HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2013 Pazartesi - 19:23

Tatı binlerin desteğiyle Buca’ya bir dönem daha talip

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı 2014–2019 yılı Belediye Başkanlık seçimlerinde tekrar Buca Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Tatı binlerin desteğiyle Buca’ya bir dönem daha talip

İZMİR - 2009 Yerel seçimlerinde rakiplerine büyük oy farkı atarak 39 yıl sonra Buca’da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıran Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 2014 yerel seçimlerinde de partisi CHP’ye başvurup aday olduğunu açıkladı.
 
Efelerin Halk oyunları gösterisi eşliğinde Buca Belediyesi önünde toplanan sayıları binlerce Bucalının katılımıyla da gerçekleşen adaylık açıklamasında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra 40’ın üzerinde mahalle muhtarı DİSK Şube Başkanı Naci Çetin, Buca Kent Konseyi, Buca Güç birliği, Buca Lisesi Mezunları Derneği, Otokent Yönetim Kurulu, Bucalı Engelliler Derneği, İzmir Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği, Buca Pir Sultan Abdal Derneği, Buca Özel Eğitim Öğrenci ve Veli Eğitmenleri, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği, Hancı Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, FOMGED, Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Sahne Tozu Tiyatrosu, Buca Öz Rumeli Bandosu, Balkan Federasyonu, Esnaf Sanatkarlar Odası, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Bucaspor tarafları, Amatör Spor takımları, Sanatçı Cenk Bosnalı, İrfan Erdağı, Ali Çakar, Mikrop Hikmet ve Buca köylerinden gelenler yalnız bırakmadı.

 
Buca’nın çağdaş ve gülen yüzü Başkan Ercan Tatı, CHP’den aday olduğunu, hedeflerinin başında öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin Başbakanı yapmak daha sonra kendisinin partisi tarafından uygun görülürse CHP Buca Belediye Başkan Adayı olarak Buca’yı tekrar terkedilmişlik kaderinden aydınlığa çıkarma yolunda ki çabalarını sürdürmek olduğunu söyledi. Belediye binası önünde toplanan binlerce yurttaşa seslenen Başkan Ercan Tatı, Buca’da ilk kez hayata geçirilen ilkleri sıraladı.

İLKLER YAŞANIYOR
Tatı, “Biz bu belediyeyi 38 milyon TL borç ile 14 milyona indirdik. Bu arada neler yaptık. Buca’nın ilçesinin ilklerini gerçekleştirdik. İlk kez Buca’ya modern pazaryeri yaptık. Şirinyer projemiz yapılıyor. Ama sürekli mahkemelik ettiniz bizi. Sizin yaptığınız zamanda o projelerde yüzde 70 rant vardı, yapılaşma vardı. Bizde yüzde 7 yapılaşma var. Biz rant için değil için yapıyoruz bunu. Geldiğimizde kişi başına park alanı 1. 75 metre kare idi şimdi 5 metre karedir. En az kişi başına 10 metrekare olacak. Parklarımızı görüyorsunuz. Daha da örnek olacak parklarımızı yapacağız. Yörük Ali Efe Parkı, bizler bu yaşta gündüz dolaşamazdık, şimdi ise gece yarısı torunlarımız dolaşabiliyor. Sizler sayesinde dolaşıyor. Okullarımıza, camilerimize, cem evlerimize, kiliselerimize girdik, girmeye de devam edeceğiz ve çıkmayacağız. Araçlarımızı yeniledik daha da yenileceğiz. Çünkü ben köylerimin, yollarımın daha fazla araca, ve geleceğe ihtiyacı var. İkinci olimpik havuzu yapacağız. İlçemizin ilk Olimpik Yüzme Havuzunu bitirdik, açılışını sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile açacağız. İlçemize ilk kez asfalt şantiyemizi yapacağız ve kimseye göbeğimizden bağlı olmayacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kültür merkezimiz bitti açılışını yapacağız.
 
Türkiye’nin ikinci “Gezi Parkını” açacağız. Önümüzde ki kentsel dönüşümüz örnek gösterildiği bir ilçe olacağız. 2014 seçimlerinde ilçe ve örgütümüzle kol kola kapı kapı gezerek 2015 seçimlerine hazırlanacağız. 2015 seçimleri Türkiye Cumhuriyetinin en önemli sınavıdır. 2015 seçimleri 1923’ün rovanşını almaya çalışanlara verilecek ders günüdür. 2015 seçimleri, artık işiniz bitti, bizim sahte ampullere, ışıklara ihtiyacımız yok. Bizim yolumuzu Cumhuriyetin ışığı aydınlatıyor diyeceğimiz, ülkemin önünü açacak seçimlerdir. 2015 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olacağı seçimdir” dedi. 
 
BUCA’NIN TEKERİNE ÇOMAK SOKANLAR
Konuşmasını kısa kesen Başkan Ercan Tatı, binlerce vatandaşın katılımı eşliğinde yüzlerce metre kuyruk oluşturarak CHP Buca İlçe binasına doğru yürüdü. Kalabalık yüzünden sık sık yolların trafiğe kapandığı anlarda CHP Buca İlçe binasına ulaşan Başkan Tatı, adaylığını resmen kesinleştirdi.
 
Başkan Ercan Tatı’yı CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve Örgütü karşıladı. Dosyasını CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’e teslim eden Tatı’ya Bektaş başarılar diledi. Bektaş Gül, “Bir kez daha görüyorum ki CHP’nin seçim almasında hiçbir sakınca yok. Zaten ben inanıyorum, sizin bu topluluğunuz bana bunu kanıtlıyor. 2014’te yapılacak seçimler aynı zaman da Genel seçimlerin bir öncüsüdür. Bugün sayın Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı tekrar adaylığını açıklıyor. Bir dönem yetmiyor, bir dönem daha istiyorum diyor. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Bektaş Gül arkasından adaylığında kendisini yalnız bırakmayan adeta miting alanına dönüşen kalabalığa seslenen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “CHP bu dur. CHP iktidar demek. İlçe Başkanımın söylediği gibi CHP’yi temsil etmenin gururu ile yaşıyoruz. CHP Türkiye Cumhuriyetini kuranların partisidir. Bunun gururu ve onuru ile bu işi yapıyoruz. Anlı bayrağını gururla ve onurla sallayanlar burada. Anlı bayrağın içine hangi resmi koyup koymayacağını bilenler, içerisinde Mustafa Kemal’imizi koyanlar burada. Önümüzde bir yerel seçim var. Siz ve bizler CHP bayrağı olarak 1971’den bu yana tam 39 yıl sonra o bayrağı Buca Belediyesi’ne taşıdı. Teslim aldığımız belediye AKP’nin kalem dediği yerdi arkadaşlar. Sistemsizliği sistem edinmiş, her türlü birimi çarçur edilmiş bir belediyedir. Biz buna son verdik. Arkadaşlar bugün parti büyüklerimiz gün belirlediler ve bugün son gün. Mutlaka örgütümde işleri var. Ben özellikle örgütüme çok çok teşekkür ediyorum. Ben geçmişe bakmam ama geçmişi unutmam. Geçmişi biliyorum. Hiç kimse de unuttuğumu zannetmesin. Buca’nın tekerine çomak sokmaya çalışanlardan Ercan Tatı olarak hepsinden sizin adınıza hesap soracağız. İçiniz rahat olsun” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merve 5 Eylül 2013 Perşembe 10:34

Başkanımız Ercan Tatı.Sonuna kadar destekliyoruz.Buca Ercan başkanla daha güzel...

Yorumu oyla      15      9  
bfc burak 4 Eylül 2013 Çarşamba 14:47

rahat bırakın başkanı yeter artık saçma sapan şeylerle uğraşmayın gelir yada gelmez desteğiz kardeşim desteğini de veriyor elinden geleni de yapıyor bazen tek taraflı bakmayın olaylara ben bir döenm daha ercan tatı diyorum

Yorumu oyla      20      9  
KIZILÇULLU 4 Eylül 2013 Çarşamba 00:59

Ercan Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz...Devam başkanım.Seninleyiz...

Yorumu oyla      27      16  
bucali 3 Eylül 2013 Salı 18:50

demokrat yorulmayacaksin dimi inadin gecmeyecek tum zamanini sende ilce binasinda oturarak butun gun cay sigara yaparak gecirip secimde ne calistik diye ovunen birisin demek ki sanirim sadece bizim partimizde olan bir sikinti bu kendi secilenini yermek adamlar birbirine askerken biz birbirimizin cukurunu kaziyoruz ben ercan tati sempatizaniyim kendi gucumce savunurum kendi partimiz icindeki herkese de saygiliyim kenetlenme zamani diyoruz ancak birtek birbirimizi bitiriyoruz

Yorumu oyla      30      15  
zeynep 3 Eylül 2013 Salı 17:06

birkaç yorumcu yazmış sormuş bi de ben sorayım eşi oya hanım neredeydi acaba adaylık açıklamasında. acaba bir allahın kulu da neden sormamış nerede eşiniz diye. gerçi bucalılar herşeyi biliyor da neyseee :))

Yorumu oyla      25      22  
TC DEMOKRAT 3 Eylül 2013 Salı 14:54

Sedat Ergine ! Ben Bucada Oturuyorum. Sanırım Birileri İle Karıştırıyorsun.Her Kimi Kastediyorsanda Umurumda da Değil.Ne Demek İlçeye Gelin.24 Saatim Yıllarım Burada Geçti.Sendenmi Akıl Alacağım.

Yorumu oyla      29      24  
sedat ergin 3 Eylül 2013 Salı 14:36

4 5 senedir demokrat rumuzuyla yazıyorsun olmaz olmayacak gibi emin konuştun buca halkı ağzıyla konuştun bunca şeyden sonra ercan tatı tekrar başkan olursa aynı şekilde sadece yorumlarla yermek zorunda kalacaksın ben layık görüyorum benim cebimdeki parada ondan değil evimde ondan değil seviyorum ve saygı duyuyorum ilçeye gelinde emin ol ki bir mehmet süneden 10 gömlek daha iyi tip değil işleve bakın

Yorumu oyla      29      24  
TC DEMOKRAT 3 Eylül 2013 Salı 13:53

ERSİN Kardeşime ! Ersincim Merak Etme Her Şeyi Biliyoruz.Zamanı Geldiğinde,Benim Kapıma Oy İçin Geldiklerinde Gerekli Cevabı Alacaklar.Senin Ve Benim Bildiklerimizi,Çoğu Bucalıda Biliyor.Sen Zannediyormusunki, Birileri Akşam Kafasını Yastığa Koyduğunda Rahat Uyuyabiliyor. Bize Bel Altından Vurmak Yakışmaz.Belkide Aday Değişirde,Birileri İçin KAOS Yaşanmaz.Biliyorsun Siyaset Yalan Söyleme Sanatıdır.Ama Birileri Bunu Bile Beceremiyorlar.

Yorumu oyla      29      21  
Adnan 3 Eylül 2013 Salı 13:48

TC Demokrat siz hastasınız.Karnınız çok ağrıyor ve tansiyonunuz yükselmişl...Acil doktora gidin lütfen....Çok komiksiniz ya gerçekten...

Yorumu oyla      29      22  
TC DEMOKRAT 3 Eylül 2013 Salı 13:35

BUCALI VATANDAŞ Rümuzlu Arkadaş!Ercan Tatıdan Niye Korkacağımki,Sonunuzu Hazırlamayın Ne Demek.Senin Başkanın Benim Ekmeğimimi Veriyor,Suyumumu? Kiramımı Ödüyor,Vergilerimimi?Lafa Bak Yüzümüz Kalmayacakmış.Milleti Kendinizle Karıştırmayın.Bucada Hâla Düzgün,Namuslu Ve ATATÜRKÇÜ İnsanlar Bulunmakta.Yok Ya,Bir Siz Akıllısınız,Millet Enayi!Ben b.gül Gibi Birisinin İlçe Başkanlığı Yapıyor Olmasını Yakıştıramıyorum.Aynen Mevcut Başkanınızı da O Makama Layık Görmüyorum.Sen İstediğin Kadar Hikaye Anlat

Yorumu oyla      33      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 2 Eylül raporu: Kim/nereden aday?
CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın dışında ilçe belediyelerine ...
Çelik: AK Parti’den önce Kürt yoktu, Kürtçe hiç yoktu!
Kral FM'de çözüm sürecine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ...
Karabağlar’da Kürüm coşkusu: Miting gibi başvuru
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeniden talip olduğu belediye ...
 
Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday
İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Karabağlar Kent ...
Güngör Kaya Buca’da ‘büyük destek’le resmen aday
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediyesi Meclis Üyesi Mak. Müh. Güngör ...
Başkan Kocadon bu kez CHP’den aday
Bodrum’da bir süre önce DP'den istifa edip CHP'ye geçen Belediye Başkanı ...
 
CHP Çiğli’de Güneş de başkanlığa aday
CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ayhan Güneş’te aday adaylığını resmileştirdi.
Bornova Meclisi'ne genç aday
2014 yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin gençlik ...
Obama’nın kararına ilk yorum Gül’den
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva