EDREMİT - CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali'ndeki panele katıldı. Kılıçdaroğlu, panelde anlattığı fıkralarla adeta şov yaptı.
Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Berhan Şimşek'le katıldığı panelde büyük alkış toplayan Kılıçdaroğlu'nun fıkrası şöyle:
'Birisi bakmış ki, duvarda milyarlarca saat var. 'Bunlar ne saatidir?' diye sormuş. 'Dünyada herkesin bir saati var kardeşim, kim yalan söylerse onun saatinin yelkovanı oynuyor', diye cevap almış. Bakmış ki, duvardaki bir saatin akrep ve yelkovanı 12'nin üzerinde durmuş ve 'Bu kimin saati?' demiş. 'Türkiye'de bir Mustafa Kemal var, hiç yalan söylemiyor, bu onun saati' demişler. Sonra, Mao'nun, Lenin'in saati hangisi falan diye sorarken, 'Bizde bir de Tayyip Erdoğan vardı, onun saati hangisi' demiş. Melek de şu yanıtı vermiş: 'Vallahi onun saatini Azrail aldı. Biliyorsunuz, cehennem çok sıcak, orada onu vantilatör olarak kullanıyormuş'...'
FAŞİST DİNCİ DİKTA REJİMİ
Kemal Kılıçdaroğlu, anlattığı fıkra ile Sabih Kanadoğlu'nu da güldürdü. Kanadoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Demokrasi bir kurallar rejimidir. O kurallara uymak kaydıyla yürüyebilen bir rejimdir. Peki nedir bu?İşte, eğer siz şimdi yapılmak istenen yargıyı da kendine benzetmek istiyorum düşüncesini gerçekleştirebilirseniz o zaman yasama zaten yürütme olarak sizin emrinizdedir. Bir de buna, doğrudan doğruya yargıyı da bağlamayı sağlarsanız; koyacağınız rejimin adı faşist bir diktadır. Hele sizin dinsel bir kimliğiniz de varsa, o zaman çok net bir şekilde söyleyeyim bu dinci bir diktadır. Bir parti başkanı düşünün ki, milletvekillerini kendisi seçer, yerini kendisi tayin eder, sırasını o belirler, parti gruplarının aday göstermesi anayasada yasaklanmış olmasına rağmen, Meclis başkanı adayının, parti başkanı tarafından seçildiği bir ülkeyseniz, sizin adınız demokratik bir ülke değildir. Eğer sizin ülkede cumhurbaşkanı, o parti liderinin, başkanının, o benim arkadaşım olacaktır diyerek cumhurbaşkanını tayin ettiği bir ülkede yaşıyorsanız, hiç unutmayın, yaşadığınız ülkenin, rejimin adı demokrasi değildir.' (GAZETEPORT)