HABERLER>GÜNCEL
18 Şubat 2021 Perşembe - 13:40

Zeminde sıvılaşma tespiti... Bayraklı Adliyesi taşınıyor mu?

İzmir’de yargının merkezi olan Bayraklı Adliyesi’nin deprem sonrasında yapılan analizleri ortaya çıktı. İlk verilere göre binanın yapısında sorun ciddi bir sorun tespit edilmezken zeminde risk derecesinde sıvılaşmanın olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı’nın yakından takip ettiği adliyenin Şehir Hastanesi ve Rezerv Konut Alanı’nın olduğu bölgede uygun bir alana taşınması planlanıyor.

Zeminde sıvılaşma tespiti... Bayraklı Adliyesi taşınıyor mu?

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir depreminin ardından hasar gören ve depremin şiddeti nedeniyle tavanları çöken İzmir Bayraklı Adliyesi’nin durumu netleşiyor.

Adalet Bakanlığı’nın durumunu yakından takip ettiği Bayraklı Adliyesi’nin ilk tespitleri ortaya çıktı. Analizlere göre binanın taşıyıcıları ve kolonlarında bir sorun olmazken zeminle ilgili ciddi sorunlara vurgu yapıldı. Uzmanlar, denize de yakın olan bölgelerden başlayarak zeminde sıvılaşmanın olduğunu belirtti. İzmir Adliyesi’nin idari yönetim organlarıyla durum paylaşılırken yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir süre içinde binanın kesinlikle yenilenmesi gerektiğinin altı çizildi.  Olası deprem riski ve birçok sorun nedeniyle zemindeki sıvılaşmanın hızla arttığı belirtildi.

NEREYE TAŞINACAK?
Depremin ardından bir kısmı taşınan Bayraklı Adliyesi’nin yerine yeni binanın yapılması düşünülüyor. Yıkım işlemi sonrasında mahkemelerin ve duruşma salonlarının yetersizliği nedeniyle yeni yer arayışına da girildi. Adalet Bakanlığı’nın Bayraklı Şehir Hastanesi’nin olduğu bölgede bir yer tespitinde bulunduğu da öğrenildi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Hazinesi de uygun görmesi halinde rezerv konut alanlarının olduğu bölgeye bir adliye binası inşa edilecek. Böylece kamu kurumlarının yan yana bulunacağı bir entegre alan ortaya çıkmış olacak.

Bayraklı Adliyesi ile ilgili çalışmalar devam ederken son duruma ilişkin bakanlığın ayrıntılı bilirkişi ve üniversite raporları da alarak çalışmaya son şeklini vereceği öğrenildi. 

 
Fahrettin Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı
 
Çiğli’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı'ndan kararlılık mesajı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nermin Teomete 19 Şubat 2021 Cuma 22:48

Adliye,Konak’taki SSK bloklarına ,yani eski yerine dönmelidir..Bu bloklardaki tüm dükkan ve kamu birimleri ,adliye için boşaltılmalıdır...Adliye bir bütün olarak,tüm birimleri ile rahat sığar...Konak,İzmir’in merkezi ve kalbidir.Ulaşım rahattır...Adliye’nin arkasında katlı otopark vardır ve araba park sorunu olmayacaktır...Devlet,parça parça kiralık binalarda adalet dağıtmak zorunda kalmayacaktır...Devlet,Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde bile ,savaş sonrası sıkıntılarına rağmen kendi binalarını yaratmış,halkın güven ve saygısını sağlamıştır..Tutumlu-milli-saygın politikalara dönülmesi adaletin emanet ve kiralık,parça parça binalarda sağlanamıyacağının kabulü zorunludur..

Yorumu oyla      2      5  
Nermin Teomete 19 Şubat 2021 Cuma 22:30

Adliye binası hergün çöküyor.Granit kaplamalar çökme nedeni ile ortadan kırılmış.!Temiz su tesisat boruları ,galvanizli olması gerekirken.,kaloriferde kullanılan demir boru kullanılmış.Onlar da çürüdükleri için duvarlardan su geliyordu.Birtakım borular bu nedenle değiştirildi...?!Bodrum kat su içinde ve arşiv dosyaları çürüyor..Zemine botanik bahçesi yapılmış;canlı bitkilere su verildikçe tehlike artıyor.Granit kaplamalar acilen sökülmeli ve bina yükü azaltılmalı.!Duvarların çimentosu eksik olduğundan,depremde toz bulutu ortalığı kaplamıştı.”Ayıplı ifada zamanaşımı ileri sürülemez”Bu nedenle ayıplı yapının tüm maliyeti,eksik malzeme kullanan müteahhide ödetilmelidir.Oturma izni veren,inşaatın kontrolü ile sorumlu olanlar da birlikte müştereken ve müteselsilen ceza ve tazmin yönünden yargılanmalıdırlar.Ortaçağ binaları ayakta ,yeniler harabe!!!.Hırsızlıkla savaşmak şart .

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 19 Şubat 2021 Cuma 01:00

Benim anlamadıgım şey . hadi zeminde sıvılaşma var diyelim. Adliyenin sağ tarafı 150m lik novus&ventus kuleleri. sol tarafı 216m lik mistral ve 200m lik ege perla kuleleri. bu devasa binalar yapılırken semin etüdü illaki yapılmıştır. şimdi arasında 100m olan adliyede sıvılaşma var ama bu binaların zemnin de yok ozaman ??? Beyler bayanlar bu tip binalar yapılırken zemininde sıvılaşma olan bölgeye fore kazık ve benzeri sistemler yapılmaz. ayrıca bukadar yakın binalarda birinde sıvılaşma var diğerinde sıvılaşma yok olmaz. ksıacası ya adliyenin etüdleri deprem sonrası yanlış yapıldı yada çevresindeki milyar TL lik binaların zemin etüdleri yanlış yapıldı. bilmiyorum artık 2.ve 3. sanayi sitelerini ağaoğluna veremediler herhalde adliye nasılsa kamu malı tapu sorunu da yok. burayı verelim dediler sanırım.

Yorumu oyla      5      3  
Bülent bey 18 Şubat 2021 Perşembe 21:51

Eger yeni adliye taşınması gerekiyorsa tavsiyem konak üç yol hatay istikameti çünkü bu bölgelerin zemini çok saglam kayalık bölge depreme dayanıklı bayraklıya veya bornovaya göre

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 18 Şubat 2021 Perşembe 16:26

İzmir konut stoğunun % 60 çürük kaçak gecekondu sıra adliyeye geldi. Deprem atlattı yıkılmadı sorun ne? En önemli yapı testinden başarı ile çıktı işte.

Yorumu oyla      4      4  
izmirli 18 Şubat 2021 Perşembe 15:32

Bu bina imsaat edilirke o zaman da odalar vardı ve hepsi devlet uzerinde cok etkinlerdi.Odalar ne diyorsa onu yapıyorlardı neden yanlıs yapıldığını o zaman söylemediler bu bolgenin zemini yüzyılardan beri aynı hiç değişmedi Tabi ses cıkramazlar dı o zaman cunku devlet beli bir yapının elindeydi ...Şimdi her doğruya itraz var

Yorumu oyla      4      3  
Bu nasıl iş? 18 Şubat 2021 Perşembe 14:47

Burası daha yeni yapılmadı mı? Üstelik gökdelen bölgesinin de içinde kalıyor. Adliyenin buradan taşınması, üstelik şehir hastanesinin, yani dağ başına taşınması ne kadar doğru olur?

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de koca dehşeti... 38 bıçak darbesine 20 yıl hapis istemi!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Aycan Kıncı’yı ...
Husumetli ailelerin kavgasında kan çıktı!
Şanlıurfa'da akraba iki aile arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı ...
Twitter'ın yeni sistemi Türkiye'de devreye girdi
Twitter’ın geçtiğimiz aylarda başlattığı devlet bağlantılı hesapları etiketleme ...
 
Kirada pandemi indirimi için son söz Yargıtay'ın
Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle ...
İzmir'de 'şehit ve gazi' dolandırıcılığı: 7 tutuklama!
İzmir'de, kendilerini 'emekli albay', 'gazi üsteğmen' ve 'astsubay' olarak ...
Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi değişti
TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda ...
 
Türkiye Nijerya'da düzenlenen saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'da silahlı gruplarca bir yatılı okula düzenlenen ...
Cinayetin nedeni belli oldu... İzmir'den Antalya'ya gidip intihara kalkışmış!
İzmir'in tanınmış doktorların Yusuf Onur Kaan Bozkurt (58), eşi diyetisyen ...
İzmir'deki bıçaklı kavga kanlı bitti!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, kavgada bıçakla yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva