EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONSÖZ TV’nin konuğu oldu. Programda İZBETON ve kooperatiflere yönelik soruşturma konusu ele alınırken tutuklu bulunan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu konusunda önemli bir detaya yer verdi.
Başkan Tugay, soruşturmaya dayanak olan müfettiş soruşturması sürecinde müfettişlerden kendisine sözlü olarak uyarı geldiğini ve Aslanoğlu ile önceki dönem belediye başkanı Tunç Soyer hakkında hukuki sürecin başlatılacağını söylediğini belirtti. Tugay ayrıca bu durumu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de aktardığını söyledi.
‘ÖZEL’DEN İZİN İSTEMEM ANLAMLI OLMAZDI’
“Teftiş Kurulu başkanlığı tarafından hazırlanan raporun savcılığa verilmesi öncesinde Özgür Özel ile veya genel başkan yardımcılarıyla görüştünüz mü, bilgi verdiniz mi?” sorusuna da yanıt veren Başkan Tugay şunları söyledi:
Sayın Genel Başkan ‘kurum içerisinde sorun olarak saptanmış ve idari ve hukuki olarak tespit edilmiş bir usulsüzlük durumunda benim buna müdahale etmem, kesinlikle doğru değil; böyle bir şey yapmam’, dedi. Özgür Özel, dört dörtlük, tertemiz bir insandır. Asla bir usulsüzlüğün arkasında durmaz. İç denetim mekanizması içinde bulunmuş, öyle çok da abartılı diyemeyeceğimiz bazı usulsüzlüklerle ilgili benim gidip izin istemem anlamlı olmazdı. Yapmadım da zaten. Cevabı belli; gereğini yapın, diyecek. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu zamanında belediye başkanıyken, ondan da duyduğumuz şey aynıydı. Bizim partimiz buna çok önem veren bir partidir. Usulsüzlüklerin üstünü örten bir partide siyaset yapmıyorum ben.
BAŞMÜFETTİŞ, ASLANOĞLU VE SOYER İÇİN UYARINCA…
Dönem içerisinde bazı şeylerin problemli olduğunu, problemlerin neler olduğunu, bunların kimlerle ilgili olduğunu çeşitli zamanlarda kendilerine aktardım. Dolayısıyla biliyorduk bazı şeyleri… İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na, bu konuyla ilgili suçlanabileceğini kendisine söyledim. Geçen Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesine gelen, iki ay soruşturma yürüten ve rapor hazırlarken bana da bulguları anlatan bir müfettiş söyledi. Osman Gökçek’in açıklamasını ihbar kabul ederek başlatılan bir süreç var. Diğer ayağında da Mülkiye Başmüfettişinin yaptığı inceleme var. Mülkiye Başmüfettişi, bana sözlü olarak, "burada usulsüzlük, hukuksuzluklar buldum, bunları suç duyurusu olarak savcılığa ileteceğim" dedi. "Şunu da bilmenizi isterim ki, İl başkanınızın da konuyla ilgili sorumluluğu var, eski Büyükşehir Belediye başkanınızın da bununla ilgili sorumluluğu var, onları da bildireceğim" dedi. Bana bunları bilgi olarak söyledi. Bunları duyunca çok büyük rahatsızlık duydum ve bunları genel başkanımıza aktardım. O aşama genel başkanımızın da bilgisi oldu.”




