HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2022 Cuma - 17:23

Söz girişimcilerde! Alsancak yeniden şekillenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenen Şehrini Geliştir Projesi kapsamında jüri sunumu ve kapanış töreni İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda konuşan Özuslu, kentte yaşayan herkesin ulaşım anlamında sıkıntı yaşamaması için çalıştıklarını vurguladı. Öte yandan Başkan Vekili Özuslu, sunumlarla beraber Alsancak’ın şekilleneceğini vurguladı.

Söz girişimcilerde! Alsancak yeniden şekillenecek

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan Ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye Tarafından “Akıllı Ve Sürdürülebilir Ulaşım” Temasıyla Düzenlenen “Şehrini Geliştir Projesi” Girişimcilik Yarışması’nın jüri sunumu ve kapanış töreni gerçekleştirildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu'un yanı sıra birçok girişimci katıldı.

ÖZUSLU: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz girişimcilik merkezi, şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için öncelikli olarak ekonomik anlamda çalışmalar üreten bir kuluçka merkezi. Girişimci ruhun desteklenmesinin öneminin farkında olan merkezin 2022 teması sürdürülebilir ve akıllı ulaşım olarak belirlenmiş ve bu yenilikçi dönüşümün sağlanması hedeflenmiştir. Büyük kentlerimiz her geçen gün artan nüfus nedeniyle kentsel yönetim bağlamında büyük sıkıntılar ile yüz yüze gelmekte, geleneksek ulaşım çözümler noktasında yetersiz kalmaktadır. Bu yılki tema yenilikçi fikirlere oldukça ihtiyaç duyduğumuz ulaşım ve sürdürülebilirliğe hizmet etme konusunda oldukça önemlidir. Bu seneki programla ulaşımda enerji verimliliği, ulaşım- çevre, kentsel lojistik, girişim sayısını arttırılması ve iş fikirlerinin olgunlaştırılmasına yönelik gerekli desteğin sağlanmasına katkı sunulması amaçlanmaktadır. İBB olarak kentte yaşayan herkesin sokağa çıktığı andan evlerine dönene kadar ulaşım anlamında sıkıntı yaşamamaları için var gücümüz ile çalışıyoruz.  Bugün burada sunumlarını izleyeceğimiz ve Alsancak bölgesinde hayata geçirilecek potansiyel güçlü vizyon girişimlere yönelik ‘Şehrini Geliştir Girişimcilik’ yarışmacılarını fikirleri bizim ve sektör katılımları için oldukça kıymetli. Programımızın devamlılığı açısından Akıllı ve sürdürülebilir ulaşım temasının ikincisini ayağını hayata geçireceğiz. Güzel İzmir’imizin her köşesinde doğa ile uyumlu ulaşım araçlarını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.  Bir kenti değiştirmek istiyorsanız o kenti, o kentte yaşayan insanlarla değiştirmek zorundasınız. Sayın Başkanımız Tunç Soyer’in ortaya koyduğu demokratik katılımcı yönetim anlayışılını en güzel örneğini bu salonda yaşıyoruz” dedi.



YÜCETÜRK: BU PROJEDE  YER ALMAYI…
Ford Türkiye İş Yerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Projeye katılan yarışmacılarımızın sunumları eminim ki hepimizin ufkunu açacak. Ben biraz daha şirketimizi sizlere anlatarak ilerisini renklendirmek isterim. Türkiye’de otomotiv sektöründe 60 yılı aşkın bir süredir tecrübemizi ortaya koyuyoruz. Geçmişten beri ortaya koyduğumuz yatırımlarımızla değerlerin takipçisi değil öncüsü oluyoruz. Bugün burada geleceğin şehri ile ilgili bu projede yer almayı da her zaman ilkleri yaratmamıza borçluyuz. Akıllı hale getirme vizyonumuz sayesinde, geleceğin elektrikli bağlantılı ve otonom araçlarında öncülüğü hedefliyoruz. Bir yandan iklim krizi, kalabalıklaşan şehirler, diğer yandan sürdürülebilir bakış açısı, dijitalleşmeye zorlayan yükselen değişim ve dönüşüm gibi kavramlar… Tam da bu noktada akıllı hareketlilik konusunda vizyonumuz öncü bir ekosistem sağlayıcısı olmak üzere belirledik. Her geçen bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Daha temiz, daha güvenli, daha akıllı ve herkesin rahatça ulaşabileceği ulaşım çözümleri yaratma motivasyonu ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birinci olan Kanguru ekibine ödülünü verdi. İkinciliği kazanan Mayna ekibi ödülünü Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk’ten, üçüncülük ödülünü kazanan Cyboard ekibi ise üçüncülük ödülünü TÜSİAD Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek’ten aldı.
Dördüncü olan Ekip 3D’ye ödülünü Ford Otosan İnovasyon ve Yeni Girişimler Direktörü- Driventure Genel Müdürü Canalp Gündoğdu verdi. Beşinci olan Küpiz’e ödülünü EGİAD Melekleri Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, altıncı olan Devamapp ekibine ödülünü de WRI Kıdemli Yöneticisi Dr. Çiğdem Çörek Öztaş takdim etti.

 
Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
 
Göztepe'de Kahraman gitti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 24 Haziran 2022 Cuma 22:40

Kokumatik projesi yapılması gerekiyor. Her evin penceresine saat kulesi şeklinde Kokumatikler yapılsa guzel olur. Koku sayesinde Parisden sonra izmirde parfumde mark olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Barış Tezer'e vefa
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Karşıyaka taraftarı Barış Tezer’in ...
Bergama'da Ahmet Şafak rüzgarı
86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali'nin 4. gününde Cumhuriyet Meydanı'nda ...
Büyükşehir’den Bayraklı çıkarması
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; İzmir Büyükşehir Belediyesi daire ...
 
Bergama Festivali'nin 4. gününden dolu dolu görüntüler
Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliğine sahip Bergama Kermes Festivali’nin ...
Karşıyaka'da 96'ncı yıl coşkusu!
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka ...
Büyükşehir'den yangınlara karşı önemli uygulama... Tek tuşla ihbarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen yıllardaki orman yangınlarının ardından ...
 
Büyükşehir'den engelleri aşacak eğitim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
Kemalpaşa'nın Mola Evi'ne ilgi büyük!
Kemalpaşa Belediyesi’nin, özel gereksinimli bireyler için faaliyete geçirdiği ...
Aşıklar Şöleni’nde türküler geçidi
Buca Belediyesi, Anadolu’nun en önemli değerlerinden biri olan aşıklık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva