HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2022 Çarşamba - 10:51

Soyer'in fatura eleştirisine AK Parti'den tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZSU binasına asılan ve İZSU'nun elektrik giderlerini içeren fotoğrafı, ‘Bu Fotoğraf her şeyin özeti” ifadeleriyle paylaşmasına sert tepki gösterdi.

Soyer in fatura eleştirisine AK Parti den tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medya hesabından İZSU binasına elektrik ile ilgili asılan yazının fotoğrafını paylaşması tepkilere neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar,  İzmir’de her yağmur yağışında meydana gelen sel ve su baskınları, körfezin kirliliği ve kokusu, ulaşım sıkıntısı, ihalelerde yaşanan yolsuzluklar, terör örgütü yandaşlarının işe alınması gibi birçok olumsuz tablo olduğunu vurguladı. Kırkpınar, “Tüm bunların müsebbibi ve çözüm merci olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in böyle bir fotoğraf paylaşıp algı yaratması utanç vericidir. Soyer öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve İzmir’in İzmirli hemşerilerimizin sorunlarını çözmekle mükelleftir. Türkiye’nin üçüncü büyükşehri olan İzmir’imizde her yağmur yağdığında sel ve su baskınları yaşanırken, ‘körfezde yüzeceğim’ diyerek var olan koku ve kirlilik problemi halen devam ederken, Buca Metrosu ihalesinde yolsuzluk yapılırken, terör örgütü yandaşları Belediyede işe alınırken, kanalizasyon sularının yağmur suları ile karışarak denizi nasıl kirlettiği ortadayken, bunca sorun ve sıkıntının müsebbibi olan biri bu konularla ilgili olarak en son fikir beyan edecek kişidir. Bu fotoğraf her şeyi anlatıyor söylemi; pişkinlik ve vurdumduymazlıktır. Soyer’i ve İzmir'deki onlarca problemi onlarca fotoğrafla ifade etmeye kalsak yine de yetersiz kalırız” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye bütçesinin heba edilip, borç batağına sürüklendiğini de hatırlatan Milletvekili Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10 milyarlarca bütçeyi kullanıp belediyenin borçlarını 2'ye 3'e katlayan ve bunun karşılığında Metro ihalelerini yandaşlarına peşkeş çeken Soyer’e bu müflis belediyeciliğinin fotoğrafını hatırlatmak isteriz. Seferihisar’ı nasıl bir borç batağına sürükledi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de aynı bataklığın içerisine sürüklediğinin fotoğrafını göstermek isteriz. Sayın Soyer; Deveye ''Boynun neden eğri?'' diye sormuşlar; ''Nerem doğru ki!'' demiş. Sizin doğru bir yeriniz var mı ki başkalarını eleştiriyorsunuz. Aynaya bakın tüm yolsuzluk ve hukuksuzluklarınızı ve beceriksizliklerinizi göreceksiniz.”

“BİZİM İÇİN ASLOLAN VATANDAŞIMIZDIR”
Vatandaşların faturalarla ilgili eleştirilerini baş tacı ettiklerini ve öncelikleri arasında olduğunu belirten Kırkpınar, “Özellikle elektrik faturalarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine en düşük kademe tarifenin miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı bir parça rahatlatacaktır. Gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyoruz. Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır ve ne istediğidir. Milletimizin her derdi, her acısı, her sancısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl bir asır ileriye taşıdıysak, bugünkü sorunları, bugünkü sıkıntıları çözecek olan da biz olacağız. Siyasi kadrolar arasında bunun için gereken inanca, ruha, birikime, pratiğe, kararlılığa tek sahip olan da yine sadece biziz” ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR'IN ARDINDAN BİR TEPKİ'DE İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN
AK Parti'de Kırkpınar'ın ardından bir tepki ise AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in paylaşımına tepki gösteren Sürekli, devletten alına katkı paylarının arttığına vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı;
"CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer; işini gücünü bırakıp genel siyaset üstünden demagojiye soyunmuş. İZSU binasının camına astığı elektrik faturası karşılaştırması ile prim yapmaya çalışması oldukça karakomik bir durum!

Belediyenin en başarısız temel hizmet adreslerinden İZSU’nun kayıp kaçaklarını ve basiretsizliğini, su tüketilmeyen evlere gönderdiği faturaları da açıklasın o zaman! Kaldı ki, elektrik konusunda verdiğimiz destekler artarken, hükümetimizin kalıcı çözüm için çalışmaları sürüyor.
Belediyecilikteki başarısızlığı Seferhisar’ı iflas ettirmesi ile bilinen Soyer’in, İzmir’e aynı kaderi yaşatacağı kaygısı büyüyor. İzmir, kendisinden; sadece devletten aldığı katkı payı yüzde 40 artan belediyeyi doğru yönetmesini bekliyor; genel siyaset yapıp algı oluşturmasını değil!"

 
Altay'da Thaciano göze girdi
 
Dokuz Eylül'den virüsü yok eden cihaz!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkuyorlar 9 Şubat 2022 Çarşamba 22:40

Milletin tepkisinden korkuyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 9 Şubat 2022 Çarşamba 22:36

Soyer işin iyi veya kötü yapıyordur o ayrı mesele ama siz o elektrik faturasının yalan veya yanlış olduğuna dair tek kelime edebildiniz mi? Yahu, 9.000 TL kira ödeyen esnafa 28.000 TL elektrik faturası gelmiş siz daha neyin savunmasını yapıyorsunuz! Vatandaşlar size eleştiri yapmıyor çok ağır konuşuyorlar bilesiniz eleştiri farklı bir şey çünkü. Bana şunu açıklayın bir elektrik faturası bir dükkan kirasının nasıl 3 katının üzerinde olabilir? Bana bunu açıklayın oyumu söz size vereceğim

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 9 Şubat 2022 Çarşamba 18:04

Zamanında AKP'ye oy verdiğim için Allah benim belamı versin, ellerim kırılsın inşallah.

Yorumu oyla      2      3  
Rahatsız mı oldunuz? 9 Şubat 2022 Çarşamba 16:59

Bence tüm kurymlar ve esnaflar aynı şeyi yapmalı. Başka türlü insanlar size dertlerini anlatamıyor*. Aklıma gelmişken sorayım: Yahu Isparta'da ne oldu haberinzi var mı?

Yorumu oyla      2      3  
Vallahi pes! 9 Şubat 2022 Çarşamba 15:51

Doları, enflasyonu patlat, 800 milyonluk faturayı İZSU'ya gönder, sonra da belediyenin borcu artıyor de. Metro, otobüsler bedava mı çalışıyor? AKP'nin İzmir vekillerinin performansı yerlerde. Kimi twitter başından kalkmıyor, kiminin de tek derdi Soyer olmuş; vatandaş, şehir kimin umurunda. Elektriğe, doğalgaza gelen fahiş zamlardan vatandaş evlerde soğukta oturuyor, soğukta! Atletle gezmeyin diye de akıl veriyorlar. Kardeşim millet battaniye ile oturuyor, ne atleti!

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 9 Şubat 2022 Çarşamba 15:37

Hangi sıkıntıyı çözeceksiniz merak ediyorum. Çözümünüz 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıp alkış mı bekliyorsunuz. BİZLER gerçek indirim bekliyoruz .SN.Soyer'e de hak veriyorum.

Yorumu oyla      3      3  
VfV 9 Şubat 2022 Çarşamba 15:25

Sizin için aslolan vatandaş da, aysını vatandaş için geçerli. Bir milletvekili olarak siz geçen kasım, aralık ayı ile bu yılın ocak ayı faturalarını neden önünüze koyup açıklama yapamıyorsuzun? Eğer kaçak kullanmıyorsanız siz de bizim gibi yüzde 127 zamlı ödüyorsunuzdur.

Yorumu oyla      2      3  
Aklımızla alay etmeyin 9 Şubat 2022 Çarşamba 14:54

210 kilovata kadar ki elektriği de yüzde 50 zam dar gelirliyi korumak için mi yapıldı?

Yorumu oyla      2      3  
9 Şubat 2022 Çarşamba 14:32

hala daha utanmadan sıkılmadan konuşuyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 9 Şubat 2022 Çarşamba 13:10

Bu nasıl bir savunma... sen yanlışsın beni eleştiremezsin benim yanlışımı söylemek sana yakışmaz... İktidar temsilcileri herhalde 3 veya 4 maaş alıyorlar... bu ülkede yaşamıyorlar... veya saraylarında masraf yapmıyorlar... eziliyoruz zamlardan pahalılıktan yeter bari susun bir de üste çıkmak için başkalarını kötülemeyin bu siyaset değil ayıp... ayıp...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel'den engelli maaşı çıkışı
Engellilere verilen 842 lira maaşla ilgili açıklama yayınlayan CHP'li ...
CHP'li Beko'dan motokuryeler için çağrı
Motokuryeliğin çok tehlikeli mesleklerden olduğunu, 190 kuryenin iş cinayetine ...
CHP'li Özcan'ın 'istifa' çağrısına MP'li Çelebi'den yanıt: Zerre tereddüt etmem!
Memleket Partisi kurucu üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ...
 
CHP'li vekiller 'Cumhurbaşkanı kararı'nı yargıya taşıdı
Türkiye Gümrük Bölgesi Üzerinden Transit Edilecek Sigaralar Hakkındaki ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Erdoğan, BAE veliaht prensiyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi veliaht prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sürpriz ziyaret
Önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan altı liderler zirvesi öncesinde ...
Bakan Çavuşoğlu, Blinken ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü. ...
HDP'li Güzel hakkındaki fezlekede yeni gelişme
TBMM Hazırlık Komisyonunun, HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva