HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2023 Pazar - 12:25

Temayül yoklamasına neden girdiğini anlattı: Büyük bir partinin sıradan bir parçasıyım!

Partisinin temayül yoklamasına kendi isteği ile girmesini yorumlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurtulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum" dedi.

Temayül yoklamasına neden girdiğini anlattı: Büyük bir partinin sıradan bir parçasıyım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de düzenlenen temayül yoklaması üyelerin katılımı ile sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu aday adayı olduğu 1'nci bölge de oyunu kullandı.

Celal Atik Spor Salonu’na gelerek oy kullanımını gerçekleştiren Dervişoğlu, tüm sandıkları gezeren partililer ile selamlaştı. Basın mensupları ile de biraraya gelen Bezircili kullandığı oy sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Genel Merkez düzeyinde teyamül yoklamasına İzmir’den sadece kendisinin girmesini değerlendiren Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurtulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDİYORUZ
Diğer siyasi partilere oranla kendilerinin teyamül yoklaması yapmasının önemine vurgu yapan Dervişoğlu, “Biz üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik genel merkezimiz ile. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartlar da önemli. İYİ Parti'nin İzmir’de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim yerine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE ZAMAN KONUŞSA SALDIRIYA UĞRUYORUZ
İYİ Parti istanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen saldırıyı yorumlayan ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini değerlendiren Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı kendisine yakışan üslubun mübeselli gibi davranmıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadelerİ birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine üslubuna dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunun farkına varması lazım. Sayın Erdoğan ne zaman bizi tehdit etse biz bir saldırıya uğruyoruz. Rize'de dedi Rize'de bir saldırıya uğradık.Sayın Genel Başkanımızın evine saldırıldı, linç edilmeye çalışıldı. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ve şimdiki cumhurbaşkanı adayı bir cenazede linç edilmeye çalışıldı. Bu şartlarda ben toplumsal gerginliğe vesile olabilecek sözler sarf etmek istemiyorum ve Sayın Cumhurbaşkanının dilini ve üslubunu  düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
'AK Parti kaybetse de bırakmaz' sözlerine tepki gösteren Dervişoğlu, "Seçimin sıhhati ile ilgili endişeleri dillendirmenin bir amacı yok. Mustafa Kemal'in bir sözü vardır; Geldikleri gibi giderler diye. Geldikleri gibi gidecekler" dedi.

TEREDDÜTE MAHAL YOK
İstanbul'da yaşanan saldırının İzmir'de de yaşanması yönünde bir endişeleri olup olmadığı sorusuna yanıt veren Dervişoğlu, "Hiçbir endişem yok. Ben bu büyük milletin ferasetine, aklına, cesaretine defalarca şahit ettiğini biliyorum. Bu nedenle ne endişesi duyacağım? Vatandaşlarımız da hiçbir endişeye kapılmasınlar. Geldikleri gibi giderler! Sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler. Hiçbir tereddüte mahal yok" diye konuştu.

 
İzmir'de 30 yıllık sorunda mutlu son!
 
Millet Partisi'nden YSK'ya 'ret' tepkisi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı.. 3 Nisan 2023 Pazartesi 16:11

o yorumu kim yazmışsa doğru yazmış.. bekir hayırdır atar gider alayınız bu sizin hadii anca gidersin gel buca kasaplara hadii ..

Yorumu oyla      2      3  
bekir 2 Nisan 2023 Pazar 17:10

bekir efendiye yazan akıl yoksunu sahıs defol gıt ya da soyle adresını ben defedeyım senı terbıyesız burada sayfaya yorum yazabılırsın sahıslara yorum yazamazsın cık ortaya ulan cıkkkkı

Yorumu oyla      2      4  
Bekir efendiye 2 Nisan 2023 Pazar 15:23

Bekir efendi Hüdapar'a ne diyorsun merak ettim de.

Yorumu oyla      5      5  
bekir 2 Nisan 2023 Pazar 13:47

mhpde koltuk bulamayıp iyi partiye gectin anladık da adayınız hdp ile gousuyor sozler verıyor sen ulucusun nasıl içine siniyor ya da senelerce ulkucu değil miydin de herkesi kandırdın

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Bezircilioğlu oyu attı, mesajı verdi... Seçilen vekillere sıkı takip!
Temayül yoklamasında kullandığı oy sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti ...
İYİ Parti İzmir'de aday adayları kantara çıktı... Gözler sonuçlarda!
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda milletvekili aday adayları üyelerin kantarına ...
'Tarım sigortasını zorunlu hale getireceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Sözleşmeli üretim modeliyle hem ...
 
Kılıçdaroğlu: Saygısızlık benim varoluşuma aykırı
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Erdoğan’ın ‘muhalefet yardım yapmıyor’ sözüne CHP’li Torun’dan yanıt… Tek tek açıkladı!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep ...
Roman dernekleri kime destek verecek?
Roman Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Roman Kanaat Önderleri Fedarasyonu, ...
 
Erdoğan'dan Akşener'e: Rezene çayı öneririz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da Afet Konutları Temel Atma ...
Fahrettin Altun'dan Danimarka'daki saldırıya tepki
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk ...
Erdoğan’dan teşkilata mesaj: İzmir’i alın, bu şerefi bize nasip edin!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva