EGEDESONSÖZ - İzmir’in Konak ilçesinde bulunan İzmir Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü'nü de içeren imar planı değişikliğine yönelik yeni bir talep belediye meclisinin gündemine taşındı.
Çankaya Mahallesi’nde bulunan toplam 12 parselin özel eğitim alanı olarak belirlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi, 4 Kasım Çarşamba günü yapılacak Konak Belediye Meclisi toplantısında görüşülecek.
Parsel malikinin vekili tarafından 16 Nisan 2026 tarihinde yapılan başvuruda, Çankaya Mahallesi'ndeki 6495 ada 9, 10, 24, 40, 42 ve 43 parseller ile 6493 ada 7, 10, 18, 19, 20 ve 21 parsellerin kullanım kararlarının değiştirilmesi talep edildi.
Başvuruda söz konusu parsellerin “Özel Eğitim Alanı” olarak planlanması; bu alanlarda özel anaokulu, özel ilkokul, özel ortaokul ve özel lise yapılabilmesine yönelik düzenleme gerçekleştirilmesi istendi. Söz konusu parseller ise hali hazırdaki planlarda 'orta öğretim alanı' olarak kayıtlı.

BİR PARSEL ÖZEL SOSYAL TESİS, BİR PARSEL KONUT ALANI
İmar değişikliği önerisinde 6495 ada 41 parselin “Özel Sosyal Tesis Alanı”, 801 ada 12 parselin ise “Yerleşik Konut Alanı” olarak belirlenmesi de talep edildi. 801 ada 12 parsel hali hazırdaki parsellerde 'orta öğretim' alanı olarak kayıtlı. 6495 ada 41 parsel ise imar planlarında 'ortaöğretim' alanı olarak işaretli.

Söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi, Konak Belediye Meclisi'nin 4 Kasım tarihli toplantısında Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından sunulacak öneriler arasında yer alıyor.






