HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2013 Salı - 14:04

‘İzmir EXPO’yu kaybederse nedeni bellidir’

CHP’li Yüksel Demirsoy Gaziemir’de terk edilen ve nükleer atık barındıran kurşun fabrikasına dökülen toprağın yeniden zehir kusması sonrası sert açıklamalarda bulundu ve ‘EXPO’yu kaybedersek nedeni bellidir’ dedi.

‘İzmir EXPO’yu kaybederse nedeni bellidir’

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Demirsoy, CHP İlçe başkanlığı döneminde ortaya çıkarttığı ve ‘İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’deki kurşun fabrikası hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Konuyu 2006 yılında vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası gün ışığına çıkarttıklarını söyleyen Demirsoy “2006 yılında fabrika hala faaliyet halindeyken, vatandaşlardan ‘Astığımız çamaşırlar sararıyor’ şeklinde şikayet aldık. İnanamadık gittik baktık asılan çamaşır 1 saat içinde sarardı. O dönem ilk eylemi yaptık, sağlık taramaları yaptırdık. İzmir millevekilleri aracılığıyla TBMM gündemine taşıttık. Fakat o zaman nükleer reaktörlerin çekirdeğinde bulunan ‘Europium 152’ maddesinin varlığı bilinmiyordu. Şimdi durum eskisinden çok daha vahim. Hükümet buraya döktüğü 10 bin 200 ton toprak ve çevirdiği tel örgülerle tehlikenin geçtiğini ve kentin merkezinde kalan kurşun fabrikasının İzmir’i zehirlemediğini kanıtlamak zorundadır. Üniversiteler ve Türk Tabipler Birliği taramalar  yaparak bunları kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.

İzmir'in 'Çernobil'i yine zehir kustu!

GEZİ’NİN 10 KATI DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ
Demirsoy burada depolanan nükleer atıklarını çoktan İzmir Körfezi’ni ve yer altı sularını zehirlediğini belirterek “Çocuklarımız, yani geleceğimiz tehlike altında. Yıllardır söylüyorum, 2006’dan beri yaptığım bütün araştırmaları ve dosyaları TBMM’deki bütün partilere gönderdim. Geri dönen sayısının çok az olduğunu söyleyebilirim. Tel örgülerin bittiği yerde Mustafa Kemal İlköğretim okulu var. Konuştuğumuz hocalar çocuklarda anlama sorunu oluştuğunu söylüyor.  ‘Defalarca anlatıyoruz, anlamıyorlar’ diyor. Buradan İzmir halkına seslenmek istiyorum Gezi olaylarında gösterilen tepkinin en az 10 katı bu bölge için gösterilmelidir. Böyle bir şey olabilir mi, ülkemizde nükleer santral yok, ama nükleer atık var. TAEK ölçüm yapmak için geldiğinde beyazlara büründü, koruyucu kıyafetler giydi maske taktı. Ama Gaziemir’in çocukları orada yıllarca oynadı ve çevresinde hala oynuyor. Tel örgüler nükleer atıktan koruyabilir mi böyle ironi olur mu?” dedi.



EXPO’YU KAYBERSEK NEDENİ BURASIDIR!
Konuyu bir önceki Vali, Kıraç’la görüştüğünü ve bu görüşmeleri sonrası arazinin tapusuna satılamaz şerhi konulduğunu hatırlatan Demirsoy ‘Yeni valimizle ayak üstü konuşma imkanı buldum. Kendisine konuyu ilettim detaylı bilgi vermek için randevu bekliyorum. Dökülen toprak sonrası bölgede yeniden kusma ve duman çıkışı olmuş. Bu çok normaldir TAEK’in bulduğu ‘Europium 152’ toprakta 100 yıldan önce çözülmüyor. Burada devletin acilen ‘Baba’lığını yaparak 10 milyon dolara temizleneceği söylenen bu nükleer atıklı toprağı ya kaldırmalı ya da Gaziemir’e ‘Çernobil’i yaşatan, hala İzmir’de faaliyet gösteren bu firmaya kaldırtmalıdır. ‘Herkes için sağlık’ temasıyla talip olduğumuz EXPO 2020 yolunda en büyük dezavantajımızı bence bu alandır. Eğer kaybedersek suçlu aramak yerine Gazimer’deki nükleer atık ve zehir dolu bu alana bakmak yeterlidir” dedi.

‘NÜKLEER’ PARK YAPILSIN
Gaziemir’in nükleer kirliliğe daha fazla kurban edilmemesi gerektiğini söyleyen Demirsoy ‘Burası temizlenmeli ve Gaziemir’den bir özür dilenmelidir. Buraya bir park yapılmalıdır, hatta nükleer enerjinin ve atığının ne olduğunu anlatan bir açık hava müzesi barındıran bir park yapılmalıdır. Bir Gaziemir’li olarak başkan seçileyim ya da seçilmeyeyim bu nükleer atığın temizlenmesi ve bir park olarak İzmir’e kazandırılması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzel İzmirim 23 Ekim 2013 Çarşamba 11:32

Expo'yu almaya gelince. Expo'yu alabileceğimize ben de pek ihtimal vermiyorum. İzmir'de düzgün bir kentleşme için bir çok kamulaştırma, gerçekleştirecek irade ve para lazım.Bu ise ancak hükümet iradesi ve oy kaygısı olmayan siyasetçilerle mümkün olur. Belediyelerin ellerindeki sınırlı kaynağı buralara akıtmaları, İzmirliler için olumlu olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Güzel İzmir 23 Ekim 2013 Çarşamba 11:24

Teknik Bilgi: Kurşun bir kaptaki radyoaktif maddenin radyasyonu çok büyük ölçüde engellenir. Kurşun radyoaktif maddelerin milyonlarca yıllık bozunmasının (yarılanmasının) bir sonucudur. Vücutta özellikle yağ dokusunda birikir.

Yorumu oyla      11      5  
Aranan bahane bulundu.. 22 Ekim 2013 Salı 22:09

herşeyimiz tamam expo için ikiçeşmeliğimiz kemeraltımız hazır yollarımız muhteşem belediyemiz harıl harıl çalışıyor ama alamazsak bilinki suç hükümetindir çünkü g.emirdeki nükleer atık yüzünden expoyu izmire vermezler.Güldürmeyin kendinize bu kadar gidin bir dubaiye bakın sonrada gelin izmire bakın gecekondularımıza bakın yeşilderedeki sonra konuşun syn.milletvekili expoyu alamayacağımızı siz çok iyi biliyorsunuz o yüzden hemen suçu iktidara atma yarışına girdiniz şimdiden ama yemezler herşey ortada

Yorumu oyla      13      8  
jülide 22 Ekim 2013 Salı 21:55

chp de böyle gündem oluşturabilen çalışkan belediye başkanlarına ihtiyaç var.gaziemirli bir gerçek partili olarak yüksel başkana bir şans verilmeli.çok sayıda partili olarakta bu beklenti içindeyiz.değerli genel başkanımızın ve parti yöneticilerimizin günlerdir yaptığımız çalışmalara değer vereceklerini bizi sevindireceklerini bekliyoruz.yüksel Demirsoy örneği bütün parti emekçilerinin yüzünü güldürecektir.tüm chpli arkadaşlarıma selamlar.

Yorumu oyla      13      7  
BUYURAN 22 Ekim 2013 Salı 20:19

izmirin herşeyi çok güzelde birtek ondan mı kaybedecek izmirde yollarda yolu ikiye bölen demiryolu gibi yağmur ızgaraları körfeze halen akan kanalizasyon trafik kavşaklarının yetesizliği kordonda göster melik inşaat çalışması hangi kafayla expo yu bekliyorsunuz

Yorumu oyla      20      14  
miisafiir 22 Ekim 2013 Salı 17:01

burayı temizleyemeyen devlet nükleer tesis kurma peşinde.

Yorumu oyla      24      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de yerel seçim trafiği: Adaylar sahada
Metropol ilçedeki aday adayları çalışmalarına tam gaz devam ediyor, vatandaşla ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den sosyal demokrasi vurgusu
Öncel: Sosyal demokrasinin temel ilkelerine inanmış bir iktidar bu gün ...
Erdoğan’dan ODTÜ çıkışı: Yol için cami bile yıkarız!
Ağaçların kesilecek olması nedeniyle üçüncü köprü yapımına karşı çıkanları ...
 
Karşıyaka aday adayı Ünlü: Kent akrabalığını yaratacağız!
Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Ünlü: Birlikte yöneten, birlikte ...
Bahçeli Andımız için ant içti: MHP iktidarında…
Başbakan Erdoğan'a, ''Ne yaptıysan çekeceksin, ne ektiysen biçeceksin'' ...
Piriştina'nın hedefi her noktaya eşit hizmet
Levent Piriştina belediye başkan aday adayı olduğu Buca’da altyapı sorununun ...
 
‘Twitter Meclisi’nde zirve MHP’nin, AK Parti…
Twitter'da siyasi partilerin resmi hesaplarının takip eden kişi sayısı ...
Demirtaş’tan ‘süreç’ çıkışı: İmralı’ya gitmezsek…
BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya giden BDP’li heyetine ...
On binlerce askerin beklediği haber: Erken terhis ne zaman?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 1 Ocak 2014'ten sonra askerliğin 12 aya düşürüleceğini açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva