HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2013 Pazartesi - 17:29

Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday

İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, Güzelbahçe Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili başvurusunu yaptı. Başvurunun ardından bir açıklama yapan Yelekli’ye engelli ve gençlerin çoğunlukta olduğu bir grup destek verdi.

Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday

İZMİR - CHP’nin tanınmış simalarından Uğur Yelekli, Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu gerçekleştirdi. Güzelbahçe İlçe Örgütü’nde ilçe başkanı Ednan Aslan tarafından karşılanan Yelekli, ilçe binası önünde kalabalık bir topluluğa hitap etti.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’nın da katıldığı açıklamaya komşu ilçelerin CHP ilçe yöneticileri de destek verdi.
Yelekli konuşmasından önce eşi Güzin, oğlu Uğurcan ve kızı Sude’yi de yanına aldı.
Yelekli, konuşmasında, önceki gün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün kutlandığını hatırlatarak, “Savaş tamtamlarının çalınmadığı herkesin barış içinde yaşadığı bir dünya umuduyla hepinizin Dünya Barış Gününü kutluyorum” dedi.

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR
Yelekli, tüm aday adaylarına başarılar dileyerek, “Şunu da özellikle belirtmem gerekir ki, seçim sürecinde hiçbir aday adayı arkadaşımın üzerinden bir söylem geliştirmeyeceğim. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İnce'ye teşekkür ederim. Kendisinin yaptığı hizmetleri daha da ileri götüreceğime söz veriyorum. Yine bu ilçenin bir değeri olan iki dönem belediye başkanlığı yapmış Ertan Avkıran var. Ne acıdır ki bir bedel ödemiş. Ne acıdır ki hak etmediği şekilde cezaevlerinde acılar çekmiş. O bizim büyüğümüzdür. Yine İlhan Pınar ve Mustafa Gürkan arkadaşımız da aday adayı. Aynı yarışın içinde koşturan atletler durumundayız. Kim aday gösterilirse gösterilsin ben o kişinin arkasına bir nefer olarak çalışacağım. Bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu. 

EN YÜKSEK OYU ALACAĞIZ
Yelekli, Güzelbahçe’nin yüksek bir oy oranına sahip olduğunu kaydederek, “Benim aday olmam durumunda iddia ediyorum ki tüm kesimlerin oylarını alarak Güzelbahçe tarihinin en yüksek oyunu alacağız” ifadesini kullandı.
Yelekli, Güzelbahçe’de aday olması durumunda birbirine kenetlenen bir kent yaratacaklarını anlatarak, “Güzelbahçe’mize her açıdan barışı getireceğiz. İlçe örgütü, belediye ve halk ile güçlü bir kent yaratacağız” dedi.

TERZİ FİKRİ VE AYDIN ERTEN
Halkın belediye başkanı olacağını vurgulayan Yelekli, “Halkla birlikte karar alan ve halkla birlikte hizmet veren bir yönetim anlayışını yaşama geçirmek istiyorum. Bu yolda iki tane idolüm var. Birincisi, bize 1970'lerin Fatsa'sından bugüne bize rehber olan Terzi Fikri Sönmez'dir. Bugünden geleceğe sesleniyoruz: Halk için hizmet ‘Fikri Sönmez’
Bir diğer rehberim, İzmir'in devrimci başkanı Aydın Erten'dir. Onun bize, bugünlere buraktığı mirası sonuna kadar sahipleneceğiz. Onlar gibi halkımızla proje üretip halkımızla hayata geçireceğiz” sözlerine yer verdi.

GÜZELBAHÇELİLERE EL UZATIYORUM
25 yıllık siyaset hayatında farklı görevler üstlendiğini söyleyen Yelekli, “25 yıllık siyaset hayatımın içinde esnaf komisyon başkanlığı, ilçe yöneticiliği, il yöneticiliği il başkan yardımcılığı, kurultay delegeliği, ilçe başkanlığı gibi örgütün her kademesinde görev aldım. CHP okulunun neredeyse her alanında görev aldım. Artık bu okuldan mezun oldum ve belediye başkanı olarak hizmet etmem gereken zamanın geldiğini düşünüyorum. Güzelbahçelilerle birlikte çok farklı bir yerel yönetim deneyimi yaşayacağımızı iddia ediyorum. Çünkü el uzatmayı, sorun dinlemeyi ve sorun çözmeyi biliyorum. Gücümü CHP’nin kurumsal kimliğinden, meclis üyelerimden, muhtarlarımdan ve sivil toplum kuruluşlarından alacağım. Ne alabilirim değil; ne verebilirim diyen bir anlayışındayım. Bunun yakın tanığı bugün burada aramız da bulunan STK temsilcisi dostlarım, genç arkadaşlarım, kadın yoldaşlarım ve engelli kardeşlerimdir” açıklamasını yaptı.

SÖZ DEĞİL ÇÖZÜM
Güzelbahçe’nin kendine özgü sorunları olduğunun altını çizen Yelekli şöyle konuştu:
“Güzelbahçe tercih edilen, yaşama istenilen bir kent. Bir bölgesi lüks yaşam içeriyor, bir bölgesi ise maalesef hala bir köy havasında. Güzelbahçe’nin gerçek yerli halkının olduğu ama yaşam koşullarının zor olduğu bir yer. Güzelbahçe’nin bütününün aynı düzeyde olmasını sağlayacak adımları atacağız. Mevcut Güzelbahçe halkının yaşamına saygı göstererek, imar planlarında yüksek katlarla oynamayarak oranın havasına önem vererek koruyarak, daha iyi şartlarda yaşaması ile ilgili planların yapılmasını sağlayacağız. Güzelbahçe’de yerinde kentsel dönüşüm olması gerek. Büyükşehir’le çalışmadan bu işi çözmek mümkün değil. Sadece parsel bazında düzenleme ile olmaz. Kentsel dönüşüm deyince TOKİ akla gelmesin. TOKİ’yi sokarak yüksek yapılara müsaade etmemiz söz konusu olamaz. Çalışılacak olan kurum Büyükşehir Belediyesidir”

GEREKİRSE EYLEM YAPACAĞIM
Yelekli, İlçeye girmek için vatandaşın gişede para ödemesinin de önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, “Biz sadece sorunlardan söz etmeyeceğiz. Sorunların çözümü için her türlü girişimi yapmaktır. Ben ilçemize girişlerin ücretsiz olması için gişelerin önünde oturma eylemi yapacağım. Belediye başkanı olduğumda ilk eylemim bu olacak” görüşünü aktardı.
Yelekli herkesi AKP gericiliğine karşı 2014 yerel seçimlerinde CHP saflarında kenetlenmeye çağırdı.

Konuşmanın ardından İzmir’de bulunan engelli dernek ve federasyon başkanları Yelekli’ye teşekkür ettiler. Etkinlikte Yelekli’ye Karabağlar Kent Konseyi Engelli, Emekli, Kadın ve Gençlik Meclisleri de destek verdi. Etkinliğe DİSK Emekli Sen 1 No’lu Şube üyeleri de katıldı.

İlçe Başkanı Ednan Aslan da, Yelekli’ye başarılar dileyerek, “Hangi arkadaşımız aday olursa olsun ilçe örgütü olarak onun arkasından gideceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERHAN ACAR 3 Eylül 2013 Salı 10:50

ATATÜRK MAHAALESİNDE 2000 DEN FAZLA İMAR AFFINDAN GEÇMİŞ OTURMA İZNİNE SAHİP KAÇAK YAPI YANİ GECEKONDU VAR TAPU EVRAKLARI MAALESEF 12 EYLÜL İHTİLALİNE KURBAN GİTTİ GÜZELBAHÇE ŞUBE OLARAK YÖNETİLDİ DAHA SONRA TEKRAR SEÇİM VS AMAM TÜM GELEN BAŞKANLAR BU MESLEYİ KULLANDILAR GÜZELBAHÇE GİBİ BİR YERDE HALA GECEKONDU YAPILARI VAR VE BAŞKAN ELİNDE ÇİÇEK İNCİR POYNUNDA POŞU GEZİOR

Yorumu oyla      11      5  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRA 3 Eylül 2013 Salı 10:24

AVKIRAN DİYORUM NEDENMİ KAPI HEP AÇIK DUURDU AVKIRAN SEÇ,M KAYBETMEDİ KAPSI HER ZAMAN AÇIKTI ODASINA ELİT İNSANLAR GİREDİ STK ELİT HANIMLAR OLURDU KÖYLÜ ŞALVARLI TEYZELER SPONTAN BİR ŞEKLDE DALARDI ODASINA BAŞKAN AYAĞA KALKAR ORDAKİ HANIMLARDA SEMPATİ İLE BAKARLARDI BU BİR RÜYA DEĞİLDİ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM YAŞADIĞIM VE 10 YILDIR AYRILMAK ZORUNDA KALDIĞIM YERDE YAŞAYIP GÖRDÜKLERİMDİ BUNLAR

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güngör Kaya Buca’da ‘büyük destek’le resmen aday
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediyesi Meclis Üyesi Mak. Müh. Güngör ...
Başkan Kocadon bu kez CHP’den aday
Bodrum’da bir süre önce DP'den istifa edip CHP'ye geçen Belediye Başkanı ...
CHP Çiğli’de Güneş de başkanlığa aday
CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ayhan Güneş’te aday adaylığını resmileştirdi.
 
Bornova Meclisi'ne genç aday
2014 yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin gençlik ...
Obama’nın kararına ilk yorum Gül’den
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri ...
Başkan İnce'den miting gibi adaylık başvurusu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye başkan adaylığı başvurusunu ...
 
Günay’dan gizemli ‘2 Eylül’ Tweet’i!
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, ...
Atila Bornova’yı yönetmek için yola çıktı
Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP Bornova'dan ...
Flaş! CHP’de büyük gün: Kocaoğlu noktayı Twitter’dan koyacak
CHP’de adaylık dosyası teslim süresinin bugün sona erecek olması gözleri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva