HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2021 Perşembe - 12:11

Başkan Soyer 'yıkılacak' demişti: Mimari proje yarışması yapılacak

İzmir depreminin ardından yapılan teknik çalışmada “hasarlı” çıktığı için yıkım kararı verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’taki hizmet binası için yeni bir hamle geldi. Binanın yıkımına karşı çıkan Mimarlar Odası İzmir Şubesi kamusal kullanımı içeren bir yarışma düzenleme kararı aldı. Yarışmaya, Türkiye genelinde eğitim gören mimarlık fakültesi öğrencileri katılacak.

Başkan Soyer  yıkılacak  demişti: Mimari proje yarışması yapılacak

EGEDESONSÖZ- İzmir’de birçok binanın yıkılmasına ve yüzlerce binanın hasar görmesine neden olan depremin ardından yapılan teknik inceleme sonrasında “hasarlı” olduğu tespit edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıkılacağı açıklanmıştı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Konak Meydanı’nda bulunan belediye hizmet binası için mimari proje yarışması yapma kararı aldı. Türkiye genelinde mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilerin ve genç mimarların katılacağı yarışma İzmir Büyükşehir Belediye binası sanki varmış ve yıkılmayacakmış gibi düşünelerek gerçekleştirilecek. Bina ve etrafındaki alanın “kamusal kullanımını” içeren bir yarışma içeriği oluşturulacak.

YIKILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ!
Daha önce yaptığı açıklamalarda buranın mimari bir eser olduğunu ve yıkılmaması gerektiğini ifade eden oda bu hamleyle yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşlemiş oldu. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, “Belediye binası için yarışma başlatıyoruz. İçerik, kamusal alanların yeniden kullanılmasına yönelik olacak. Binaya çok dokumadan, bölgeyi değerlendireceğiz. Biz binanın yıkılacağını düşünmüyoruz. Yıkılacağı yönündeki fikir değişebilir, kararlar tekrar masaya gelebilir. Deprem sonrasında ‘orta hasarlı’ denilen şeyler gözle ve çok hızlı yapıldı. Bir ev ile binayla ilgili 15 dakikada karar verildi. Performans testleri de yapılmalıydı” diye konuştu.

BAŞKAN SOYER NE DEMİŞTİ?
Depremde belediye hizmet binasında bulunanların büyük panik yaşadığı sarsıntılar sonrasında bazı idari kısımların tavanları çökmüştü. Sonrasında yapılan açıklamada Başkan Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye binasını depremden bu yana kullanmıyoruz. Yaptırdığımız incelemede binamız az-orta hasarlı çıktı ve güçlendirilerek kullanılması önerildi. Ama biz bunu tercih etmiyoruz” demişti. “Binayı yıkıp yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı’na katacağız” diyen Soyer, “İzmir’e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak’taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur” açıklamasında bulunmuştu. 

 
Bucaspor 1928 1-1'e abone oldu
 
IMF'den Türkiye'ye enflasyon açıklaması
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Şubat 2021 Cuma 08:22

Mimarlar odası neye karşı değil? Oturulamaz raporu olan bir binanın başka bir büyük depremle kendi kendine yıkılmasını mı bekleyeceksiniz? Hem de içinde insan varken... Ayıptır beee

Yorumu oyla      2      3  
memur 18 Şubat 2021 Perşembe 22:03

BİNA KESİN YIKILMALI. YERİNE MODERN BİNA YAPILMAMALI. MEYDAN SİT ALANI. CUMHURİYETİN İLK KURULUŞ YILLARINDAKİ MİMARİ KULLANILARAK ESKİ DÖNEMİ HATIRLATAN EN FAZLA 5 KATLI BİR BİNA YAPILMALI

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 18 Şubat 2021 Perşembe 17:12

Büyükşehir belediye binası gibi bir ucubeye "mimari eser" diyen adamı nasıl mimarlar odasına başkan seçmişler hayret ediyorum. Bence acilen diploması sorgulanmalı.

Yorumu oyla      6      5  
YORUMCU 18 Şubat 2021 Perşembe 17:07

Betonu artık dokunulduğunda ufalanmaya yüz tutmuş binadan bahsediyor bu arkadaş doğru mu anladım? Kendi o harabenin içinde çalışmadığı ve her gün gitmek zorunda olmadığı için ona hava hoş!

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz 18 Şubat 2021 Perşembe 16:54

Çok çirkin bir bina zaten İzmire yakışmıyor. Mimarlar odası nasıl bu ucube bina yıkılmasın diyor anlamış değilim. Zaten depreme dayanıksız yarın yine bir deprem olduğunda ölümler olduğunda bu mimarlar odası nasıl bir açıklama yapacak çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      5      4  
İZMİR AŞIĞI 18 Şubat 2021 Perşembe 16:42

İzmirde Belediye başkanları hizmet binaları için proje yarışması yapmayı seviyor ama yarışma sonucunda uygulamaya geçemiyorlar. Konak belediyesi geçen yıllarda tepecik pazar yeri için proje yarışması yaptı sonuçlandı lakin yeni başkan o yer uygun değil dedi mevcut belediye binasını yıktırıp o sıkışık alana tekrar bina yaptırmaya karar verdi bizim belediyelerimizde proje alanı çok yarışma yap yap dur. Bence izmir'li hemşerilerimiz büyük bir projeye imza atmalı belediyeyi en iyi yönetip İzmir'e çağ atlata bilecek belediye başkanları projesi yapmalı c.s.

Yorumu oyla      4      4  
izmir şehir tiyatrosu binası olsun 18 Şubat 2021 Perşembe 16:23

binanın estetiği yok bence.. yerıne yıkılıp izmir şehir tıyatrosunun ana sahnesi yapılsın

Yorumu oyla      2      4  
SD 18 Şubat 2021 Perşembe 15:38

yeni bir Alim vakası, her gün medyatik olmak için bir saçmalık yapılır mı, git protokol fln yap öyle bari saçma yarışmanı yap, kel başa şimşir tarak...

Yorumu oyla      2      4  
guest 18 Şubat 2021 Perşembe 14:59

Bu tip simge binalar yıkılmamalı, oda doğru söylüyor. Binaya tekil olarak bakılmamalı, o bina meydanı tanımlayan, oraya insan akışı sağlayan bir bina. Caddeden geçerken nereye vardığınızı o binadan anlıyorsunuz. Mimari olarak değeri büyük. Tek bir kritere göre değerlendirme yapmamak lazım, maalesef deprem sonrası başkan çok hızlı açıklamalar yaptı. Bina üzerinde daha çok düşünüp çalışmayı hak ediyor. Gerekiyorsa güçlendirme gerekiyorsa aslına göre tekrar yapmak.

Yorumu oyla      3      7  
Mimari eser? 18 Şubat 2021 Perşembe 12:32

Yıkılmasın; oda buraya taşınsın. Deprem olduğunda "eserin" içinden kaçmak yok ama!

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den kamulaştırmaya dev bütçe: İki yılda 310 milyon liralık arazi!
Yeni proje ve yatırımlar için ihtiyaç duyulan her yerde arazi ve bina ...
Karabağlar'ın fidanlığı yeşerdi
Karabağlar Belediyesi’nin park ve bahçelerde kullanacağı çalı ve yer örtücü ...
Başkan Sandal: Tüm projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı süren ve başlayacak ...
 
Güzelbahçe'den soğuk havalarda can dostlara sıcak yuva
Güzelbahçe Belediyesi havaların soğuması üzerine sokak dostları için battaniyelerle önlem aldı.
Başkan Soyer'den Eczası Odası'na teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Eczacı Odası Başkanı ...
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi kuruldu
Ülke genelinde meydana gelen afetlerde, yaraları sarmak için tüm imkânlarını ...
 
Karşıyaka'da martı operasyonu
Karşıya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ve İzmir İtfaiyesi'ne ...
Selçuk'ta Kediler Günü'ne özel ev
Selçuk Belediyesi kedi evlerini yerleştirmeye başladı. 17 Şubat Dünya ...
Karaburun sandık başında: Halk kararını verdi!
Karaburun Belediyesi ilçe merkezinde bulunan çocuk parkının kaldırılıp ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva