Metehan UD/ EGEDEONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan çok sayıda işçi yakın zamanda bağlı bulundukları İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerine iade edildi. Şirketlere iade edilen işçilerin yıllık izinlerinin kullandırıldığı öğrenildi. Karar işçiler arasında ‘yeni işten çıkarmalar yaşanır mı’ endişesine neden oldu.
İZENERJİ işçilerinin üyesi olduğu Genel İş İzmir 2 Nolu Şube yönetimi şirketlere iade edilen işçilerle ilgili yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarla bir görüşme yaptı.
YAKLAŞIK 120 İŞÇİ BEKLEMEDE
Görüşmelerle ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Gül 2,5 ay önce başlayan iadeler kapsamında 98 işçiden yaklaşık 60’ının farklı birimlerde görevlendirilerek iş başı yaptığını, kalanların ise yakın zamanda çalışmaya başlayacağını belirtti.
Yeni gelen 80 kişilik iade listesi için de belediye bürokratlarıyla görüşmeler yapıldığını söyleyen Gül, bu işçilerin de mülakat sonrası farklı birimlere yönlendirileceğini ifade etti. Yaklaşık 120 işçinin yıllık izinde beklediğini belirten Gül bürokratların henüz işten çıkarmalara yönelik bir söyleminin olmadığını da kaydetti.

'ARKADAŞLARIMIZIN ÇOĞUNUN BİR TUTANAĞI DAHİ YOK'
Gül şunları söyledi:
İlk olarak 2,5 ay önce 98 İZENERJİ ve İZELMAN işçisi şirkete iade edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile yapmış olduğumuz görüşmede iade edilen işçilerle ilgili yollarını ayıracaklarını söylediler. Sonrasında Başkan Tugay ve bürokratlarla yapılan görüşmeler sonucunda sözleşmeler askıya alındı ve işçiler senelik izne çıkarıldılar. Bu işçilerle ilgili mülakat yapıp başka birimlerde çalıştırma kararı alındı. Hemen hemen 60’a yakını farklı birimlerde çalışması için görevlendirildi ve iş başı yaptı. Yakın zamanda da işine başlayacak arkadaşlarımız da var. Biz bunları azaltmaya çalışırken bir yandan yaklaşık 80 kişilik yeni bir iade listesi geldi. Bunlarla ilgili bürokratlarla yeniden bir görüşme yapıldı. Bu arkadaşlarla ilgili de mülakat yapılacak ve farklı birimlerde çalışmaya gönderilecekler. Hemen hemen 120 arkadaşımız şu anda senelik izinde bekliyor. Henüz işten çıkarılacağına dair bir söylemde bulunmadılar. Bu arkadaşların listeleri birim müdürleri ve daire başkanları tarafında hazırlanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi ancak üyelerimizin büyük bir çoğunluğunun bir tane dahi tutanağı dahi bulunmamaktadır.




