Netanyahu, "İsrail işi bitirecek, Hamas silah bırakacak, yeni Gazze saldırısı planları, Hamas'ın kalan 2 kalesine saldırmayı amaçlıyor" diye konuştu.

İsrailli esir ve ölen askerlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze kentini işgal kararı almasını protesto etmek ve esir takası anlaşması talebiyle halkı genel grev yapmaya çağırdı. İsrailli esir ailelerinin oluşturduğu çatı platformundan yapılan açıklamada, 17 Ağustos sabah saat 7 itibariyle genel grev başlatılacağı duyuruldu. Duyurulan genel greve özel şirketlerin, işçi sendikalarının ve hükümet muhalifi vatandaşların katılması beklenirken İsrailli esir aileleri partilere de greve katılma çağrısı yaptı.

Netanyahudan skandal işgal açıklaması: Savaşı bitirmenin en iyi yolu

İsrail'de on binlerce kişi, 9 Ağustos akşamı Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin Gazze'nin işgal kararını protesto etmek için başkent Tel Aviv sokaklarına inmişti.

Savunma Bakanlığı binası önünde Begin Caddesi'ndeki protestoda, Gazze'den serbest bırakılan esir Gadi Mozes'in yeğeni Şai Mozes İsrail askerlerine seslenerek, "Size verilecek görev, esirlerin öldürülmesine katılmak olacak. Bu durumda reddetmekten başka seçenek yok" demişti.

Netanyahudan skandal işgal açıklaması: Savaşı bitirmenin en iyi yolu

GAZZE'YE SALDIRILAR SÜRÜYOR
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda aralarında insani yardım alabilmek için bekleyenlerin de olduğu en az 22 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Hastane kaynaklarının ve görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde bir grup Filistinli sivili hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırıda en az 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Han Yunus'ta zorla yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir çadıra düzenlenen bombardımanda 4 Filistinli hayatını kaybetti.