HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2013 Salı - 16:25

Yüksel Bakan Avcı’ya ‘taşımalı eğitim’i sordu!

CHP İzmir Milletvekili, Milli Eğitim Bakanı Avcı tarafından yanıtlandırılmak üzere, İzmir'de ve ülkemizin genelinde taşımalı eğitimle öğrenimine devam eden öğrencilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin bir soru önergesi verdi.

Yüksel Bakan Avcı’ya ‘taşımalı eğitim’i sordu!

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmak üzere, İzmir'de ve ülkemizin genelinde taşımalı eğitimle öğrenimine devam eden öğrencilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin bir soru önergesi verdi.
 
Yüksel, “AKP Hükümetinin plansız, programsız, alt yapısız pek çok yanlışla dolu 4+4+4 eğitim modeli ve okula başlama döneminin 5 yaşa kadar çekilmesi ve taşımalı eğitim  pek çok soruna yol açtı. Sözümona yeni dedikleri eğitim modeli kendilerine “kul”luk yapacak biat edecek insan modeli yaratma projesi. Eğitim sistemi ve dolayısıyla müfredat; tartışan, merak eden sorgulayan, özgür yurttaşlar yetiştirme amacını kesinlikle taşımıyor. Ezberci, seçmeli bazı dersleri zorunlu olarak dayatan ilkel mantık hala devam etmekte. Eğitim sisteminde gerçek reform ancak öğrencilerin yaratıcıklarını ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, ezberci olmayan, “kul” değil özgür yurttaşlar yetiştiren bir müfredat ve düzenlemeleri gerektirir” dedi.
 
Yüksel sözlerine; “Siz 5 yaşındaki küçücük çocukları kendi köylerindeki okullardan aldınız, daha uzak köylere ya da bölgelere gönderdiniz. Bu eğitim öğretim döneminin başladığı günden buyana İzmir’de ciddi bir sorun yaşanmakta. Büyükşehir Belediyesinin araçlarının gittiği köylerden taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören öğrencilerimizin okullarına ulaşmalarını sağlayan servisler kaldırıldı. Bu konuda sorumluluğun,  yasa ve yönetmeliklerle Milli Eğitim Müdürlüklerinde olduğu açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, çocuklara “okuluna nasıl gidersen git eğitimine nasıl devam edersen et” demektir. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın toplu ulaşım araçlarıyla ve de tek başlarına okula gitmelerinin ne gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir hiç düşündünüz mü? Olumsuz bir durumda bunun hesabını kim verecek? Bazı köylerin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmasının ve servislerin kaldırılmasını hangi yasal gerekçeye dayandırıyorsunuz? Basına, televizyonlara, haberlere yansıyan görüntüler özellikle dar gelirli ailelerin ve çocukların ne kadar mağdur edildiğini gösteriyor” diyerek devam etti.
 
Yüksel ayrıca; “En yetkili isim İl Milli Eğitim Müdürü sorumluluğunu yerine getirmek yerine Büyükşehir Belediyesiyle polemiğe giriyor. Büyükşehir yasasıyla köyler mahalle yapıldı. Büyükşehir sınırları 1 nisandan itibaren değişecek olmasına rağmen sorumluluğu belediyeye atıyorsunuz. Belediyeyi hedef almak yerine yoksul, dar gelirli çocukların en temel haklarından birisi olan eğitim hakkının gereğini  yerine getirmelidir. Çocuklarımızı mağdur edilmiştir, aileler mağdur edilmiştir. Bu sorun acilen en kısa sürede çözüme kavuştrulmalıdır. Milli Eğitim müdürünün ve bakanlığın Bizleri bilgilendirmesini bekliyoruz” dedi.
 
Yüksel, önergede ayrıca, İzmir'de ve ülkemizin genelinde taşımalı eğitimle öğrenimine devam eden öğrenci sayısını, öğrencilerin ne kadarının milli eğitim müdürlüklerinin tahsis ettiği araçlarla okullarına ulaştığını, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulaşım hizmeti verdiği bazı köyleri taşımalı eğitim kapsamından çıkılmasının ve servislerin kaldırılmasının yasal dayanağını ve gerekçelerini, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Döneminin başladığı günden bu yana, servislerin iptal edilmesi nedeniyle kaç öğrencinin mağdur edildiğini sordu.
 
AKP Hükümetine yönelik olarak da; “Yasa yaparken dikkate almadığınız konularda, yanlışlarınızın bedelini halkımız ödüyor. Sadece bu konuda değil hemen her yasa hazırlığı sırasında, kendisi dışında hiçbir parti, sivil toplum örgütü, meslek odasının görüşlerini dikkate almadığını, alalacele yasa çıkarma çabası içinde olduklarını ve bu yaklaşımın demokratik olmadığını ve bu tür sorunlara yol açtığını” sözlerine ekledi.


İŞTE YÜKSEL’İN SORULARI
1.Ülkemiz genelinde ve İzmir'de taşımalı eğitimle, öğrenimine devam eden öğrenci sayısı kaçtır?  Bu kapsamda ve her il bazında ayrı ayrı olmak üzere, öğrencilerin ne kadarı kendi olanaklarıyla, ne kadarı milli eğitim müdürlüklerinin tahsis ettiği araçlarla okullarına taşınmaktadır?
 
2. Taşımalı Eğitim uygulamasının devam ettiği bölgelerde, bu kapsamda öğrenim gören öğrencilerin öğretim kurumlarına taşınması, ilgili yasa ve yönetmeliklerde belediyelerin mi, yasal bir zorunluluk olarak Milli Eğitim Müdürlüklerinin mi görevidir?
 
3.İzmir’de 2013-2014 Eğitim-Öğretim Döneminin başladığı günden bu yana, Taşımalı Eğitim kapsamındaki pek çok köyde öğrencilerin okullarına ulaşımları konusunda sorun yaşamakta oldukları doğru mudur? İzmir'de bu nedenle mağdur olan öğrenci sayısı kaçtır?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevindeki Alan’dan Org.Özel’e çok sert yanıt
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Balyoz davasıyla ilgili sözlerine, ...
AK Parti İzmir’de temayülün röntgeni: Ne sorulacak?
Yerel seçim öncesinde yapılacak temayül tarihi netleşti. 27 Ekim’de yapılacak ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert yolsuzluk çıkışı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk konusunda Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Gökdemir’e ‘Buca yolunda’ 700 imzalı akademik destek
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarından 700'ü ...
‘İzmir EXPO’yu kaybederse nedeni bellidir’
CHP’li Yüksel Demirsoy Gaziemir’de terk edilen ve nükleer atık barındıran ...
CHP’de yerel seçim trafiği: Adaylar sahada
Metropol ilçedeki aday adayları çalışmalarına tam gaz devam ediyor, vatandaşla ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel’den sosyal demokrasi vurgusu
Öncel: Sosyal demokrasinin temel ilkelerine inanmış bir iktidar bu gün ...
Erdoğan’dan ODTÜ çıkışı: Yol için cami bile yıkarız!
Ağaçların kesilecek olması nedeniyle üçüncü köprü yapımına karşı çıkanları ...
Karşıyaka aday adayı Ünlü: Kent akrabalığını yaratacağız!
Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Ünlü: Birlikte yöneten, birlikte ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva