HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2013 Pazartesi - 18:03

Karabağlar’da Kürüm coşkusu: Miting gibi başvuru

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeniden talip olduğu belediye başkanlığı için aday adaylık dosyasını, kendisine destek veren partililer ve halkın yoğun katılımı ile CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı’na sundu. Başkan Kürüm, eşi Fatma Kürüm, çocukları ve 7 yaşındaki torunu Defne ile birlikte geldiği CHP İlçe Başkanlığı’nda, dosyasını İlçe Başkanı Polat Manduz’a teslim etti. Yoğun ilgi nedeniyle açıklamasını ilçe binasını önünde yapan Kürüm, “Projelerimizi hayata geçirmek için bir dönem daha istiyorum. Hedefimiz yüzde 100 zafer. Karabağlar’da 50 bin oy farkla seçimi alacağız” dedi.

Karabağlar’da Kürüm coşkusu: Miting gibi başvuru

İZMİR - Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’ün, aday adaylığı açıklaması büyük coşku nedeniyle adeta miting havasına dönüştü. 

- Güzelbahçe İnce'yi bağrına bastı: Adaylık başvurusuna büyük ilgi... 


CHP İlçe Başkanı Manduz, Başkan Kürüm ve eşini karşıladı, aday adaylığı başvurusu dosyasını aldı. Kürüm’ün, aday adaylığı açıklamasında, ailesinin yanı sıra CHP il ve ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimi, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Açıklamasını parti binası önünde yapan Kürüm’e, coşkulu kalabalık, “Ezenin karşısında, ezilenin yanında”, “7’den 70’e herkesin Başkanı”, “5 yıl daha”, “Karabağlar seninle gurur duyuyor” sloganları ve pankartları ile destek verdi. Karabağlar’da 5 yılda büyük değişim yarattıklarını belirten Kürüm, “Devam eden yatırımların ve yapılacak projelerin tamamlanması içi bir dönem daha istiyorum” dedi.

 
Göreve geldiklerinde Karabağlar Belediyesi’nin bir hizmet binası dahi olmadığına dikkati çeken Kürüm, büyük projelere, tasarruf anlayışıyla imza attıklarını, Karabağlar’ı geleceğe taşıdıklarını söyledi. Kürüm, şunları söyledi: “Bu süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, Karabağlar Belediyesi’nin koşullarını biliyordunuz, bir hizmet binamız dahi yoktu. Hatta ilk imzamı parkta bulunan bir bankta atmıştım. Burada 4,5 yıl içinde, sizlerle birlikte çok şey yaptık. Karabağlar’ın her karış toprağında alın terimiz var. Karabağlar’da her yaptığımız işin en iyisini yaptık. 1200 öğrenciye hizmet veren eğitim merkezi KARBEM’i hizmete açtık, Gıda Bankası ise 1300 aileye ulaştık, destek olduk. Yeşil alanlarımızı 350 bin metrekareden, 750 bin metrekareye çıkardık. Seçim öncesi tüm taahhütlerimizi yerine getirdiğimiz gibi taahhüt etmediğimiz pek çok çalışmaya da imza attık. Sosyal belediyecilik anlayışımızla takdir topladık. Uzundere’de sadece Karabağlar’ın değil, İzmir’in, Türkiye’nin projesini hayata geçirdik. Önümüzdeki aylarda hizmete açarak, 1500 kişiye istihdam sağlayacak bu proje artık sadece bizim projemiz değil. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim projemiz ne aşamada” diye, önceki gün Kuşadası’nda sordu. Ekim ayında hizmete açacağız”

Önümüzdeki 5 yılda projelerinin hız kez kesmeden süreceğini belirten Kürüm, amacının İzmir’i modern şehircilik anlayışıyla, İzmir’le bütünleştirmek olduğunu söyledi. Mobilyayı marka yapma, eğitim seviyesini daha da yükseltmek gibi pek çok projeleri olduğuna dikkati çeken Kürüm, “Bugüne kadar Karabağlar’ın yarınlarını inşa ederken, rantçılara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Taşeronu sokmadık, sokmayacağız. Karabağlar’da sizlerin desteği ile çalıştık, ürettik. Hizmet yarışında bundan sonra da sizlerin desteğini istiyorum. El ele vererek, birlikte yürüyelim istiyorum. Karabağlar’da yüzde 100 zafer istiyorum. 50 bin oy farkla bu seçimi almak istiyorum” dedi.

 
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Manduz ise aday adaylığını açıklayan Kürüm’ü tebrik etti, başarılar diledi. Konuşmasında hükümeti sert bir dille eleştiren ve Başkan Kürüm’ün 4.5 yılda Karabağlar’da takdir edilmesi gereken büyük hizmetler ürettiğine, projeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Manduz, “Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ‘ben yeniden adayım’ diyor, yolu açık olsun. Adaylığı kesinleştiğinde, ben ve örgütüm aslan gibi arkasında durup çalışacağız” diye konuştu.
 
Başkan Kürüm, eşi Fatma Kürüm ve İlçe Başkanı Manduz, barış mesajları vererek, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hatırlatarak, güvercin uçurdu. Konuşmaların ardından topluluk, 10. Yıl marşını hep birlikte söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalansa söyleyin 4 Eylül 2013 Çarşamba 12:49

arkadaşlar bir chpli olarak söylüyorum. karabağların adayı SAlih Erkek gösterilmezse orayı kazanmamız imkansız gibi. adam yılların partilisi ve partimize büyük katkısı olacak. yeminle akpee ye geçse onu aday ederlerdi ya kimdir sıtkı kürüm bizi bitirdi bu adam. şahsına konuşmak da yakışmaz oda partilimiz ama yeter. aşada yazmış brii ne güzel, ticaret hayatına dönsün demiş helal vallahi

Yorumu oyla      15      5  
GAZİ 4 Eylül 2013 Çarşamba 10:09

DESTEKSİZ BAŞKAN SITKI KÜRÜM. İŞÇİLERİYLE ADAYLIK GÖSTERİSİ YAPAN TEK İNSAN

Yorumu oyla      16      5  
murat 3 Eylül 2013 Salı 16:19

sayın başkanım yolunuz kapalı olmasını Karabağları kaybetmemek için istiyorum. ticaret hayatınıza geri dönmeniz hem sizin hem de partimizin geleceği açısından hassas bir konu.

Yorumu oyla      29      8  
biliyoruz 3 Eylül 2013 Salı 14:45

dosya teslimine gelen 300 kişinin en az 200'ü belediye çalışanıydı. araç kaldırıldı izinler verildi. yapmayın lütfen

Yorumu oyla      35      7  
murat konya 3 Eylül 2013 Salı 14:30

yazmak pek adetim değil ama fikir vermek istiyorum. benim gibi yüzlerce okur bu haberleri ve yorumları okuyor,yorumlara da katılıp katılmadığı yönde oy veriyor. sizlerde birbirinize laf yetiştirmeye çalışacağınıza yorumlara yapılan değerlendirmeleri takip edin. benim buradan çıkardığım sonuç mevcut belediye başkanının olur alamamasıdır... Herkese teşekkürler

Yorumu oyla      34      7  
Bilmeden cevap verme 3 Eylül 2013 Salı 14:07

bahsettiğin insan zamanında 32 bin farkı mardinli vatandaşların, abdurrezak erten ve salih erkek sayesinde yaptı. karslılar, tokatlılar, siirtliler ağrılılar vs bunların hepsini kim partiye katkı sağlattı biliyorsundur herhalde ;))

Yorumu oyla      34      7  
cevap veriyorum 3 Eylül 2013 Salı 13:13

birisi cekenler diye yorum yapmış 50 bin farkla nasıl kazanacak diye ben sana hatırlatayım 2009 dan öncede akp 12bin oyla birinci partiydi neoldu sıtkı başkan geldi 32bin farkla şeçimi kazandı.şuda unutulmasınki akpden 5tane meclis üyesi chp katıldı ve dedilerki sıtkı başkanla elele güzel günlere lütfen yorum yaparken biraz araştırın ve gerceklerle yüzleşin.!! ve mevcut başkan 50 bin fark atarız diyorsa ben bu adama güvenirim aslanlar gibi oyumu veririm.tekrardan sıtkı başkanın yolu açık olsun..

Yorumu oyla      14      32  
komedi 3 Eylül 2013 Salı 12:06

olumsuz yorum yapanlara bile iyiliğin dokunmuştur diyen arkadaş acaba sıtkı bey 4 yıldan beri kaç defa halktan biriyle görüştü ki? başkanlık makamında hangi gün halk günü yaptı. ben 5 defa randevu talep ettim ama hiç bir zaman geri dahi dönülmedi. hangi gün karabağların herhangi bir sokağında gezdiğini gördünüz? yok işte keşke bunların aksi olduğunu bilsek de ilçe belediye başkanımızın arkasında durabilsek?????????

Yorumu oyla      52      6  
adamın hasısın::!! 3 Eylül 2013 Salı 11:31

evet adamın hasısın sıtkı başkan.!!sevgili başkan senin rakibin sensin.yemin ediyorum sana BİZ KARABAĞLAR HALKI OLARAK ARKANDAYIN..ŞUNUDA BİLİYORUZ Kİ SANA OLUMSUZ YORUM YAPANLARADA SENİN İYİLİĞİN DOKUNMUŞTUR.!!AMA İNSAN OĞLU İŞTE NE YAPARSIN HEPSİ BİR DEYİL.!!!

Yorumu oyla      15      48  
ÇEKENLER :) 3 Eylül 2013 Salı 10:55

Merak ediyorum sıtkı bey gerçekten 50 bin oy farkla seçimleri nasıl kazanacak. genelde zaten onun yüzünden karabağlarda akpnin gerisinde kaldık. bence uygun birisiyle örneğin salih erkekle iş birliği yapmalı ve kendi çapında olan desteğini sunmalıdır. sıtkı beyle bu seçimi kazanmamız imkan dahilinde değildir. görüşlerim bu teşekkürler egedesonsöz...

Yorumu oyla      55      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yelekli ‘Güzelbahçe’ye barışı getirmek’ için aday
İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, Karabağlar Kent ...
Güngör Kaya Buca’da ‘büyük destek’le resmen aday
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediyesi Meclis Üyesi Mak. Müh. Güngör ...
Başkan Kocadon bu kez CHP’den aday
Bodrum’da bir süre önce DP'den istifa edip CHP'ye geçen Belediye Başkanı ...
 
CHP Çiğli’de Güneş de başkanlığa aday
CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ayhan Güneş’te aday adaylığını resmileştirdi.
Bornova Meclisi'ne genç aday
2014 yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin gençlik ...
Obama’nın kararına ilk yorum Gül’den
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri ...
 
Başkan İnce'den miting gibi adaylık başvurusu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye başkan adaylığı başvurusunu ...
Günay’dan gizemli ‘2 Eylül’ Tweet’i!
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, ...
Atila Bornova’yı yönetmek için yola çıktı
Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP Bornova'dan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva