HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2013 Pazartesi - 19:08

CHP İzmir’de 2 Eylül raporu: Kim/nereden aday?

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın dışında ilçe belediyelerine de yoğun talep oldu, 31 ilçe belediyesine 200’e yakın başkan, bine yakın meclis üyesi adayı talip oldu. Memurlar ve özel sektörde görevde yapanlarla birlikte sayının seçime kadar daha da artması bekleniyor.

CHP İzmir’de 2 Eylül raporu: Kim/nereden aday?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun şimdilik “beklemede” kaldığı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın talip, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de nabız yokladığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, eski Milletvekili Canan Arıtman ve Diş Hekimi Cemal Zafer Gürbüz de talip olurken 30 ilçe başkanlığı için ise 200’e yakın isim çıktı. İlçelerin özellikle metropollerde yer alanlarına adaylar büyük rağbet gösterdi. Bazı ilçelerde hem başkan adaylığında hem de meclis üyelerinde patlama yaşandı.
 
KONAK
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İzmir’den aldığı dosyayı Ankara’ya giderek genel merkeze verdi. Tartan’ın oturduğu koltuğa Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku, Nilay Kökkılınç, Hüseyin Mutlu Akpınar, Eski Milletvekili Sedat Uzunbay, İlçe eski Başkanı Tayfun Emre, Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Murat Bakan, İl eski Başkanı Kemal Karataş, Muhsin Kurt ve Tartan’ın danışmanı DSP eski İl Başkanı Cenap Börühan talip oldu.



KARŞIYAKA
Karşıyaka’da Belediye Başkanı Cevat Durak, üçüncü dönem de aday olabilmek için yola çıktı. Durak, dosyasını teslim aldı. Karşıyaka’da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Günsel Sağlam, Belediye eski Başkanı Cihan Türsen, İlçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Ünsalan, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Mumcuoğlu, Metin Erten ve Avukat Talat Ünlü dosyasını teslim etti.

BORNOVA
Bornova’da mevcut Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yeniden aday olurken Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Olgun Atila, Bornova Belediye Meclis Üyesi Ege Otomotivciler Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ, İl Genel Meclis Üyesi Onur Koçanalı, İlçe eski Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Enver Dündar, Büyükşehir Belediyesi eski Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Selma Nalbantoğlu, Güven Erdoğan ve Ali Darcan başkan adaylığı için dosyasını teslim etti.
 
ÇEŞME
İzmir’in turizm cenneti Çeşme’de üç dönemdir belediye başkanı olan Faik Tütüncüoğlu dördüncü dönem için yine yola çıktı. Yeni bütünşehir yasasının ardından kapatılarak Çeşme’ye bağlanacak olan Alaçatı Belediyesi’nin başkanı Muhittin Dalgıç da Çeşme’ye talip oldu. Adaylar arasında Hakan Dalokay, Hakan Kerman, Hüseyin Reşat Akbaykal, Naime Hoş, Mürsel Şahin, Ahmet Macunluoğlu, Erkan Sevinç, Mehmet Görgün, Ekrem Oran, Hakkı Berksü ve Remzi Özen aday oldu.
 
ÇİĞLİ
Çiğli’de Belediye Başkanı Metin Solak aday olurken başvuran kişi sayısı 18’i buldu. Çiğli eski Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut, eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, Sasalı eski Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Veli Kasap, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Doğan, Herkes İçin Demokrasi Derneği Başkanı Birol Soylu, eski İlçe Başkanı Ayhan Güneş, Belediye Meclis Üyesi Şeref Bektaş, Behçet Köymen, Hasan Arslan, Semra Aksu, Yekta Ünsal, Ali Karayılan, Azi Buğa, Barış Balıklaya, Ali Talak, Gürbüz Bal ve Figen Erol başvuru yaptı.

BAYRAKLI
Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ ‘yeniden devam’ derken Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Murat Haluk Öncel, Belediye Meclis Üyesi Yüksel Türker, İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Sandal, Pınar Susmuş, Gönül Ateş, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Metin Güler ve Mehmet Yılmaz adaylık için başvurusunu yaptı. Adaylık hazırlık sürdüren Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer’in de devlet memurları için tanınan sürenin sona ereceği Aralık ayında Bayraklı için başkanlık adaylığı başvurusu yapacağı öğrenildi.



GAZİEMİR
Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol adaylık başvurusunu yaparken Şenol’a altı rakip çıktı. Adkar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Fikret Kar, İlçe eski Başkanı Yüksel Demirsoy, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, Serdar Yılmaz, Mehmet Lütfi Yıldırım, Bülent Zenginobuz aday oldu.

KARABAĞLAR
Karabağlar’da Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, adaylığını törenle açıkladı. Kürüm’e rakip olarak parti içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı Anadolu Birliği Derneği eski Genel Başkanı Şehmus Kayapınar, Giritliler Derneği Başkanı Belediye Meclis Üyesi Adnan Kavur, Belediye Meclis Üyesi Suat Erdil, Belediye Meclisi Başkanvekili Salih Erkek, Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi Fahri Elmas, Erkan Büyükkaya, Yusuf Boydaş, Bedri Serter, İbrahim Kılıç ve Eczacı Ali İhsan Yıldız gibi isimler çıktı.

BUCA
Buca’da Belediye Başkanı Ercan Tatı, adaylığını düzenlediği toplantı ile ilan ederken ilçede 14 isim daha adaylık için yola çıktı. Parti Meclisi eski Üyesi Mehmet Süne, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Hıdır Uludağ, Zekiye Seda Sönmez ve Güngör Kaya, Büyükşehir Belediyesi merhum Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina, Necati İmam, Muhlis Özçelik, Öner Osmanoğulları, Ayten Karadağ, Mustafa Oktay Korkmaz, Remzi Akdemir, Aysun Önal, Hasan Nebi aday oldu.

BALÇOVA
Balçova’da Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya dışında eski PM üyesi Semra Aksakal, Hüseyin Çorlu, İsmail Yıldız, Selma Savaş Bektaş, Belediye Meclis Üyesi Şenol Aslanoğlu, Ergin Akman ve eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker göreve talip oldu.


NARLIDERE
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un dördüncü döneme talip olduğu yarışta Hasan Erdoğan, Gökhan Bal ve Engin Önen ‘ben de varım’ dedi.

GÜZELBAHÇE
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yeniden aday olurken Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur Yelekli, eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Mustafa Gürkan, İlhan Pınar ve Cem Yıldırım da dosyalarını teslim etti.

MENDERES
Menderes’te Belediye Başkanı Ergun Özgün yeniden devam kararı verirken Salim Sezgin, Neşe Doğru Söz, Urkiye İnal, Süheyla Akıncı, Bornova Meclis Üyesi Erol Mutlu, Görece eski Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti ve Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok gibi isimler göreve talip oldu.

MENEMEN
Menemen’de Belediye Başkanı Tahir Şahin dördüncü dönem için adaylığını açıkladı. Şahin’e rakip olarak Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, ve Ömer Güney rakip çıktı.
 
SEFERİHİSAR  
Seferihisar’da Belediye Başkanlığı yapan Tunç Soyer, Büyükşehir’e göz kırparken ilçesi başvuru yapmadı. İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Soyer’in dosya vermediğini açıkladı. Yetişkin, “Biz kendisiyle konuştuk. Kararımız kesin. Seferihisar’da devam edecek” dedi.

KINIK
Kınık’ta Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya’ya eski ilçe başkanları Mehmet Çetinkaya ve Ahmet Özkan rakip çıktı.
 
KİRAZ
Kiraz’da Belediye Başkanı İsmet Korkmaz yeniden aday olurken İl Genel Meclis Üyesi eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek de göreve talip oldu.

ÖDEMİŞ
Ödemiş’te Belediye Başkanı Bekir Keskin’e Uğur Bayrakçı rakip oldu

TİRE
Tire’de DP’den istifa ederek CHP’ye katılan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yeniden göreve talip oldu. Partide krize neden olan transferin yankıları sürerken, Hüseyin Akçı, Bayındır Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, İlçe eski Başkanı Mustafa Güngör, Temel Denizaslanı ve Nihat Koç aday oldu.
 
BEYDAĞ
Beydağ’da Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk’e rakip çıkmadı.
 
KARABURUN
Karaburun’da ise mevcut Başkan Serdar Yasa ‘yeniden devam’ derken seçimlerin ardından kapatılarak mahalle olacak olan Mordoğan Belediyesi’nin başkanı Ahmet Çakır ilçe başkanlığına talip oldu. İlçe eski Başkanı Mesut Karaoğlan ve Engin Ayvaz da yarışa katıldı.
 
DİKİLİ  
Dikili’de Belediye Başkanı Osman Özgüven adaylık dosyasını almadı. İçişleri Bakanlığı’nın halen daha görevine iade etmediği Özgüven’in yerine vekalet eden Yusuf Altıparmak ‘seçilerek gelmek’ için başvurusunu yaptı. İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Gök, Şerafettin Zeybek, Saygın İkiz, İl Genel Meclis Üyesi Veli Karaman, İsa Mümtaş, İsmail Tınay ve Sema Akıncı dosya aldı.
 
FOÇA
Foça’da ise Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a rakip olan eski İlçe Başkanı Osman Mert’in dahil olduğu yarışa Celal Çankaya da katıldı.

KEMALPAŞA
Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya rakip olarak Bağyurdu eski Belediye Başkanı Büyükşehir Meclis Üyesi Rıdvan Üreten, Metin Araz ve Mükremin Zilkadiroğlu çıktı.
 
BERGAMA  
Bergama’da da Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e rakip olan İlçe eski Başkanı İdris Yavuzyılmaz dosyasını teslim etti.

URLA
Urla’da Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu dördüncü dönem için çalışmalarda başlayıp aday oldu. Eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın da dosya teslim ettiği yarışa Murat Gül, Sibel Uyar, Bülent İlhan, Burak Oğuz, Kadriye Gezer katıldı.
 
TORBALI  
Torbalı’da Belediye Başkanı İsmail Uygur’a iki rakip çıktı.  Adaylık için başvuran isimler Hakkı Güney ve Fikret Akyüz.

SELÇUK
Selçuk’ta Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e rakip olarak Sebahattin İzcioğlu ve İbrahim Adıgüzel rakip oldu
 
BAYINDIR
AK Parti’li belediye başkanının bulunduğu Bayındır’da İlçe eski Başkanı Hüseyin Tamer Yanık ve Büyükşehir Meclis Üyesi Ruhi Akşan adaylık başvurusunu yaptı.

ALİAĞA

Aliağa’da Belediye Başkanı Turgut Oğuz kesin adaylık kararı verirken İlçe eski Başkmanı Özlem Şan Oğuzhan, eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Barış Eroğlu, Hayal Han ve Tamer Karaman ve Tolga Sezer aday oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali yılmaz 18 Eylül 2013 Çarşamba 13:59

narlıdere adayı engin öneni destekliyoruz.narlıderede degişim şart

Yorumu oyla      11      5  
Dr. Serpil Eslek 4 Eylül 2013 Çarşamba 09:16

Haberinizde Karşıyaka'dan Belediye Başkanı aday adayı olarak adım geçmediğinden, aday adaylığından çekildim şeklinde algılanmış. Sizin de bahsettiğiniz gibi bu süre Kamu görevlilerini kapsamamaktadır. Yasal süre belirlendiğinde aday adayı olarak gerekli müracaatı yapacağım. KAMU OYUNUN BİLGİSİNE SUNULUR.SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      13      5  
nihat başaran 3 Eylül 2013 Salı 16:08

dördüncü dönem narlıdere belediye başkanlıgına talip olan mimar abdül batura başarılar dilerim.narlıdereye imza atacak büyük projeler onu bekliyor,yolu açık olsun...

Yorumu oyla      13      6  
karabağlar halkı 3 Eylül 2013 Salı 15:41

seni tekrardan aday olarak görmek istiyoruz sevgili sıtkı başkan karabağlar seninle gurur duyuyor.!! adam gibi adam sıtkı kürüm.!!!!!!

Yorumu oyla      12      12  
cemal öztürk 3 Eylül 2013 Salı 14:13

Kadın aday istiyoruz Aliağa'da Özlem Şan Oğuzhan diyoruz. İlkeli siyasetçilerle ancak CHP ikitadı yaklayabilir

Yorumu oyla      14      6  
ersin 3 Eylül 2013 Salı 12:52

Buca için tecrübeli,yetenekli ve yıllardır Buca da siyaset yapan, Buca belediye ve İzmir büyükşehir belediye meclisinde görev almış partiliyi aday gösterecekler :)

Yorumu oyla      18      12  
smyrna 3 Eylül 2013 Salı 12:35

AMAN ERCAN TATI GİTSİNDE NE OLURSA OLSUN

Yorumu oyla      17      10  
BUCA EFSANEDİR 3 Eylül 2013 Salı 12:01

Ben herşey BUCA için diyenlerdenim ama bunu sözde değil özde söyleyenlerdenim herkesin siyasi görüşüne saygım var ama ben CHP liyim ve doğru olanında bu olduğunu biliyorum.Adayların içinde Hasan NEBİ BAŞKAN var biraz siyasetten anlayan gerçekten BUCA;lı olan doğru insanın BUCA ya yakışanın Hasan NEBİ olduğunu bilir.

Yorumu oyla      12      16  
3 Eylül 2013 Salı 11:01

şimdi herkesin karnesi ortaya çıkacak sevaplar günahlar belli olacak halkta ona göre oy verecek

Yorumu oyla      17      5  
3 Eylül 2013 Salı 10:46

Karşıyaka ya asil başkan cihan türsen çoook yakışacak

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik: AK Parti’den önce Kürt yoktu, Kürtçe hiç yoktu!
Kral FM'de çözüm sürecine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ...
Karabağlar’da Kürüm coşkusu: Miting gibi başvuru
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeniden talip olduğu belediye ...
Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday
İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Karabağlar Kent ...
 
Güngör Kaya Buca’da ‘büyük destek’le resmen aday
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediyesi Meclis Üyesi Mak. Müh. Güngör ...
Başkan Kocadon bu kez CHP’den aday
Bodrum’da bir süre önce DP'den istifa edip CHP'ye geçen Belediye Başkanı ...
CHP Çiğli’de Güneş de başkanlığa aday
CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ayhan Güneş’te aday adaylığını resmileştirdi.
 
Bornova Meclisi'ne genç aday
2014 yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin gençlik ...
Obama’nın kararına ilk yorum Gül’den
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri ...
Başkan İnce'den miting gibi adaylık başvurusu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye başkan adaylığı başvurusunu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva