HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2021 Perşembe - 13:53

Çiğli’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı'ndan kararlılık mesajı

Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulu iş birliğinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.

Çiğli’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı ndan kararlılık mesajı

Zoom ve Youtube platformlarından canlı yayınlanan çalıştayın açılış konuşmalarını Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse yaptı. Açılış konuşmalarının ardından birinci gün programı kapsamında; Bağımlılığı Tanıyor muyuz?, Bağımlılık Neden midir? Sonuç mudur? ve Bağımlılık Önlenebilir mi? konuları Uzm. Psikolog Kinyas Tekin, Uzm. Psikolog Ece Kutsal ve İyileşme Danışmanı Mert Kamçı tarafından ele alındı. Çalıştayın ikinci gün programı 19 Şubat Cuma günü saat 13:00’de başlayacak.

Kaymakam Çıtak: Çiğli öncü olacak
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Çıtak, “Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen bağımlılıkla mücadele konusunu ele almak ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenledikleri bu çalıştay yarınlarımız için umut ve mutluluk verici. Ülkemiz, stratejik konumu itibarıyla uyuşturucu ticaretinin güzergahları üzerinde bulunuyor. Bu duruma yaşanan göç hareketliliği de eklenince maalesef aile yapılarında bozulma ve uyuşturucuya yönelme meydana gelmiştir. Sayın Belediye Başkanıma ve değerli Rektörüme toplumsal sorunumuza çare olmak adına yaptıkları öncülük için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gümrükçü: Geleceğimizi kurtaracağız
Düzenleyecekleri çalıştay ile önemli bir toplumsal sorunu ele aldıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Öncelikle ailelerimiz ve toplumumuz için çok önemli olan bağımlılıkla mücadele konusunda bizlerle birlikte hareket eden Çiğli Kaymakamlığımıza, Katip Çelebi Üniversitesi’ne ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Madde bağımlılığı, çağımızın en önemli sorunlarından bir tanesi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de çok kolay ulaşılabilir bir durumda. Madde kullanımındaki bu artışın, aile içinde ve toplumsal alanda sorunları ve suç oranlarını ciddi oranda arttırdığını görüyoruz. Emperyalizmin, suç ve terör örgütlerinin çok önemli maddi gelir elde ettiği madde bağımlılığı geleceğimizi olumsuz etkilemektedir. Çiğli Belediyesi olarak, bilimi rehber alarak madde bağımlılığıyla mücadele konusunda öncü bir rol oynamak işitiyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerimiz olan yol, park ve alt yapı hizmetleri kadar önemli olan bu konuda da hem devletimize hem milletimize fayda sağlamak için imkanlarımız doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: Topyekün mücadele edeceğiz
“Bağımlılıkla mücadeleyalnızca akademinin değil ailelerin, toplumun, yerel ve merkezi yönetimlerin karşı karşıya olduğu çok boyutlu bir sorun. Madde kullanımı ciddi oranda artmış ve kullanmaya başlama yaşı düşmüş durumda.Bu konuda ailelere yol gösterilmeli ve çocuklara yaklaşımı konusunda bilgilendirilmeli.Ülkemizde ve kentimizde artan madde kullanımıyla topyekûnmücadele etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda madde bağımlılığıyla ilgili çözüm yolları üretmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Çiğli Belediyesi ile birlikte bu çalıştayı düzenledik. Değerli akademisyenlerimizin de katılımıyla madde bağımlılığı sürecini ve nedenlerinitartışarak çözüm yolları üretmeye çalışacağız. Toplumsal sorunlarımıza çare olacak önemli sonuçlar elde edeceğimiz inanıyorum” dedi.

 
Zeminde sıvılaşma tespiti... Bayraklı Adliyesi taşınıyor mu?
 
İzmir’de ölüme kıl payı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan asırlık çınara ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Mavişehir’de yaşayan 100 yaşındaki ...
Başkan Soyer 'yıkılacak' demişti: Mimari proje yarışması yapılacak
İzmir depreminin ardından yapılan teknik çalışmada “hasarlı” çıktığı için ...
Büyükşehir’den kamulaştırmaya dev bütçe: İki yılda 310 milyon liralık arazi!
Yeni proje ve yatırımlar için ihtiyaç duyulan her yerde arazi ve bina ...
 
Karabağlar'ın fidanlığı yeşerdi
Karabağlar Belediyesi’nin park ve bahçelerde kullanacağı çalı ve yer örtücü ...
Başkan Sandal: Tüm projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı süren ve başlayacak ...
Güzelbahçe'den soğuk havalarda can dostlara sıcak yuva
Güzelbahçe Belediyesi havaların soğuması üzerine sokak dostları için battaniyelerle önlem aldı.
 
Başkan Soyer'den Eczası Odası'na teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Eczacı Odası Başkanı ...
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi kuruldu
Ülke genelinde meydana gelen afetlerde, yaraları sarmak için tüm imkânlarını ...
Karşıyaka'da martı operasyonu
Karşıya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ve İzmir İtfaiyesi'ne ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva