ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna savaşının sona ermemesinden kimin sorumlu olduğunu iki hafta içinde görüp karar vereceğini söyleyerek topu Rusya lideri Vladimir Putin ve Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’nin bahçelerine attığı sırada Putin aynı gün topu yine Trump’a pas etti.

Moskova’da düzenlenen atom enerjisinin gelişimi toplantısında Turmp’a iltifatlar yağdırarak savaş topunu geriye pas eden Putin, “ABD’de Donald Trump’ın iktidara gelmesiyle tünelin sonunda nihayet ışık göründü. Rusya ile ABD ilişkilerini normalleştirmek için ilk adımlar atıldı." dedi ve ekledi:

"Tabii genel anlamda Batı ile ne denli ileri gideceğimiz karşı tarafın tutumuna bağlı. ABD lideri Trump’ın bizimle yakın ilişki kurmak istemesinin yanı sıra Kuzey Atlantik Askeri İttifakı (NATO) gibi bir dizi örgüt karşısında sorumlulukları da var. Dolayısıyla atılacak bir sonraki adım yine ABD yönetimine bağlı. Donald Trump’ın bu problemlerin üstesinden geleceğine inanmak istiyorum”

Kaynak: Hürriyet-Nerdun Hacıoğlu