HABERLER>GÜNCEL
20 Kasım 2021 Cumartesi - 08:01

Tam 30 yıl sonra kulübüne döndü... Kaptanıydı aşçısı oldu!

İzmirspor'un eski yıldız futbolcularından Bülent Dalkılıç, 1991 yılında Göztepe'ye transfer olduğunda vedalaştığı lacivert beyazlı kulüpte artık aşçı olarak görev yapıyor. Yıllar sonra yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşayan Dalkılıç, "Burası benim evim. Gençlerle genç olmak, İzmirspor'un havasını solumak çok güzel. İzmirspor'un şampiyonluğuna katkıda bulunabilirsem, ne mutlu bana" diyor

Tam 30 yıl sonra kulübüne döndü... Kaptanıydı aşçısı oldu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bakmayın siz İzmirspor'un Bölgesel Amatör Lig'de olduğuna... Lacivertli beyazlı takım, Profesyonel Lig kurulduğunda, ligin ilk golünü atan takımdır. O golün altında Özcan Altuğ imzası vardır. Fakat kader İzmirspor'u amatör kümeye sürükledi. Yıllardır yeniden 3. Lig'e dönmek için çırpınan İzmirspor'dan o kadar çok yıldız futbolcu geçti ki, say say bitmez. Onlardan biri de Bülent Dalkılıç'tır.

İZMİRSPOR TARİHİNE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

1982 yılında İzmirspor formasını giymeye başlayan Bülent Dalkılıç, 1986-87 sezonunda şampiyon Kuşadası Gençlik'te bir sezon oynadıktan sonra tekrar kulübe döndü. İzmirspor savunmasının değişmez ismiydi, takım kaptanıydı. Goller attı, attırdı; İzmirspor'un şanlı tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 1991'de Göztepe'ye transfer oldu ve iki yıl sarı kırmızılı formayı giydikten sonra futbolu bıraktı.

FUTBOLUN USTALIĞINDAN YEMEKLERİN EFENDİLİĞİNE...

Yeşil sahalara veda ettikten sonra aşçılık yapmaya başlayan Bülent Dalkılıç, bu alandaki ustalığıyla da aranan bir aşçı oldu. 58 yaşındaki futbolun ustası, yemeklerin efendisi Bülent Dalkılıç, tam 30 yıl sonra, kaptan olarak ayrıldığı İzmirspor'a aşçı olarak döndü. Eski başkanlardan Emin İşletir'in önerisiyle, bugünkü Başkan Nedim Topaloğlu'nun İzmirspor kulübünde aşçı olması için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayan Bülent Dalkılıç, üç haftadır lacivert beyazlı kulüpte takımı doyuruyor. Kahvaltıdan et yemeklerine, sebzeden dünya mutfağının seçkin yemeklerine kadar futbolculara sayısız sunum yapan Dalkılıç, sadece futbolcuları doyurmakla kalmıyor, İzmirspor formasının ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor onlara...

BÜLENT DALKILIÇ GELDİ, TAKIM ÜÇ MAÇI DA KAZANDI

İzmirspor'a çeyrek asırdan fazla bir zaman sonrası dönmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bülent Dalkılıç, "Gençlerle genç olmak, İzmirspor'un havasını solumak, çok güzel bir şey. İzmirspor'u meğer çok özlemişim" diyor ve duygularını şöyle özetliyor:

"İzmirspor, benim yuvam, evim. Bu yuvadan iki kez ayrıldım, iki kez takım küme düştü. Askere gitmem gerekiyordu, askere gittiğimde takım 3. Lig'e düştü. Askerden döndüm, takımı şampiyon yaptık. 1991'de Göztepe'ye transfer oldum, İzmirspor o sene de küme düştü. Ben yokken, takımın küme düşmesi hep içimi acıtmıştı. Bugün takımım BAL Ligi'nde. Ben bu kez İzmirspor çatısı altında aşçı olarak bulunuyorum. Kulüpteki varlığımla umarım, eskisi gibi uğur getiririm. Yine beraberim takımımla. İlginçtir ve çok güzel bir duygudur ki, takımımız çıktığı üç maçı da kazandı. Demek ki yaptığım yemekler futbolcu kardeşlerime iyi geldi. Bülent Dalkılıç, tüm İzmirspor camiasıyla birlikte bu yıl inşallah şampiyonluk sevinci yaşayacak. Hayattaki en büyük arzum budur. Allah bana o mutluluğu yaşatacak inşallah."

 
Ege Üniversitesi'nde ikinci 'Budak' dönemi
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümden acıdır 'yalnız' ölmek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaban kahraman 28 Haziran 2022 Salı 00:40

Çok güzel bir açıklama eski bir İzmir li sayılırım 1977-1981 yılları arasında Ege üniversitesi işletme fakültesin de öğrencilik hayatım oldu İzmir bana çok şey öğretti unutamam mümkün değil

Yorumu oyla      2      3  
BAŞAR İVİT 20 Kasım 2021 Cumartesi 21:24

HARBİ İZMİRSPORLU BÜLENT DALKILIÇ AĞABEYİM YUVANA HOŞ GELDİN.FUTBOLCU KARDEŞLERİMİZ SENİ CANKULAĞI İLE DİNLERLESE ÇOK ŞEY KAZANIRLAR.FUTBOL GÜÇ,BECERİ,ZEKA VE TECRÜBE OYUNUDUR.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Üniversitesi'nde ikinci 'Budak' dönemi
Yayınlanan Resmi Gazete kararına göre Prof. Dr. Necdet Budak, ikinci kez ...
Afrin'e füze saldırısı: 3 can kaybı
Terör örgütü PKK/YPG, Afrin kent merkezine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ...
Diyanet'ten 8 cami açılışı birden
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bingöl'de 8 caminin açılış törenine ...
 
İzmir'deki operasyonda 7 tutuklama!
İzmir'in Menemen ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına ...
24 yaşındaki Rus turist denizde boğuldu
Antalya'nın Gaziapaşa ilçesinde tatil yapan 24 yaşındaki Rus vatandaşı ...
Yurt dışına kaçıracaklardı... 552 sikke ele geçirildi!
İzmir'de bir kamyonda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 552 ...
 
Erzurum'da 5,1 büyüklüğünde deprem!
Erzurum Köprüköy'de saat 15.40'ta 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana ...
'Komutanım' deyip vatandaşları dolandırdı
Şanlıurfada kendini karakol komutanı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı ...
Rıza Bey Apartmanı davasında mahkeme salonu karıştı!
İzmir depreminde, 36 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva