Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Meclisi'nin Eylül ayı toplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu yönetiminde gerçekleştirildi. Birleşimin ana gündem maddesini, üç mahallede doğalgazın eksik kaldığı üç mahalledeki doğalgaz talebinin yerine getirilmesini sağlayacak taahhüt ve izin meselesi oluşturdu.
İMAR KOMİSYONU, 15 DAKİKALIK ARADA ÖNERGEYİ GÖRÜŞTÜ
İlçe sınırları içerisinde bulunan Gürçeşme, Gültepe ve Beştepeler mahallelerinde eksik kalan çeşitli sokak ve caddelerdeki doğalgaz taleplerinin karşılanmasıyla ilgili önerge gündeme geldi. İzmirgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile koordineli bir şekilde gerekli teknik çalışmaların yapılarak doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik taahhüt ve izinlerin verilmesini içeren önerge, acil kaydıyla İmar komisyonuna havale edildi. Birleşime 15 dakika ara verilerek komisyon toplandı, bu konuyu görüştü. Komisyon, 10 yıl içinde yol veya yeni bir imar değişikliğinden doğacak hasarların, Konak Belediyesi tarafından karşılanması yönündeki isteği oybirliğiyle kabul etti. İmar Komisyonu Başkanı Saygın İkiz, zamanında ilgili şirkete izinlerin verildiğini, ancak söz konusu mahallelerde bazı yerlerin eksik kaldığını ifade etti. İkiz, İzmirgaz'ın sahada çalıştığını, eksikleri gidermek için mesai yaptığını sözlerine ekledi. Önerge, meclisten de oybirliğiyle geçti. Bu durumda Gültepe, Gürceşme ve Beştepeler mahallelerinde halen doğalgazın olmadığı bölgelere de doğalgaz ulaştırılacak.

DENİZ: FUAR, YEME İÇMEDEN ÖTEYE GEÇMİYOR
Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis üyesi Taner Deniz, Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun çağrısı üzerine İzmir Enternasyonel Fuarı'na gittiğini belirterek, izlenimlerini anlattı. Deniz, "Konak Belediye standımızı her meclis üyesinin görmesini istemiştiniz, ben özellikle gittim. Fuarda gezerken geçmişi hatırladım. Her yıl 20 Ağustos geldiğinde içimiz kıpır kıpır olurdu. 30 gün fuarı yaşardık. İzmir, sadece bizim değil Avrupa'nın da buluşma yeriydi. İç turizm canlanırdı, zengin fakir herkes eğlencenin tadını çıkarırdı. O güzellik maalesef yok edildi ve 9 güne indirildi. Fuar, şimdi yeme içmeden öteye geçmiyor, eğlence çim konserlerine indirgendi. Ben de her İzmirli gibi lunaparklarında gazinolarında ticarete yön veren, dünyaya açılan penceresi olmasını arzuluyorum" dedi. Deniz ayrıca, Başkan Mutlu'nun İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne yaptığı ziyarette kurulacağını açıkladığı komisyonu hatırlattı, "Herhalde o komisyonda biz de oluruz. Bizim yaptığımız itirazın sizin nazarınızda geçerliliği olduğunu görmek, bizi sevindirdi" ifadesini kullandı.

MUTLU: İZMİR ENTERNASYONAL FUARI, NOSTALJİK OLARAK DEVAM ETTİRİLİYOR
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, şu yanıtları verdi:
"Dünyada fuarcılık değişti. Bizim çocukluğumuzun fuarlarını 2025'te beklemek doğru değil. Fuarlar artık tematik yapılıyor. Tüm ticaretin bir arada olduğu fuar kalmadı. İzmir fuarı, nostaljik olarak devam ettirilen bir fuardır. Yeni nesil fuarcılığı bilirsek, İzmir Enternasyonal fuarından beklentiler de ona göre belirlenir. Göl gazinosu yeniden canlandırıldı. Mimari açıdan en eski haline döndürüldü. O bölge makarnacılardan kurtarıldı, göl de dolduruldu ve çok canlı bir hale getirildi. Atlas pavyonundaki Atatürk resim sergisini de mutlaka gezin, derim. Evet; esnafla bir araya geldik. Doğru tarifeyi verdik kendilerine. Esnafla sürekli bir araya gelmek için komisyon kurulmasını öngördük. Bu komisyon, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalara katkı koyacaktır."
Konak Belediyesi Meclisi'nin bir sonraki toplantısı, 7 Ekim Salı günü saat 17.00'de yapılacak.




