mücadele başarı ile yönetilmiştir. Zillet ittifakı havlu atmış ava giderken avlanmıştır. Erken seçim kararı alınmasının hukuken iki yolu vardır. İlki TBMM'nin karar alması diğeri de Sayın Cumhurbaşkanı'nın iradesidir. Bu erken seçim nasıl olacaktır? CHP nerelere mesaj vermektedir?

''ERKEN SEÇİM TALEBİ BEYHUDE BİR HEVES''
Biz erken seçim yok dedikçe olacak diyenlerin gizli amacı nedir? Bu zorlamanın dayatmanın gerçek manası nasıl yorumlanmalıdır? Duvara konuşsak duvar anlar tamam derdi. CHP ve yedekleri bir türlü anlamıyor. Erken seçimin olamayacağını nasıl söyleyelim? Ne söylesek nafile. Kör kuyularda merdivensiz kalan Kılıçdaroğlu'nun bir kulağından giriyor öbüründen çıkıyor. PKK da seçim istiyor. Türkiye düşmanları erken seçim safında birleşmiş, şakşakçılık yapıyor, zillete refakat ediyor. İP, HDP, DEVA, Gelecek Partisi TİP erken seçim hayali görüyor. Krize oynuyorlar sokakları karıştırmak istiyorlar. Kaostan iktidar devşirmenin peşine düşüyorlar. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Seçimler 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır."

 
Selçuk'ta iklim krizi ve kuraklık söyleşisi
 
Efsane başkan Ahmet Piriştina unutulmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Bahçeli'ye çağrı: Meclise sunmalıdır, aksi boş lakırdıdır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Siyasi Ahlak Yasası'nın bir an önce çıkarılması ...
MHP'den Soyer'e 'doğu turu' eleştirisi: Ardahan'ı bırak, Bayraklı'ya bak!
İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ardahan ve Kars ziyaretlerini ...
 
AK Parti yerel yönetimler zirvesinde iktidar mesajı: İzmir'de seçimleri alacağız!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis ...
Kritik zirve öncesi art arda görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği ...
CHP'li Sertel'den 'kıyak tazminat' iddiası: 1 yıla 694 bin TL!
Albaraka Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı yaparken 2018 yılında ...
 
CHP'li Kılıç: Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Partili başkanlardan su zammı eleştirisi!
AK Parti İl Başkanları sosyal medya hesapları üzerinden Cumhuriyet Halk ...
Meclis'te ceza infaz düzenlemesi görüşülecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu hafta ceza infaz kurumlarına ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva