HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2016 Salı - 15:15

Türk turizmine Almanya morali

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı BootDüsseldorf 2016 Fuarı, kruvaziyer turizmindeki arka arkaya yaşanan iptaller nedeniyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk turizmine moral verdi. 60 ülkeden 2 bine yakın katılımcının yer aldığı Fuar’da, ziyaretçiler Türk firmalarının stantlarına büyük ilgi gös

Türk turizmine Almanya morali

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin “ComeSurfTurkey” sloganıyla yer aldığı Fuar’da, Ayvalık, Dikili, Çeşme, Kuşadası ve Ege kıyılarınındeniz turizmi potansiyeli tanıtılıyor. Çeşme Kaymakamlığı, Dikili Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin yer aldığı DTO İzmir Şubesi’nin standınıher gün binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 23-31 Ocak tarihlerinde açık kalacak ve 250 bine yakın ziyaretçinin beklendiği Fuar’da uluslararası tur operatörleri, katılımcılar ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, Türkiye’nin tarih zenginliğini, doğal güzelliğini ve deniz turizmi imkanlarını anlattı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünyanın en önemli deniz turizmi buluşmasına Türkiye’nin damgasını vurduğunu belirterek, BootDüsseldorf Fuarı’nın marinalardan dalış kulüplerine, otelcilerden sörfçülere kadar herkese moral verdiğini söyledi. Güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye’ye yönelik tereddütlerin azaldığına dikkat çeken Öztürk, “Almanya’dan ülkemize 5.5 milyona yakın turist geliyor. Alman turistlerin aklına Türkiye deyince sadece güneş, kum, deniz gelmiyor. Turizmciler windsörf, kite sörf, dalış, mavi yolculuk gibi alternatif turizmi de istiyor. Bu nedenle Türkiye’den vazgeçmeyeceklerini ifade ediyorlar” dedi.

DALIŞ TURİZMİNE BÜYÜK İLGİ
Fuarda her anı ve fırsatı çok iyi değerlendirerek tanıtım yapmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, ziyaretçilere Türkiye’nin tüm kıyılarını harita üzerinde nokta noktaanlattıklarını vurguladı. Öztürk, “Çeşme’nin tanıtımı için Almanya’nın önde gelen dalış dergilerinden Taucher Net ile görüştük. Almanya’da su altı zenginliğimizin yanı sıra gastronomi ve kültür açısından da Ege’yi tanıtmak için çeşitli temaslar gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Sayın Şule Gürel ve Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Tanıtma Ataşesi Sayın Osman Şahin bize büyük destek verdi. Sektör temsilcilerinin katılımıyla Ege’de büyük bir windsörf yarışı düzenlenmesi konusu ele alındı. Ayrıca Alaçatı’da yeni bir kitesörf alanı kurulması için Alman turizmcilerle değerlendirmeler yapıldı” diye konuştu.

En büyük ilgiyi dalış stantlarının gördüğünü ifade eden Öztürk,Oda desteği ile hazırlanan Çeşme’nin sualtı zenginliğini Tahsin Ceylan’ın fotoğraflarıyla anlatan ‘İyonya’nın İncisi Çeşme’ kitabı ve Dikili Belediyesi’nin ilçedeki dalış bölgelerini gösteren broşürlerinin beğeni ile karşılandığını söyledi. Öztürk, “31 Ocak’a kadar açık kalacak BootDüsseldorf Fuarı’nda hedefimiz, yeni sezonda ülkemize bir turist daha fazla getirmek. Dünyanın en güzel coğrafyası olan Ege kıyılarının hak ettiği ilgiyi görmesi ve turizmin 12 aya yayılması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Erdoğan'a sert sözler: Yüreği işkembesine indiği için...
 
Kazdağları'nda beyaz güzellik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoksulluk sınırı 5 bin liraya dayandı
Türk-İş'in araştırmasına göre, ocak ayında 4 kişilik bir ailenin açlık ...
İTB Başkanı Kestelli’den İEF’ye Koç önerisi!
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, yılın ilk toplantısında ...
Başçı'dan faiz mesajı ve enflasyon tahmini!
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel risklerin nasıl bir hal alacağını ...
 
İzmir'deki çimento tartışmasında söz savunmanın!
İzmir’de müteahhitlerin isyanı ve Rekabet Kurumu’nun ağır cezası üzerine ...
Motorine zam geldi
Motorin fiyatlarına bu geceden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı.
Yüce’den EBSO’ya 3 istek: Şirkete ortak olun
EBSO yılın ilk meclisinde İzmir’in tarihi mirasını tartıştı. TARKEM Başkan ...
 
İzmir’in pamuk deposu zirve yaptı: Yüzde 81!
Ülkenin ilk ve tek lisanslı deposu olan ELİDAŞ’ta 2015-2016 sezonunda ...
Zorlu’dan ‘çukur’ çıkışı: Burayı alanlar…
TMSF tarafından 3’üncü ihalesinde teklif verilen Basmane Çukuru’na ilk ...
Bakan KDV iadesi müjdesi!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerine ilişkin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva