HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2021 Salı - 14:22

Didim Belediye Başkanı beyzbol sopalı saldırı... Kılıçdaroğlu, saldırının nedenini açıkladı!

Aydın’ın Didim İlçe Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir restoranda avukatı ile birlikte kimliği belirsiz 4 işinin beyzbol sopalı saldırısına uğradı. Saldırı ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün Didim Belediye Başkanımıza 5 kişi sopalarla saldırdı. Kim biliyor musunuz? Didim’de yapılan iki tane kule var. Didim’e ihanet edilmesini istemiyor bizim belediye başkanımız. Yasa dışı yapılan yerlerin tamamını yıkacağım diyor. Sen misin yıkmak isteyen" dedi.

Didim Belediye Başkanı beyzbol sopalı saldırı... Kılıçdaroğlu, saldırının nedenini açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atanbay'a yapılan beyzbol sopalı saldırı ile ilgili detayları açıkladı.

Kılıdaroğlu açıklamasında "Dün Didim Belediye Başkanımıza 5 kişi sopalarla saldırdı. Kim biliyor musunuz? Didim’de yapılan iki tane kule var. Didim’e ihanet edilmesini istemiyor bizim belediye başkanımız. Yasa dışı yapılan yerlerin tamamını yıkacağım diyor. Sen misin yıkmak isteyen" dedi.

Bazı medya kuruluşlarını hedef alan Kılıçdaroğlu, "Önce Sabah gazetesi... Nasıl sabahsa bir sabah, bir akşam var dimi onlarda... bir de Takvim var, CNN Türk var. Kanal 24 var. Böyle bir sürü var. Hepsi devletten besleniyor. Önce belediye başkanımıza iftira attılar. Sen gazetecisin kardeşim. Didim belediye başkanı tutuklandı diye yalan attılar. Öyle bir şey yok. Savcıyı tahrik ediyorlar tutuklansın diye. Peki gazete özür diledi mi? Ahlaklı adam özür dilemez mi ? Dilemediler. Bunu söylüyorum ki bakalım yarın ne yazacaklar. Bir şey yazacakları yok bunu da ben gayet iyi biliyorum" dedi.

Belediye başkanının sağlık durumu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu belediye başkanımız direndi, yıkım ihalesi açtı, kimse korkudan giremedi. Sonunda bir cesur adamı buldular. Ve dün akşam saldırıya uğradı. Belediye başkanımızın sağlığı yerinde. Mücadelesini yapsın Didimliler için. Didim çok güzel bir yer. Eskiden bazı sorunları vardı o sorunları çözme konusunda da belediye başkanımız bütün iradesini ortaya koydu. Kendisine teşekkür ederiz" dedi.

ATABAY’DAN AÇIKLAMA
Belediye Başkanı Deniz Atabay, tedavisinin ardından Altınkum Sahili'ndeki zabıta kontrol noktasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırının, ruhsatsız olduğu için bir otelin mühürlenmesinden kaynaklandığını ileri süren Deniz Atabay, şöyle konuştu:

"Otel olamayacak, otel özelliklerine haiz olmayan bir binayı otele çevirmeye çalışıyorlar. Olmaz öyle bir şey. Bizden işletme ruhsatı istediler. Verebilmemiz mümkün değil. Gayrikanuni bir şey veremeyiz. Ruhsatsız şekilde çalıştırmaya kalktılar biz mühürlemeye gittiğimizde 1,5 ay önce yürütmeyi durdurma kararı vermek için başvurdular. Pandemiden dolayı da mahkemeler ağır çalıştı. Fakat sonradan bunların bu talebi mahkemece reddedildi. Biz de mahkeme kararıyla dün gittik orayı mühürledik. Akşam da bu olay meydana geldi. Yıldıramazlar bizi. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz."

EMNİYETE TEŞEKKÜR
Bu süreçte kendisinin itibarsızlaştırılmaya da çalıştığını öne süren Atabay, şunları kaydetti: "Misafirlerimiz varken kalleşçe sopalarla saldırıp bizi darp etmeye kalktılar. Bir mücadele geçti. Bu kadar kalleşçe bir saldırı olmaz. Emniyet güçleri failleri yakalamış. Emniyet camiasına teşekkür ediyorum. Didim halkı bize sahip çıkıyor. Buradan sesleniyorum. Akıllarını başlarına alsınlar. Kanun çerçevesi içerisinde iş hayatlarına devam etsinler. Halkı rahatsız etmesinler. Didim halkının tamamına eşit şekilde paylaşılması gereken o zenginlikleri kendilerine alıp sefa sürmeye çalışmasınlar. Biz görevde olduğumuz sürece buna müsaade etmeyeceğiz."

 
Dikili'de denizde mandıra kirliliği tepkisi
 
İzmir’de aşı kuyrukları uzuyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 15 Haziran 2021 Salı 22:08

Sayın genel başkan size inanmak isterdik ama belediye başkanı geçmişi de çok düzgün olmadığını herkes biliyor siz bilmek istemediğiniz belli çünkü bu başkanları genel merkez atamaları ile siz başkan yaptınız...

Yorumu oyla      4      3  
bucalı 15 Haziran 2021 Salı 18:16

Didim elden gitmiş baskan sen mücadele etsende yine bunlar devam ederler...

Yorumu oyla      3      3  
Didimli 15 Haziran 2021 Salı 17:42

Bence secim öncesi vaadlerini bir gözden gecirmesi lazım baskanın verdiğ sözlr gibi...

Yorumu oyla      4      3  
ST 15 Haziran 2021 Salı 17:21

Başkanı rantiyecilerden korumak lazım, sadece Didim Belediye Başkanını değil, görevini hakkıyla yapmak isteyen tüm başkanları, yoksa kanunsuzluğa, istismara prim verilmiş olur.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Başkalarının ağzına bakmıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uluslararası ilişkilerde artık başı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden kalbimiz hep Ege’de kalır?
Bahçeli'ye çağrı: Meclise sunmalıdır, aksi boş lakırdıdır
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Siyasi Ahlak Yasası'nın bir an önce çıkarılması ...
 
MHP'den Soyer'e 'doğu turu' eleştirisi: Ardahan'ı bırak, Bayraklı'ya bak!
İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ardahan ve Kars ziyaretlerini ...
AK Parti yerel yönetimler zirvesinde iktidar mesajı: İzmir'de seçimleri alacağız!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis ...
Kritik zirve öncesi art arda görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği ...
 
CHP'li Sertel'den 'kıyak tazminat' iddiası: 1 yıla 694 bin TL!
Albaraka Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı yaparken 2018 yılında ...
CHP'li Kılıç: Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Partili başkanlardan su zammı eleştirisi!
AK Parti İl Başkanları sosyal medya hesapları üzerinden Cumhuriyet Halk ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva