HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2022 Cumartesi - 13:06

Tarım ve suyun geleceği Ödemiş’te konuşulacak

Ege Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ödemiş, 23 Kasım’da “Küçük Menderes Havzasında Tarım ve Suyun Geleceği” paneline ev sahipliği yapacak. Tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri tarımı, iklim krizini ve susuzluk tehlikesini Ödemiş’te konuşacak.

Tarım ve suyun geleceği Ödemiş’te konuşulacak

İzmir Tarım Grubu’nun havza sorunları etkinlik dizisinde bu kez Küçük Menderes havzasının sorunlarına Ödemiş Belediyesi ve İzmir Tarım Grubu işbirliğiyle ışık tutulacak. Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23 Kasım 2022 Çarşamba günü “Küçük Menderes Havzasında Tarım ve Suyun Geleceği” paneli yapılacak. 

Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde 13.00’de başlayacak panelin açılış konuşmalarını İzmir Tarım Grubu adına gazeteci-yazar İsmail Uğural, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ziraat Odaları İzmir Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Elvin Sönmez Güler, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yapacak.

Panelin ilk oturumunda 13.30-15.00 arası Küçük Menderes Havzasında tarımın geleceği ele alınacak. Dr. Hüseyin Akdemir moderatörlüğündeki oturumda Ziraat Mühendisi Özkan Akgün, Mehmet Doğan, Küçük Menderes Stratejik Plan hazırlama ekibinden Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve İzmir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç sunumlarını gerçekleştirecek.

15.20’de başlayacak ikinci oturumda ise tüm havzayı bekleyen susuzluk tehlikesine dikkat çekilecek. Küçük Menderes Havzasında Suyun Geleceği oturumunda Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tomar moderatörlük yapacak. 

Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı ve Küçük Menderes Sulama Birliği eski Başkanı Özay Kaptan, Tarım ve Orman Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Şener Özçelik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Aşık ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan, Küçük Menderes havzasındaki su durumu, sulama projeleri ve sulamayla ilgili çözümleri konuşacak.

ERİŞ: “TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”
Tarım ve hayvancılıkta üreten belediyecilik projelerinin yanı sıra üreticinin sesi olmak ve çözümleri birlikte geliştirmek üzere çalıştıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Dünyanın en verimli topraklarında tarımın sürdürülebilir olması, üreticinin doğduğu yerde doyup emeğinin karşılığını alması biz taşın altına elimizi koyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonuyla uyumlu biçimde belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurarak başladığımız bu destek yolculuğunda sulama çalışmaları, üretim yollarında rekor miktardaki düzenlemelerimiz, üreticimize örnek ve öncü olmak adına kurduğumuz üretim tesislerimiz ve atalık tohumlarımızı çoğaltmaya yönelik hamlelerimizle ilerliyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz ay süt ve süs bitkilerinde olduğu gibi üreticimizin sorun ve talepleri için seslerini duyurmalarını sağlamak için etkinlikler düzenliyor, fuar ve sergi gibi organizasyonlara tam destek veriyoruz. Şimdi de İzmir tarımı için önemli etkinliklere ve çalışmalara imza atan İzmir Tarım Grubumuzla birlikte hepimize hayat veren Küçük Menderes Havzası’nın tarımdaki geleceğini ve hissetmeye başladığımız susuzluk tehlikesini değerlendireceğiz. Bilim insanlarımızla birlikte tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri tecrübelerini ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşacak. Belki de bir çıkış yolu için yol haritasının ilk adımlarını Ödemiş’ten atmış olacağız. Bu verimli topraklarda, böylesine çalışkan üreticilerimizle tarım ve hayvancılıkta her şeyin daha güzel olması, yerelde kalkınmanın sağlanması hepimizin ortak dileğidir. Bu anlamda 23 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek panele havzamızdaki tüm çiftçilerimizi, toprağa ve doğaya gönül veren herkesi bekliyoruz” dedi.

 
Başvuru noktası oluşturuldu... Engellilere indirimli otopark hizmeti!
 
AK Partili Kaya sahada... CHP'ye rağmen üniversiteyi Karabağlar'a kazandırdık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başvuru noktası oluşturuldu... Engellilere indirimli otopark hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli yurttaşların İZELMAN otoparklarından ...
Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı semineri İzmir’de yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 21-25 Kasım tarihleri arasında Akdeniz'de ...
Bayraklı’da çocuklardan 'birlik' kararı!
Bayraklı Belediyesinin ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu kapsamında ...
 
Konak, kadına şiddete karşı tek ses!
Dünya çapında Dominikli Mirabal Kız Kardeşlerin anısına adanan “25 Kasım ...
IF Wedding Fashion başlıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 22 ...
İZELMAN’da TİS süreci başlıyor… İşçilerin talepleri neler?
İZELMAN’da önümüzdeki ay başlayacak olan TİS görüşmeleri öncesinde hazırlanan ...
 
Buca'da vergi ödeme artık daha kolay!
Buca Belediyesi, vatandaşlara vergi ödeme konusunda büyük kolaylık getiriyor. ...
Başkan Çerçioğlu, Akbük'ün 28 yıllık sorununu çözüyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hizmet odaklı ve kalıcı ...
Yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva