PKK liderlerinden Karayılan, Türkiye'nin PKK'ya karşı kullandığı gelişmiş askeri teknolojileri İsrail'den satın aldığını söyledi ve 'Türkiye bizim ortak düşmanımız' dedi.

KUDÜS - Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan, İsrail'e Türkiye ile askeri ilişkilerini koparma çağrısı yaptı. Karayılan, "Türkiye, İsrail'le bizim ortak düşmanımız" dedi.

Kandil Dağı'nda İsrail Kanal 2 televizyonuna konuşan Karayılan, Türkiye'nin PKK'ya karşı kullandığı en gelişmiş askeri teknolojileri İsrail'den satın aldığını belirterek, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin PKK'ya zarar verdiğini söyledi.
Karayılan, "İsrail'e, bizi yok etmeye çalışanlara yardım etmemesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Türkiye'nin İran ve Suriye ile yakın ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Karayılan, "Bizim düşmanlarımız İsrail'in de düşmanları" dedi. (NTV)