HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2018 Cuma - 10:46

'Çocuk Dostu Kent' yolunda önemli adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuk haklarına yönelik yaklaşımın kendi birimlerinde daha da yaygınlaştırılması amacıyla bürokratlarına yönelik çalıştay düzenledi. Belediye yöneticileri, İzmir'in "çocuk şehri" hedefine önemli katkı koyan “Yerel Yönetimlerde Çocuk Hakları Çalıştayı”na büyük ilgi gösterdi.

 Çocuk Dostu Kent  yolunda önemli adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuk hakları konusundaki bilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla, değişik birimlerde görev yapan bürokratlarına yönelik bir çalıştay düzenledi. İsveç Başkonsolosluğu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) işbirliğiyle düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Çocuk Hakları Çalıştayı” sayesinde, Belediye'deki çocuk hakları temelli yaklaşımın daha da yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım atıldığı bildirildi.

İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği'nden Elizabeth Englundh ile  İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nden Gözde Durmuş'un konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayın açılış konuşmasını, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramını kutlayan ülke olarak çocuklara büyük değer verdiğini hatırlatan Tunçağ, "Var olan çocuk hakları ideal yaratmaya yetmiyor. Çocuk dostu kent uygulamalarıyla biz farkındalığı artırmak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 'Çocuk Şehri' modeline örnek olmak istiyoruz. Çocukların ülke genelindeki tüm haklarını garanti altına alacak stratejilerin geliştirilmesi, yerel yönetimler içinde en üst düzeyde kararlılık gerektirir” şeklinde konuştu.

Çalıştay sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, konuşmacılara çiçek takdim etti.

ÇOCUK DOSTU ŞEHRİ BİR MODEL OLACAK
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, projelerinde çocuk hakları perspektifinin benimsenmesi, çocuk haklarının yaygınlaştırılması ve çocuğun üstün yararını gözeten, katılımcı bir anlayışla "çocuk dostu kent" uygulamalarının hayata geçirilmesini hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Mayıs 2017 tarihinde "Çocuk Hakları Birimi" kurdu. Bu birim, çocuk haklarının Belediye'deki tüm birimlerin işleyişinde bir öncelik olarak y er almasını ve çocuk bakış açısının yansıtılmasını amaçlıyor.

ÇOCUK HAKLARINDAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ
Çocuklar, toplumda yetişkinlerle birlikte yaşayan “bireyler” olmalarına rağmen çoğu zaman bunun unutulması, insan haklarından eşit düzeyde yararlanamamaları ve kendi yaş dönemlerine özgü farklı ihtiyaçları olması nedeniyle özel haklara sahip. Çocuk haklarını tanımlayan en güncel hukuki belge, 20 Kasım 1989 yılında imzalanan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi. Bu sözleşme, çocukların korunması konusundaki maddelerin yanı sıra çocuğun birey olduğunu ve toplumsal hayata katılımını destekleyen ilk belge oldu. Türkiye de, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 14 Eylül 1990 tarihinde imzaladı; 1995 yılında sözleşme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu sözleşme ile birlikte, ailenin dışındaki kamu kurumları ve toplumdaki diğer oluşumlar da çocuk haklarının korunmasından sorumlu tutuluyor.

 
Çin'in Kısa Film Festivali’nde Türkiye rüzgarı
 
Buca'da yeşil direniş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila’ya taraftar sevgisi
Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi ile İzmir’in profesyonel liglerde ...
İstanbul'daki üniversitede gündem Balçova
Yaptıkları çalışmalarla engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran yerel ...
Bornovalı miniklerden Dost Market'e destek
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz alışveriş ...
 
Düğmeye basıldı: İzmir metro 90 saniyeye düşüyor!
İEKKK'da İzmir'deki raylı sistem yatırımları hakkında bilgi veren Büyükşehir ...
Başkan Bakıcı halk toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi
Selçuk Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halk bilgilendirme ve güvenlik ...
İzmir'de gece yarısı film gibi tatbikat
İzmir'de gece yarısı film gibi tatbikat
 
Büyükşehir’den Gaziemir’de yeni yaşam alanı: Zeytinpark çok yakında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapımına başladığı Zeytin ...
TEMAD’tan Batur’a tam destek!
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir şubeleri, Narlıdere Belediye ...
Kocaoğlu’ndan 31 Mart çıkışı: Partimin 30 ilçeyi almasını başaracağım!
‘AK Parti, adayı Nihat Zeybekci ile İzmir’de seçimi kazanır mı?’ sorusunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva